0
Dessert, kage & slik Lately Opskrifter

Klassisk æblekage {OPSKRIFT}

2015-11-01 04.45.21

Klassisk æblekage serveret med creme fraiche er bare toppen. Her får I min bedste opskrift på den klassiske kage, som emmer af tryghed og hygge.

Jeg elsker den traditionelle æblekage, som minder mig om min barndom. Jeg tror kagen har haft en plads i stort set alle danske hjem – i hvert fald har jeg også fået den serveret hos min svigerfamilie mangen en gang. Denne æblekage skal i øvrigt ikke forveksles med en anden klassiker fra de danske hjem, nemlig gammeldags æblekage med makroner og rasp.

Jeg har prøvet flere opskrifter, men denne er jeg landet i – jeg udskifter nogle gange melet til glutenfri mel, men denne opskrift i dag er altså med ølandshvede, som sagtens kan erstattes med almindelig hvedemel.

2015-11-01 05.00.302015-11-01 04.45.47

Opskrift Æblekage

100 gram blødt smør / tempered butter
125 gram sukker / caster sugar
125 gram hvedemel / Wheat flour
1 tsk bagepulver / Baking powder
1 æg / Egg

2 æbler / Apples
kanel og sukker til at drysse med / Cinnamon and sugar to sprinkler on top

Hæld alle ingredienser i en skål og rør det grundigt med elektrisk piskeris. Dejen bliver smidig og fast.

2015-11-01 03.46.20

Fordel dejen i en springform eller lille tærteform, så den ligger nogenlunde jævnt.

Skær æblerne i tynde skiver og pynt kagen, som drysses med kanel og sukker efter egen smag.

Bag kagen ved 180ºC i 25-30 minutter. Hold øje med den, bagetiden varierer fra ovn til ovn.

2015-11-01 03.58.012015-11-01 04.45.332015-11-01 04.45.212015-11-01 05.00.39

Servér med creme fraiche eller skyr ved siden af, og hvis du er lige så voksen, som vi er, kan jeg anbefale en god portvin til kaffen.

Sjovt nok spiste jeg ikke selv æblekage som barn, så selvom det er en kage, der dufter af barndom, er det for mig en voksenkage. Er æblekagen mon også duften af barndom for dig eller er der en anden, som snupper ærespladsen?♥

English recap: Apple and cinnamon cake is a traditional dessert here in Denmark. I baked this yesterday and felt like sharing the recipe with you – maybe you want to try it out?

Mix all ingredients and put the dough into a form. Decorated with apple slices and sprinkler with cinnamon and sugar before baking at 180ºC for about 25-30 minuttes. Serve with sour cream

……………

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Find flere opskrifter her

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.