Udgivet i 1 kommentar

Lær at lave thaimad og en opskrift på spicydip

Lær at lave thaimad og en opskrift på spicydip

English recap

Om glæden ved mad, der forkæler på flere niveauer. Det handler om gode initiativer som Økologisk Folkekøkken, om take away og så får I lige en nem opskrift på en spicy dip.

Jeg fabler ofte om sushi, som jeg virkelig betragter som selvforkælelse, men der er en anden ting, som virkelig også giver mig følelsen af velvære, og det er thaimad. Comfort food er for mig noget med total afslapning og nydelse; det er den luksus man har, når bordet er fyldt op med masser af små retter, som man må spise med fingrene. Jeg elsker altså de forskellige dips og rullerne af crunchy filodej, som har været en tur i den varme olie. Det er bare rålækker hyggemad!

Lær at lave thaimad og en opskrift på spicydip Lær at lave thaimad og en opskrift på spicydip Lær at lave thaimad og en opskrift på spicydipLær at lave thaimad og en opskrift på spicydipLær at lave thaimad og en opskrift på spicydipLær at lave thaimad og en opskrift på spicydip

Opskrift – spicy dip til kålsalat

Lær at lave thaimad og en opskrift på spicydip

Thaimad er en årelang affære, som jeg aldrig bliver træt af, og derfor var jeg heller ikke sen til at takke ja tak, da jeg blev inviteret på en aften i Økologisk Folkekøkken, som hører til hos EnergiCenter Voldparken. Temaet var nemlig Thai Street Food!

At lave thaimad kræver tid og hengivenhed, men det er det hele værd. I hverdagen går der lang tid imellem, at jeg får lavet det selv, men det var perfekt til en aften i det økologiske folkekøkken, som fungerer som en slags madklubskursus. Her deles deltagerne ud i grupper, som hver tilbereder deres retter, og aftenen sluttes af med et festmåltid bestående af de mange lækre retter og i godt selskab. Alle mulige deltog lige fra forældre med større børn til kollegaer, skolelærerer, par og veninder.

Økologisk Folkekøkken er et initiativ som er opstået ved at lokale aktører har stillet forslag til, hvordan man bevarer livet i og omkring skolebygningen, som var blevet nedlagt. I dag fungerer skolen under navnet EnergiCenter Voldparken, og er blevet et samlingspunkt for diverse idrætsklubber, kreative klubber for ældre, og så ligger der altså også Økologisk Folkekøkken. Folkekøkkebet har primært til opgave at lave og levere god mad til institutioner, men udbyder så også de her aftenkurser, som man for en overkommelig skilling kan deltage i. Det er et super sejt initiativ, hvor man kommer derfra med ny viden og inspiration, og så med en social aften i baggagen. Især imponerer det mig at høre, hvordan EnergiCenter Voldparken har samlet lokalområdet. Selv vil jeg gerne deltage på flere af deres kurser og blandt andet har jeg udset mig et bagekursus med fokus på surdej, men man kan altså også lave flødeboller, mums!

Michala, som jeg havde ved min side den aften, har fortalt om aftenen med billeder fra køkkenet og maden, vi lavede. Du kan læse hendes indlæg her (hvor du også kan se mig med særdeles uglet hår!!). Tilmelding til Folkekøkkenets kurser sker her.

I går endte med en akuttur til lægen med Anna, som pludselig nærmede sig 41 i feber. Nu er hun på penicillin heldigvis i hurtig bedring. Lille mus. Det endte med take away, meget apropos, men det var altså indisk og ikke thai 

English recapComfort food is for to something with total relaxation and enjoyment; it’s the luxury you have when the table is filled up with lots of small dishes that you can eat with your fingers. I love all the different dips and crunchy spring rolls. Thai food is a life-long affair that I never get tired of, and therefore I was fast to accept the invitation from Økologisk Folkekøkken on attending a Thai Street Food course. 

To make Thai food requires time and dedication, but it is all worth it. In the everyday life a long time passes between that I make, but it was perfect for a night in the Folkekøkken, which serves as a kind of dinner club course. We were all divided into groups, each preparing their dishes, and the evening ends with a feast consisting of the many delicious dishes and in good company. All sorts of participants were there both parents with older children to colleagues, teachers, couples and friends.

Yesterday ended with another trip to the doctor with Anna, who suddenly approached 41 of fever. Now she is on penicillin and fortunately quick recovering. It ended with takeaway, very apropos, but not thai as we decided on the local very good indian take away.

 

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

1 tanke om “Lær at lave thaimad og en opskrift på spicydip

  1. Meget lækkert, lige noget for mig 🙂
    Jeg lever selv lidt spicy for tiden, for at tabe mig og hjælpe stofskiftet på vej.
    Ønsker dig en god weekend med hul på julen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.