Udgivet i Skriv en kommentar

Lær om blomsterdekoration af Nicolai Bergmann

Lær om blomsterdekoration af Nicolai BergmannFoto: Dorte Bak ©

English recap

Jeg har mødt den vanvittigt dygtige blomsterartist Nicolai Bergmann, og nu vil jeg prøve at vise jer, hvad han kan med blomsterdekoration – og hvad, vi selv kan lade os lære af.

Jeg har total forelsket mig i det blomstrende univers, som Nicolai Bergmann introducerede mig til i sidste uge ved et event i Illum. Jeg kender egentlig godt til nogle af hans projekter, men jeg har aldrig rigtig kædet navn sammen med de ting, jeg har set af hans arbejde. Nu har jeg bladret gennem et af hans magasiner, ikke bare en gang men adskillige gange, og jeg er fuldstændig betaget af det han gør med blomster, planter og endda grøntsager. Det er ikke bare en dekoration, og det er ikke bare en blomst. Nogle gange skiller han tingene ad for at bygge det op igen – med flere lag og integrerede overraskelser, som bringer fokus på den ellers simple natur. Han er mest af alt kendt for sine blomsteræsker, som både kommer med friske blomster og med præserverede blomster, som holder i mange år frem. De er både kitch og elegante, og kan for eksempel være fine som værtindegaver.

Jeg har fotograferet lidt af siderne i det magasin, jeg fik med fra eventet – alle repræsenterer noget, som har sat dybe indtryk i mig på den ene eller den anden måde.

Lær om blomsterdekoration af Nicolai Bergmann Lær om blomsterdekoration af Nicolai Bergmann Lær om blomsterdekoration af Nicolai Bergmann Lær om blomsterdekoration af Nicolai Bergmann

Det sidste er absolut en favorit. Det er tomme kastanjeskjold med blomster i sirlig orden – vel at mærke en af mine yndlingsskalaer med blålig violet, og jeg har det næsten som om at de kan spises, så fine de bare ligger der.

Nicolai Bergmann er bestemt ikke en Hr. Hvem-som-helst. Han er blomsterdekoratøren, som har skabt sig en misundelsesværdig karriere med det kreative islæt. Han laver vilde facader, han laver roser med Louis Vuitton-logo på kronbladene, han laver bøger og magasiner, runways og meget mere. Han har arbejdet med Fendi, Louboutin, Louis Vuitton og mange flere af de helt tjekkede, og nu har han altså også dekoreret Illums 2. sal, som netop er genåbnet efter en total renovering. Dekorationerne er ikke længere at finde, men hvis du var en af de heldige, der slog et smut forbi sidste uge, så nød du dem måske? Du kan selvfølgelig finde mere info om hans arbejde på hans eget website, hvor du også finder en shop med hans bøger, magasiner med meget mere..

Personligt vil jeg nok prøve at lege lidt mere modigt med naturens skønheder, prøve at tænke mere ud af boksen og få lidt af magien fra hans univers frem – selvom vi helt sikkert må sande, at jeg aldrig kommer til at nå Nicolai til sokkeholderne.

Jeg har i dag købt stort ind hos min lokale blomsterpusher, og en af dagene vil jeg præsentere jer for en lille fin gør-det-selv’er, som kan bruges til både borddækning, gaveindpakning og dekorationer. Det er noget, som glitrer, så har jeg ikke sagt for meget ♥

English recap

I have let myself fall in love with the thriving universe of Nicolai Bergmann. At a press gathering last week I was introduced to his exhibition at Illums in Copenhagen, and from the event I took with me one of his fine magazines that has now been looked in and admired several times. I am completely captivated by what he does with flowers, plants and even vegetables. It is not just a decoration, and it is not just a flower. Sometimes he takes a flower apart just to build it up again – with more layers and integrated surprises that brings focus to the otherwise simple nature.
I have photographed some of the pages of the magazine – all pages represent something that has left a deep impression on me in one way or another. The last one is definitely a favorite. It is empty chestnut shield with flowers in neat order and in my favorite scale of bluish violet, and I feel almost as if they can be eaten.

Nicolai Bergmann is certainly not a Mr. any-who. He has made himself an enviable career with the creative touch. He makes wild facades he makes roses with Louis Vuitton logo on the petals he makes books and magazines, runways and more. He has worked with Fendi, Louboutin, Louis Vuitton and many more of the very chic brands, and now he has decorated Illums second floor, which has just reopened after a complete renovation. Find info about Nicolai Bergmann on his website, where you will find a shop with his books, magazines, much more ..

……………

LINKS & CREDITS
Fotos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Find flere indlæg om kunst her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.