Udgivet i Skriv en kommentar

Rødkålssalat med æbler og appelsin

Frisk rødkålssalat med æbler og appelsin opskriftFoto: Dorte Bak ©

English recap

Nu skal I altså have min yndlingsopskrift på frisk rødkålssalat med æble, appelsin og et par gode overraskelser. Det er en nem opskrift, den er billig, sund og enormt velsmagende. Det er ren win-win!

Jeg lovede jer et par opskrifter på bloggen den kommende tid, da jeg delte mine favoritjuleopskrifter for nylig. En af favoritterne – faktisk et must for mig juleaften – er den friske og sprøde rødkålssalat. Det er en tradition, jeg har hapset fra min svigerfamilie, og den er perfekt til mig, der ikke er vild med traditionel kogt rødkål. Generelt er vi nu glade for salater med frisk kål herhjemme, så det behøver altså ikke være jul for at man disker denne smagfulde rødkålssalat på bordet.

Frisk rødkålssalat med æbler og appelsin opskrift Frisk rødkålssalat med æbler og appelsin opskrift

Min opskrift på rødkålssalat med appelsin og æble

Til 4 personer

1/4 Rødkål (køb økologisk, det smager bedre og er smukt!)
2 appelsiner
1 æble
1 spsk æblegele (jeg køber i Bornholmerbiksen i Torvehallerne, men det fås også i Irma)

1 spsk ahornsirup
En håndfuld saltede cashewnødder

  1. Riv rødkålen over et mandolinjern (eller snit virkelig fint). Put kålen i en skål – jeg bruger min mormors gamle glasskål, som gerne vil være krystal, men ikke er det. Den er fin alligevel!
  2. Skær skralden af 2 appelsiner og skær de saftige stykker ud, som hældes i salaten.
  3. I en lille kop blandes æblegele og sirup med lidt saft fra appelsinerne. Det kan mases eller piskes lidt sammen og efterfølgende bruger du hænderne til at fordele det i salaten, som nu bliver glinsende smuk
  4. Skær dit æble i småstykker og bland det i salaten

Jeg laver gerne salaten lidt tid i forvejen, så smagene kan sætte sig. Umiddelbart før servering knuser du dine cashewnødder og strøer dem over salaten.

Frisk rødkålssalat med æbler og appelsin opskrift Frisk rødkålssalat med æbler og appelsin opskrift

Salaten fungerer både som mellemmåltid om eftermiddagen og som tilbehør til aftensmaden. Faktisk starter jeg gerne med en tallerkenfuld af den, før jeg overhovedet tager andet over på tallerkenen. Det er sådan en lækker måde at fylde maven op på, og smagsløgene får meget mere af det søde og sprøde med sig, når der ikke er sauce, kød og andre salte ting involveret.

Jeg kender efterhånden mange, som har en variant af denne friske rødkålssalat – hvordan har du det mon med det friske versus det kogte? Her er jo ikke kun tale om smag og velbehag, men for mange også noget med tradition ♥

English recap

Cabbage salad is a favorite dish at our house and works both as a snack in the afternoon and as an accompaniment to dinner. Here’e my recipe for cabbage salad with orange and apple for 4 persons:

1/4 red cabbage (buy organic, it tastes better and is beautiful!)
2 oranges
1 apple
1 tbsp apple jelly
1 tbsp maple syrup
A handful of salted cashews

Shred red cabbage over a mandolin iron (or cut really fine). Put the cabbage in a bowl – I use my grandmother’s old glass bowl that would like to be crystal, but it is not. Cut the ratchet of 2 oranges and cut the juicy pieces out and place in salad. In a small cup mix apple jelly and syrup with a little juice from the oranges. It can be crushed or whipped together and then use your hands to mix it in the salad, which will now be glistening and beautiful. Cut your apple into small pieces and mix into the salad. 

I like to do the salad in advance so the flavors can be activated and then immediately before serving I add crushed cashews as a topping.

………………..

LINKS & CREDITS
Photos Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Find flere opskrifter på BY BAK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.