#TGIF – Gin Fizz med kakifrugt og mynte

Gin Fizz with kaki and mintFoto: Dorte Bak ©

English recap

Jeg elsker en god Gin Fizz, men i sidste uge måtte jeg pifte den lidt op. Det blev til denne Gin Fizz med kakifrugt og frisk mynte, og du får selvfølgelig min opskrift, så du kan forkæle dig selv.

Så er det sørme fredag igen, og hvis du har lyst til at peppe den lidt op eller måske bare overraske den, du elsker, så kan det jo være, du skal prøve med denne søde Gin Fizz. Kig i ingredienslisten og køb tingene på vej hjem fra job, så er du flyvende i en fart, for de er ikke svære at lave.

2015-11-13 05.58.45 2015-11-13 05.58.18 2015-11-13 05.56.13

Opskrift – Gin Fizz med Kaki og mynte

1/2 moden kakifrugt
Saft fra 1/2 citron
1 tsk ahornsirup
1 spsk rørsukker
4 cl gin (jeg brugte Tangueray)
1 spsk friske mynteblade
Danskvand

  1. Skær frugten i skiver og blend den og mynteblade med en stavblender – blandingen skal ikke være helt glat, derimod gerne lidt klumpet
  2. Pres saften fra en halv citron og hæld det ved frugtblandingen
  3. Vend saft og frugt med sirup og sukker
  4. Smadr nogle isterninger og hæld isen i 2 glas
  5. Fordel frugterne i de to glas
  6. Hæld 2 cl gin i hvert glas og fyld op med danskvand

Rør med et sugerør og smag eventuelt til med ekstra sukker. Pynt med en kvist mynte og nyd så din drink.

2015-11-13 05.37.31 2015-11-13 05.39.44 2015-11-13 05.48.092015-11-13 05.56.052015-11-13 05.58.15  // Glas fra IKEA / Sugerør fra Søstrene Grene / marmorskærebræt fra Kristina Dam Studio / Træskærebræt fra Ferm Living //

Det er bestemt ikke hver fredag, at vi tager en drink herhjemme, men jeg kan nu godt lide at overraske manden sådan en fredag eftermiddag. Der er noget ekstra skønt ved fredagseftermiddage – lidt som om, vi har fået fripas til at slappe ekstra af og bare trække vejret langsomt. Jeg elsker de forbandede fredage.

Jeg bliver rykket for ønskesedler, og har begivet mig ud i en stor brainstorm. Selvom jeg meget bestemt kan nævne en del ting, som skal stå på ønskesedlen i år, så er jeg altid bange for at glemme noget meget vigtigt. Kender I det? Så jeg klikker rundt på blogs, webshops og kigger butiksvinduer ♥

English recap
It’s certainly not every Friday that we make drinks at our house, but I do like to surprise my husband sometimes. There is something extra nice about Friday afternoons – a bit like we’ve got a free pass to unwind a little extra and just breathe slowly. I love those damn Fridays. To make this Gin Fizz a la Persimmon you need:
1/2 ripe persimmon
Juice from 1/2 lemon
1 teaspoon maple syrup
1 tablespoon cane sugar
4 cl gin (I used Tangueray)
1 tablespoon fresh mint leaves
Danish Water

Cut the fruit into slices and blend them and mint leaves. The mixture should not be completely smooth, on the other hand a little lumpySqueeze the juice from half a lemon and pour in fruit mixtureMix juice and fruit with sugar and syrup, and smash some ice cubes and pour in two glasses. Spread the fruits in the two glass and pour 2 cl gin in each glass and top up with mineral water.

Stir with a straw and taste if it needs extra sugar. Top with a mint leaf and then enjoy your drink.

………………..

LINKS & CREDITS
Photos Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Find flere opskrifter på drinks og snacks her

madplan
Follow:
Share:

2 Comments

  1. 20. november 2015 / 12:23

    Ser lækkert ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.