Udgivet i 9 kommentarer

Tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse

3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelseFoto: Dorte Bak ©

English recap

Kom med indenfor i vores nye soveværelse med hotelstemning. Jeg giver jer en mini tour og nogle tips til, hvad du kan gøre for at skabe hotelstemning selv.

Wehuu, endelig er vi ved at være færdige med soveværelset, som bestemt emmer af overdådig hotelstemning. I vil da gerne lige se lidt med ikke? Inspirationen delte jeg jo med jer tidligere (her), men I kan lige se collagen igen, så I måske kan genkende den i billederne fra det færdige soveværelse.

ONSDAGSØNSKER_template

Der er blevet plads til min farmors gamle smykkeskrin, og min fars gamle spillekasse, som agerer stabilt underlag på den mørkeblå 7’erstol. Det er super fint med den som natbord, især fordi det bliver så tone-i-tonet med mørkeblå væg, gardiner og stol.  Læg også mærke til det lette hvide gardin, som lukker dagslys ind og nysgerrige naboblikke ude.

Vi har en skorsten, som “ødelægger” et ellers godt hjørne i rummet, men vi var heldige at målene passede perfekt med de knap så dybe skabe fra IKEA (dybde på 38 cm), så vi kunne få fornuftig skabsplads uden at lave flere skøre hjørner i rummet. Jeg er vild med de skabe, og for første gang siden vi flyttede ind begynder vi at føle, der er skabsplads nok på førstesalen.

Udover den mørkeblå væg, har vi malet de øvrige vægge med en meget varm råhvid farve og bevaret loftet og den skrå væg hvid.

Jeg har forsøgt at fange nogle velfungerende billeder af rummet, men når vi nu har valgt mørke farver og dæmpet belysning, så er det faktisk lidt af en udfordring at indkapsle det på billeder. Here we go…

3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse 3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse 3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse 3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse3 tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse

 

Sådan skaber du hotelstemning i dit soveværelse

Vil du også have hotelstemningen ind i dit soveværelse, så kan du prøve at arbejde ud fra disse simple råd:

 • Mal i varme toner, og brug eventuelt en mørkere farveskala, som kan binde rummet sammen med valg af gulvtæpper, gardiner og sengetæppe. På den måde skaber du ro og flow i rummet, som føles mere tæt og hyggeligt end et hvidt og åbent rum
 • Brug bløde tekstiler til at “tætne” rummet med. Det kan være fåreskind, bløde tæpper på gulvet, sengetæpper og quilts såvel som gardiner. Blot husk at blive i farveskalaen, så du ikke skaber en masse liv
 • Pynt med ting og belysning, som er varmt i farven. Det kan være træ, bast, flet og dæmpet belysning
 • Tilfør blanke overflader og spejle for at rummet trods alt ikke kommer til at virke for småt

Vi er på alle tænkelige måder blevet utroligt glade for rummet, og selvom der faktisk stadig mangler nogle detaljer, så føles det færdigt. Indrømmet, jeg er utilfreds med sengen og drømmer fortsat om den Aupingdrøm med motorer og hovedgærde, som vil give min gamle krop sand hvile og tilføre rummet den sidste perfektion. Hvad synes I om soveværelset? Bliver det for mørkt eller ser I, hvor vi vil hen med det?

I dag er det sidste chance for at deltage i lodtrækningen om de smukke skamler fra Kristina Dam, så hop herover for at smide din kommentar. Hvordan går det med feriefølelsen derude? ♥

English recap

Our brand new bedroom has a true hotel feel and that is exactly what er were going for. Do you see the references to the collage that I shared with you some months ago? If you too want to add a little hotel feel try too stay true to a darker color scheme, use soft quilts and textiles and be sure to keep the light soft and dim. 

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Find mere inspiration til boligen her

9 tanker om “Tips til at skabe hotelstemning i dit soveværelse

 1. Så fint! Hvor er sengetæppet fra?

  1. Hej Mette, det er fra Broste Copenhagen og fuldstændig magisk ? knus Dorte

 2. Ser godt ud, dejligt med god skabsplads. Jeg har desværre ikke juleferie, så ingen tid lige nu til den store boligforbedring. Godt nytår 🙂

 3. Hvor er det lækkert!
  Hvad er det for nogle gardiner? De ser virkelig skønne og tunge ud! Vi har nogle rædselsfulde lamel gardiner, jeg har hadet fra dag et, men har aldrig fundet den perfekte løsning..

  1. De er mørkeblå og fra IKEA. Kh

 4. Hvilken farve er den varme hvide – og hvorfra?

 5. Må jeg spørge om hvor den fine hvide lampe er fra og hvornår den er købt? 🙂

  1. Lampen er fra IKEA og mig bekendt findes den stadig i deres sortiment ? kh Dorte

   1. Mange tak for dit svar 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.