Nem nytårspynt og opskrift på mintpastiller

Front image_opskrift mintpastillerFoto: Dorte Bak ©

English recap

Her får I nemme tips til at gøre nytårsfesten lidt mere festlig og smagfuld, blandt andet med en nem opskrift på gammeldags mintpastiller.

Uanset om det er den helt store nytårsfest, der venter, eller om det bliver den børnevenlige variant, så kan man godt trylle lidt nem nytårsstemning frem til anledningen. Jeg har lavet gammeldags mintpastiller og forvandlet sugerør og piberensere til glinsende pynt til både drinks, kager, blomsterbuketter eller bare som bordpynt. Her får du en opskrift på super nemme og lækre mintpastiller.

Nem nytårspynt og opskrift på mintpastillerNem nytårspynt og opskrift på mintpastillerNem nytårspynt og opskrift på mintpastillerNem nytårspynt og opskrift på mintpastillerNem nytårspynt og opskrift på mintpastiller

Piberenserne har jeg bukket til hjertet og stjerner med stilk, så de kan stikkes ned i de fine sugerør. Det er et super nemt tip, som hverken kræver tid eller økonomi, og er dine børn gode på hænderne, kan de jo hjælpe til.

Opskrift på gammeldags mintpastiller

De gammeldags mintpastiller er super nemme at lave, men kræver lidt snilde og tålmodighed. Jeg synes, det er total hygge at gå i køkkenet for at lave de små pastiller, og endnu mere at pille dem af bagepapiret dagen efter. Mintpastillerne er for mange en traditionel juleting, men ikke for mig. Jeg ser dem som en frisk pastil til hele året, og de er i øvrigt ret søde som værtindegave, hvis man putter dem i en fin lille æske med bånd omkring.

Opskrift på gammledags mintpastiller

  1. Bland flormelis, æggehvide, citronsaft og pebermynteekstrakt sammen til en lind, rimelig tyk og fast masse. Massen skal være så fast, at du kan forme en kugle, der ikke falder fuldstændig sammen, når du sætter den på et stykke bagepapir. Den må gerne synke lidt, men ikke nok til at den mister sin volumen, og hvis ikke det er tilfældet rører du lidt mere flormelis i blandingen.
  2. Brug en sprøjtepose eller en lille ske til at sætte pastillerne på et stykke bagepapir med ca. 1 cm mellemrum.
  3. Smelt samtidig chokoladen over vandbad, og når alle pastillerne er sat klar sprøjtes lidt chokolade i midten af pastillen. Jeg folder et lille horn af mellemlægspapir, men hvis du synes, det er for svært, bruger du i stedet en lille sprøjtepose

Nu er pastillerne klar til at hærde et køligt sted. Først når de er helt tørre og faste, kan du forsigtigt vippe dem af bagepapiret over i en æske, skål eller papirspose.
Opbevar de færdige pastiller køligt og ikke længere end en måned. Som I kan se, har vi valgt at pynte nogle af pastillerne med bladguld og sølvkugler, så de lige har det der ekstra glitter over sig til nytåret.

Nem nytårspynt og opskrift på mintpastillerNem nytårspynt og opskrift på mintpastillerNem nytårspynt og opskrift på mintpastiller Nem nytårspynt og opskrift på mintpastiller

Vores nytårsaften bliver rimelig stille og rolig, dog omgivet af to søde par med deres børn. Jeg har aldrig været super fjollet med nytår, så jeg foretrækker at tænke på det som en anden hyggeligt aften med godt selskab. Ikke en masse høje forventninger og traditioner. Sidste år oplevede vi for første gang, at pigerne ikke vågnede og var bange for fyrværkeriet, nu må vi se på torsdag, om det holder ved.

I dag er det sidste chance for at deltage i lodtrækningen om de smukke skamler fra Kristina Dam, så hop herover for at smide din kommentar. Hvordan går det med feriefølelsen derude? ♥

English recap

New Years is up and I wanted to share two simple things to add some sparkle and taste to the party. The homemade mint pastils are easily made with 250 grams of powdered sugar, 1 pasteurized egg white, 1 tablespoon lemon juice and 1 teaspoon peppermint extract. Blend all ingredients together and put them on a cookie sheet as little balls. Either let them sink or press them a bit before adding melted dark chocolate on top. Leave them to rest in a cold place and keep them cold until serving. 

The decorations are made with pipe cleaners and straws and is a quick and easy way to make decorations for the flowers, the table setting or the drinks. 

…………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.