Udgivet i 1 kommentar

2015, du var en ven

  

English recap

Her gør jeg året 2015 op. Milepælene, som blev indfriet og de punkter, som stadig trænger til forbedring. Jeg siger farvel og tak og byder det nye år velkommen.

Det et blevet tid til at gøre status over året, der gik. 2015 var året med flere begyndelser, overvejelser og beslutninger, men når jeg ser tilbage, kan jeg mest nærværende mærke en stor tilfredshed. Jeg er virkelig heldig på så mange måder, og derfor utroligt taknemmelig.

Familielivet og arbejdslivet i balance

Jeg føler, og det er med oprigtighed, at jeg er blevet den slags mor, som jeg ønsker at være. Det er bestemt ikke sagt for at skabe et glansbillede, og det er heller ikke et glansbillede, jeg stræber efter at udfylde. Jeg har naturligvis udfald af frustration og afmagt, som alle andre forældre har det, og der er masser situationer, hvor jeg er i tvivl om, hvordan vi bedst bør håndtere konflikter og krav. Når det er sagt, tillader jeg mig at være stolt og tilfreds over min måde at håndtere morrollen på, og jeg har for det meste tilpas med overskud til at lære fra mig og redegøre i stedet for at vrisse og virke træt. Lige præcis det har været motivationen for mit nye selvgjorte arbejdsliv, som jeg første gang løftede sløret for i maj, og derfor føler jeg også, at det er nogle store brikker, der for mig og vores familie er faldet på plads i 2015. 

Da I jævnligt er flere, som spørger til mit arbejdsliv, har jeg oprettet en kategori, der hedder Mit liv med arbejde, hvor I finder de indlæg, der beskriver min rejse, og tankerne fra at være stresset lønslave til at være, hvor jeg er nu. Navnet på kategorien passer med den vægtning, jeg lægger på arbejde versus liv. Jeg håber, I finder inspiration til jeres egen rejse.

Rejser & oplevelser

På agendaen havde vi også oplevelser og rejser, både som individer, par og som familie. Jeg tror rigtig meget på, at man udvikler sig på rejser, og at der skal gives plads til at begge parter kan udfolde sig på forskellige måder. For mig personligt betød det en tur til Holland, hvor bæredygtighed var sat på dagsordenen, ligesom jeg tog med Apollo på pressetur til Kreta i september. På presseturene får jeg både et fagligt input, såvel som en masse sparring med kollegaer. Jeg kommer altid hjem med en masse noter og ideer til, hvordan jeg udvikler bloggen og min skrevne stemme.

Som par oplevede vi Amsterdam i forlængelse af presseturen med Auping, ligesom vi har nydt adskillige dejlige middage i løbet af året. Mest nærværende mindes jeg en aften på Umami, som ikke bare var skøn på grund af den gode mad og alenetiden med min mand, men også fordi det viste sig, at vores gode vennepar var alene i byen, så næsten som i de gode gamle dage, kunne vi mødes i byen og få en drink. Vi følte os sådan lidt unge igen, du ved.

Familieoplevelser har der også været mange gode af. I den store skala står vores sommerferie absolut som den største med et par dage i Bologna (læs del 1 og del 2) efterfulgt af en uge i Toscana og en uge på Monte Isola. Vi var også med min svigerfamilie på Fuerteventura i efteråret, hvilket bragte en helt anden dimension til familiesamværet. I den mindre skala nød vi weekendhygge i Vejby Strand, en magisk og lyserød tur til Københavns Nordvest, en familiedag på Egeskov Slot og snuppede en spændende legedag i Experimentarium City. Det er altid på disse ture, at vi får lov at komme lidt tættere på pigerne, og opdager alle mulige sjove ting i deres udvikling og personlighed. Dejlig indsigt at have, når hverdagen igen sætter ind.

I 2016 venter der en tur til New York, når min mand og jeg alene flyver over atlanten for at være storbyske. Jeg glæder mig (og er også lidt skræmt ved tanken om 6 dages adskillelse fra børnene). Et gourmetophold på Gilleleje Badehotel er også lagt i kalenderen ligesom planerne for vores sommerferie er noget, vi er begyndt at tale om. Jeg er altså allerede nu garanteret nye, spændende eventyr, hvilket gør udsigten til 2016 fin.

Det gode helbred

Det punkt halter altså lidt endnu. Ikke at vi er syge specielt ofte, men jeg må tilstå, at jeg er begyndt at indse alvoren af min krops tilstand. Jeg har aldrig rigtig taget advarslerne alvorligt, men nu knirker og knager jeg, så det kan og må ikke udskydes.

Kostmæssigt har jeg i gode perioder fokus på en delvis glutenfri diæt, som jeg i den grad trives med, og senest har jeg også gået med tanker omkring de sunde effekter, der er ved en vegansk livsstil. Jeg bliver aldrig “alt eller intet”-typen, så det er den pragmatiske model, jeg stiler efter, men jeg skal finde tilbage på sporet af det, der minder om en vegansk/vegaterisk inspireret livsstil uden for meget gluten. Jeg kan sgu da godt høre, hvordan det lyder – total fanatisk (!!), men jeg mærker jo rent faktisk de positive effekter ved livsstilen, ikke mindst i forhold til endometriosen, som jeg nærmest ikke føler mig plaget af længere. I de dårlige perioder lever jeg af sukker, og det er altså de perioder, jeg skal få skåret ned på – helst nu!

Motion skal der til, og jeg skal simpelthen se at finde noget viljestyrke frem. Jeg tror ikke, jeg kan finde ud af at gå til noget bestemt, så jeg må acceptere ikke at blive dygtig til noget. Blot jeg kommer afsted, er det positivt, og skal det være 2 gange badminton afløst af 4 gange bodyflow, 1 gang zumba og 30 minutter på en cykel, så må det være sådan. I 2015 lykkedes det mig at blive meget meget glad for Bodyflow, og det er jeg altså stadig. Jeg mangler bare noget, der supplerer det, og så mangler jeg at kunne komme regelmæssigt afsted.

Hverdagen med arbejde

Det første halvår af 2015 stod jeg jo uden arbejde, så der var der fuld fokus på hverdagens forkælelser i form af tidlige hentninger, hjemmebag, madlavning, motion og blogging. Jeg tog fat på min 2. sæson som konsulent hos Black Swan, så der gik lidt tid med det også, hvilket gav mening på flere niveauer. Da jeg sprang ud som frisør og blogger på fuldtid, valgte jeg at se tiden an, så jeg snuppede efterårssæsonen med hos Black Swan. Det skulle dog vise sig, at jeg trods alt ikke kan smede med 3 jern i ilden på én gang, så jeg har taget konsekvensen og sagt op hos svanerne. Det betyder, at jeg nu kan fokusere på min frisør og min blog, men det betyder også, at jeg skal være god nok til det, fordi jeg skal hente hele min indtægt derfra. Fra nu af, 1. januar 2016, er jeg helt og aldeles selvstændig med egen forsørgelse både til hverdag, ferie og eventuel sygdom. Bum!

Jeg bliver spurgt til, hvordan jeg strukturer vores hverdag med det arbejdsliv, jeg nu har valgt. Det er ganske simpelt. Jeg arbejder ved skærmen fra manden og børnene går ud af døren kl. cirka 7.45. Der sætter jeg mig typisk og skriver dagens første indlæg færdigt, så tjekker jeg mailboksen og ordner nogle administrative “kedelige” ting som for eksempel at betale regninger, se til at jeg modtager betaling for mit arbejde fra sponsorer og så videre. Mandag holder jeg lukket i frisøren, så den dag går ved skærmen eller med at tage billeder, researche til indhold og tage til møder.

De dage, hvor jeg får kunder, starter jeg i frisøren kl. 9.00, og så har jeg ellers den sidste kunde således, at jeg kan hente pigerne kl. 15.00(ish). Min mor er stadig en god hjælp, og fordi hun bor lige om hjørnet, så henter hun fast pigerne hver tirsdag, hvor de tager sammen hjem til hende. Den dag har jeg mulighed for at tilbyde eftermiddagstider, fordi manden og børnene spiser hos min mor. Det er fint for mig med en enkelt lang dag, men jeg er glad for, det ikke skal være sådan hver dag, ligesom jeg nyder den ene lørdag om måneden, hvor jeg holder åbent i frisøren.

Som du kan regne ud, så er frisørjobbet et deltidsjob, som jeg selv bestemmer over. Jeg kan gøre det med god samvittighed, og jeg kan have mig selv med. Et det en dag uden kunder eller kun med en enkelt eller to klipninger, så udnytter jeg tiden ved bloggen eller i huset. Det er hyggeligt med kunderne, vi føler os hjemme her i huset, og det er i en afbalanceret tidsmængde, som gør at jeg kan være mor, som jeg ønsker det, få alenetid, som giver mig energi og overskud, og så blogger jeg om aftenen flere gange om ugen. Sagen er jo den, at jeg sikkert arbejder ret meget, men når man har blandet sin hobby ind i sit arbejde, så udviskes grænsen, og derfor er der ikke så meget pligt og sure tjanser. Jeg elsker det virkelig!

Jeg faldt over en interessant artikel for nylig, som forsøger at redegøre for de positive effekter ved at arbejde mindre. Det var tankevækkende, selv for mig, der godt kan tåle at skrue ned på visse af opgaverne på bestemte tidspunkter. Ulempen ved min arbejdsstil er nemlig, at mine børn ikke skelner mellem arbejde og anden computertid. Så snart jeg bruger computeren eller telefonen, så ser de det som at jeg skal arbejde. Det skal jeg nok lige have i baghovedet her  2016.

  Billedecollagerne er mine månedsrecaps fra Instagram. Hver måned afslutter jeg med favoritglimt fra måneden, der gik. Hvis ikke du følger med på Instagram, så kan du finde mig under profilnavnet @bybak.

Har du også set tilbage på året der gik? Det er en skøn proces sådan lige at komme i tanker om de rare øjeblikke, som gjorde en god forskel  
står der på din Januar’s to do? ♥

English recap

Time to look back on 2015. Which things did we succeed in and which need some improvements still? 

Looking at our familylife, or maybe call it our work-life-balance, it seems like we’ve actually found the right key. Since I am working from home and independantly we enjoy a great flexibility. For me personally that way of working means no guilt and a lot more profit in regards of being there for the children. This was the exact motivation for me starting my own little business.

We travelled a lot i 2015, and we love that. We always get to know each other much better when being away from the usual dailylife. We spend time in Denmark as well as internatially for instans in Vejby Strand, at Egeskov Castle and having a very pink moment as well. Vacation wise we payed a visit to lovely Italy, also Fuerteventura and I personally participated in two international press tours with Auping in the Netherlands and Apollo in Greece. In 2016 a trip to New York is waiting as well as a weekend at a spa resort. 

I did’nt succeed in finding exercise routines and I must admit that my body feels old and quirky at this point. Said i short; I need to be serious on this topic in 2016.

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

1 tanke om “2015, du var en ven

  1. Ja, det har jeg – og det har været et vildt år med personlig udvikling og bedring især i den sidste tredjedel af året.

    Tillykke med nu at være 100% selvstændig. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.