Udgivet i Skriv en kommentar

3 x morgenmad, som giver en god start

Foto: Dorte Bak ©

English recap

Her er 3 x fornuftig morgenmad, som jeg vil spise hver morgen for at give mig selv en god start på dagen. Hopper du med på den gode morgenstart?

En af de fine ting ved at arbejde hjemme, det er den korte vej til arbejdsstationen. Ulempen er dog også til at få øje på, for jeg har meget nemt ved at udsætte min morgenmad, fordi jeg er mere fristet til at sætte mig ved tasterne og komme i sving. Jeg har lovet mig selv at gøre noget ved det, fordi det altid ender med at jeg springer på nogle hurtige kulhydrater et par timer senere, når kroppen ikke længere accepterer afholdenhed. Det er simpelthen bare dumt!

Her er derfor 3 morgenmåltider, som jeg vil veksle mest mellem, for at få gang i den fornuftige morgenrutine. Hvis du, som jeg, trænger til at give din start på dagen et boost, så kan du måske finde din inspiration her til at hoppe med på løftet.

Den sunde luksusmorgenmad

Jeg elsker en portion frisklavet havregrød med toppings. Det er bestemt ikke hver dag, jeg gider eller har tid til dette måltid, men 1-2 gange om ugen som afveksling, synes jeg er fint.

Min havregrød: 1 dl glutenfri havregryn koges op med 2 dl Mandelmælk til den rette konsistens er nået.

Grøden toppes med sødt, sprødt og friskt, for eksempel skyr naturel, æblemos eller æblechips, granola, chiafrø og lakridspulver. Lidt ahornsirup eller Dulcheykaramel er også ret godt.

Den hurtige morgenmad

De fleste dage skal måltider altså være lidt mere effektive, hvis jeg skal være realistisk. Mange gange kan det jo også bare være en portion havregryn med mælk, men jeg kan nu bedst lide, når mit måltid har lidt forskellige teksturer og noget god smag.

Jeg kan godt lide en portion skyr med toppings a la dem på havregrøden, en eller anden kompot af bær eller pærer og æbler (for eksempel denne eller denne) eller 2 skiver ristet glutenfrit rugbrød med lidt stærk ost og marmelade.

 

IMG_3520

Personligt har jeg et ønske om at reducere mit indtag af animalsk fedt, der som bekendt påvirker kolesteroltallet. Selvom jeg aldrig har været overvægtig, så har mine tal aldrig været helt vildt gode (men heller ikke alvorligt dårlige), og eftersom min far tog afsked med livet som følge af en blodprop i hjertet, så finder jeg det naturligt at vælge til og fra. Især med de ting, hvor jeg slet ikke føler, der er et offer.

Mandelmælk er lavet med mandler og vand, og selvom det lyder skørt, så har det altså konsistens og evner i stil med mejerimælk. Mandelmælken kan skummes med mælkeskummeren, så jeg er begyndt at lave min cappucino med mandelmælk i stedet for mejerimælk. Det smager fint, en anelse sødere, men ikke noget, jeg ikke kan klare og faktisk bliver cappucinoen lidt mere cremet.

Der er masser af gode grunde til at bruge mandelmælk, der indeholder Omega-3 fedtsyrer, der gavner helbredet og hukommelsen, men også mangan, magnesium, selen og vitamin E. Calcium skal du til gengæld sørge for at få fra andre kilder, hvis du vælger mejerimælken helt fra.

Hvordan ser dine morgener ud og er du god til at kickstarte din krop med et måltid?  ♥

English recap

I have made a promise to myself to try and start every morning with a meal. Sounds basic for some people but I have a tendency to skip breakfast and in stead just drink coffee while working. I know that my body needs the energy, that my immune system will benefit and that I might even loose those extra kilos gained over the last few months and therefore I decided to share my 3 favorite breakfast meals with you both so that I would feel more committed to the task but also to remind you guys to take care of your selves too. 

My favorite that I don’t do every day is oatmeal porridge with skyr and toppings, secondly I enjoy my homemade gluten free rye bread or simply skyr with toppings and some honey. Also I’ve taken a habit out of making my cappuccino with almond milk instead of cow milk. It’s more healthy for the heart and it actually tastes fine. 

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.