Fastelavn: Lav selv et sødt kostume

Fastelavn: Lav selv et sødt kostume

Fastelavn er lige om hjørnet, og måske skal du lave kostumer, eller måske overvejer du det uden helt at kunne overskue det. Her er et par nemme vejledninger til fastelavnskostumer, du selv kan lave uden være en prof.

Fastelavn nærmer sig, og der er selvfølgelig flere tilgange til at få børnene ekviperet. Du kan købe et færdigt kostume, gå i klædeskabet og klæde dem ud efter bedste evner eller du kan lave det selv. Overvejer du at lave det selv, så sæt niveauet efter, hvad din tid og dine realistiske evner tillader, så du er sikker på en succes.

Herhjemme har vi for det meste købt kostumer til pigerne. Det første år, hvor pigerne var 1,5 år krævede ikke så meget, så der lavede jeg en hale og en hjelm med ører på, så de kunne være mus og kat. Det var cute og det var nemt. Årene efter fik de et bi-kostume, som var noget så cute, og så har der været flere gange, hvor de bare er hoppet i deres prinsesseskrud, som alligevel hænger herhjemme. Først sidste år til Halloween opfattede de, at de kunne komme med udklædningsønsker, der ikke allerede hang på stativet, så der begyndte “showet” sådan rigtigt.

Den nemme måde at lave fastelavnskostumer på

Jeg selv er vokset op med hjemmelavede kostumer, og jeg husker at bruge meget tid på at udtænke årets fastelavnskostume dengang. Derfor har jeg også været lidt splittet i forhold til de der færdigkøbte kostumer. I år har pigerne så besluttet sig for at være kat og en kanin, der hopper op af en hat. Bum! Jeg skal have gang i symaskinen, men jeg er realistisk, for jeg ved, at tiden til de helt store projekter ikke helt er der, så jeg har gjort det nemt for mig selv. Jeg tænkte, at denne model kunne være god inspiration for mange af jer andre, så her er et par ganske simple vejledninger. Start med leggins og basisbluse i en farve, som matcher det, du skal lave.

Fastelavn: Lav selv et sødt kostume

Fastelavnskostume: Snegl

Fastelavn: Lav selv et sødt kostume

Den søde snegl på billedet er faktisk en hel DIY fra Oh Happy Day, så du kan jo også klikke derover og blive inspireret.

Fastelavnskostume: Kanin

Fastelavn: Lav selv et sødt kostume

Skal du lave en kanin, så køber du hvidt basistøj og køber noget hvidt fluffy stof. Poterne bliver en håndledshandske med et elastikbånd omkring håndleddet og om de fire fingre, så der ligger en blød lap over fingrene. Det lyder lidt kompliceret, fordi det er svært at forklare med ord, men forhåbentlig giver tegningen ovenfor mening? Skal du lave en hurtig og nem pom pom, så se vejledningen her.

Samme vejledning kan du bruge til en kat og en løve, hvor du blot udskifter hovedbeklædning og farve på stoffet.

Fastelavnskostume: Dinosaurus

dino

Til en dino kan du købe basistøj i grøn, gul eller brun og så bruge en hjelm eller elefanthue til at montere dino-hanekammen. Jeg ville sy kammen fast på hjelmen, og når barnet så har den på, ville jeg med en enkelt nål markere hvor hanekammen skal sys fast på blusen.

Jeg har pinnet sjove ideer til fastelavn, så søger du mere inspiration under emnet, kan du jo kigge på mit pinboard her. Jeg skal nok sørge for billeder af de færdige fastelavnskostumer, det lover jeg, men nu skal de lige laves færdige først. Jeg havde ellers håbet, at jeg skulle lave dem til candyfloss, men nej.

Jeg ved ikke helt, hvor mange af jer, som læser med, der har den kreative tilgang til “morskabet”, så det kunne være sjovt, hvis jeg lige kunne lave sådan en hånds-oprækning. Hvor mange af jer laver mon selv kostumer til fastelavn? ♥

English recap

“Fastelavn” is coming up, maybe you know it as Shrovetide? It’s a scandinavian fest where children dress up, hit the piñata and become cat king or cat queen. In the old days (very old!) there used to be a cat inside the piñata which is why we call it “slå katten af tønden”, to hit the cat out of the piñata. Sound horrible huh?! Now a days no cats get hurt, in stead we cut out cats in cardboard and decorate som branches for the feast.

This year my girls want to be a cat and a rabbit jumping out of a hat, and therefor I have decided to be somewhat creative about the costumes. I hope they turn out alright, but I think they will since I’m not making it into a difficult projects. I drew up some sketches with very simple ideas on how to make a snail, a rabbit or a dino. Maybe you’ll try to make a costume yourself too then?

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Reklame

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.