Udgivet i 4 kommentarer

Nemme, smagfulde minipizzaer

IMG_9011Foto: Dorte Bak ©

English recap

Der er mange gode grunde til at tænke kreativt i køkkenet, for det er godt for økonomien, mindsker madspild og gør opgaven sjovere for alle i familien. Brug lidt pålæg og et par brødrester og lav de her lækre minipizzaer a la bruchetta.

Jeg er stor fan af mad, der smager og ser godt ud, men jeg er endnu mere fan af nem hverdagsmad, så jeg er nødt til at dele dette nemme tip med jer. Minipizzaer, som er en mellemting mellem pizza og bruchetta, lavet med de ting, vi havde på lager i forvejen og endda disket sammen på under en halv time alt i alt.

Har du rester af salami, parmaskinke eller en skefuld bolognese til overs, så brug det til de her skrupsakker. Lav endda bare to med dagens rester, for de kan fryses ned, så hvis du jævnligt laver et par stykker til fryseren er der pludselig til et helt aftensmåltid en dag, hvor der er for travlt til at være kreativ i køkkenet.

IMG_9012IMG_9011IMG_9015

Min kamp for at lære at drikke vand har ført mig til at tilsætte lidt naturlig smag fra agurk og granatæble. Det smager virkelig skønt!

Til minipizza skal du bruge

Tynde skiver brød (ca 1 cm). Rist den enten i ovnen eller i brødristeren. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir og dress dem, som du bedst kan lide det.

Tip! Tag et fed hvidløg og gnid det over den ristede brødside, så får du masser af god smag.

Jeg lavede nogle med pizzasauce, lagde tomatskiver på, slog et æg ud på, hvor jeg havde fjernet lidt af hviden, lagde lidt pesto og ægte parmesan på toppen. Da de var bagt fik de lidt revet citronskal over sig og et par skiver parmesan mere. De var super gode.

Jeg brugte mit glutenfri brød, som var bagt med en pakke Finax havrebrød, men du kan bruge det brød, du har på lager.

Det der med at få brugt resterne er lidt af en disciplin, og jeg mestrer den bestemt ikke altid. Jeg har gode og dårlige perioder, men når jeg har godt fat i madlavningen, så synes jeg faktisk, det er sjovt at starte med at se på de ingredienser, som jeg gerne vil have brugt op, og så arbejde videre derfra uden en opskrift. Hvordan gør du mon? ♥

English recap

Do you have a focus on food waste and how you can take responsibility on your part? This dish is easy to make with some leftovers of ham, sausage, tomatoes and even a couple of eggs. With some slices of bread you can toast them and make mini pizzas with the kids and they will love it because you can costumize each one. It’s cheap, it’s sustainable, it’s fast and tasty.

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Find flere hverdagsretter her

4 tanker om “Nemme, smagfulde minipizzaer

 1. Det lyder som en dejlig mundfuld. Jeg er uden tvivl også påvirket af debatten om madspild og er især blevet ret god til at bruge alting op inden jeg køber nyt, især grøntsager og pålæg har nok været det der har givet mest dårlig samvittighed her i huset og der er virkelig også penge at spare. Selv om jeg indimellem kan blive lidt træt af debatter der fortæller os hvad vi skal og må så er denne her nok en af dem jeg rigtig har taget til mig:) Eva

  1. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvad du skriver, og det er bestemt ikke alle debatter, man tager helt ind i sin tankegang, men lige præcis det med madspild tror jeg de fleste kan forholde sig til – hvis ikke miljømæssigt, så med et økonomisk incitament, og uanset om det er det ene eller det andet, som er driveren, har det jo en positiv effekt. Der er flere “brug resterne”opskrifter på bloggen, så kig dig eventuelt lidt omkring. Rigtig god weekend, kærligst Dorte

 2. Først og fremmest skal du ønskes en rigtig dejlig søndag 🙂
  Så vil jeg sige, at dine små glutenfri pizzaer ser virkeligt lækre ud, dem må jeg prøve med rester:-)
  Dit vand inspirerer mig, det vil jeg prøve.
  Jeg er ret god til at bruge rester, meget kan jo gå til et eller andet især en gryde med lidt af hvert 🙂

  1. Det er så vigtigt at fokusere på ikke bare at smide ud altid, men selvfølgelig kan man ikke være fejlfri, vel?! Dejligt, du kan bruge ideen, kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.