Udgivet i Skriv en kommentar

Oplev de azurblå laguner på Kreta

IMG_3231Foto: Dorte Bak ©

English recap

Tag med mig på tur til eksotiske laguner med klart azurblåt vand og koraller. Her er en super anbefaling til dig, som måske skal til Kreta i 2016.

God 1. Januar og velkommen drømmeland. Her midt i indlæg om jul og “året der gik”, så tager jeg lige et hop tilbage til de lune himmelstrøg, hvorunder jeg lod mig forkæle tilbage i september måned. Måske du vil med, fordi du drømmer om en  lun azurblå escape? Eller fordi du planlægger ferie på Kreta i 2016?

Tiden nu lægger for mange op til drømme om ferie, enten skiferieslagsen eller den azurblå slags. Sidstnævnte kan jeg bringe lidt tættere på vores sind, i hvert fald i form af billeder, fordi jeg har endnu ikke fået delt dette indlæg fra presseturen med Apollo. I dag tager jeg jer således med på en smuk og eksotisk tur til Kretas azurblå laguner.

Bådturen var en heldagstur, så vi blev afhentet i bus efter morgenmaden og kørt til havnen ved Kissamos, hvorfra flere færgeruter sejler ud. Ombord på båden var det muligt at finde cafeterier, udendørs og indendørs siddepladser og øverste dæk bød endda på liggestole til de heldige. Sejlturen til den første lagune tager omkring en time.

Den første destination var øen Gramvousa, som ikke er beboet. På toppen ligger et gammelt fort, som vi imidlertid valgte ikke at gå op til. Vi havde jo temmelig ømme ben efter overlevelsesturen i Samariakløften to dage inden. I stedet indtog vi stranden og kastede os forsigtigt i det stille azurblå vand. Der var koraller og søpindsvin overalt, så man måtte gå lidt forsigtigt, og så blev det pludselig meget meget dybt. Selvom vandet var klart, blev jeg ærligt talt lidt freaked out, fordi jeg generelt ikke har det super med dybt havvand, men jeg er glad for, at jeg gjorde det. At befinde dig på en gold og æde ø omgivet af koralrev, det er helt unikt!

IMG_3226

Efter en god times tid på Gramvousa, boardede vi færgen igen, som sejlede til Balos lagunen. Her var der sat længere tid af, og havde det ikke blæst så meget, havde vi sikkert knuselsket det. Lagunen er vanvittig smuk, stor og børnevenlig, fordi der er masser af soppestrand. Der er sat parasoller strandstole op, som man kan leje, men som sagt blæste det voldsomt den dag, så det virkede ikke attraktivt for os. Vi valgte at spadsere rundt, soppe fødderne i det rene og lækre vand og så at vende tilbage til båden efter en god halv time. Fordi vi var de første om bord på båden lykkedes det os at hapse fire liggestole med udsigt ud over bådens forreste snude, så der blev vi liggende de to timers sejlads retur til Kissamos. Vi gik skiftevis ind og hentede iskaffe, ispinde og andre forsyninger, og jeg lyver ikke, når jeg siger, at den del af turen vare et kæmpe plus på kontoen før vi igen var hjemme på vores skønne hotel med de fluffy dyner og lækre badeværelser.

IMG_3225 IMG_32230cd0-7c7c-c8ae-db01IMG_32243878-04a0-22c6-a39d

Og her kommer så bare lige et tip. Hvis du booker dig ind på turen her, så husk badetøj, solcreme, håndklæde og eventuelt lidt tørt skiftetøj. Kamera behøver jeg vel ikke nævne?! Turen koster omkring 400,- kr. og man kan sagtens tage børn med. Forholdene er dog ikke til klapvogne og jeg ville nok i det hele taget sige fra 3 år og opefter. Skyggesteder er der ikke mange af og sikkerheden er ikke til spædbørn, i hvert fald til mit temperament.

Det et sjovt, så meget det har givet mig at deltage på presseturen, fordi udover at jeg har fået øjnene op for charterferiers fordele, så har jeg også fået bygget nogle virkeligt gode kollegiale relationer op til dem, jeg har rejst med. Man kommer trods alt tæt på hinanden i løbet af sådan en uge, så det var den bonus, jeg ikke havde regnet med, da jeg takkede ja til at deltage.

Jeg håber, I alle havde en fin nytårsaften i går. Vi slapper den alle sammen med dyner, nattøj og Cirkus Summarum ♥

English recap

Happy New Year to you all, hope you had a great evening yesterday. Today I’m taking you back to Crete, because january 1st is a day for dreaming, right? Pictures show Gramvousa Island and Balos Laguna that I payed visits while attending a one day boat trip. The trip was part of a presstour with Apollo.

…………….

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.