Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan får du det sjovt med hverdagsmaden

IMG_0563

Foto: Dorte Bak ©

English recap

Her får du 5 inspirerende hverdagsretter, som måske kan kickstarte din lyst til at lave inspirerende og smagfulde aftenmåltider. Hverdagsmaden må nemlig gerne være både nem og sjov at lave.

Kender du ikke det, at man kan gå i stå i hverdagens trummerum? I lang tid har jeg haft det sådan, især har jeg følt at ideerne til aftensmaden udeblev, at måltiderne ikke var hyggelige eller smagfulde, og det er lidt som om, alle de ellers gode rutiner og “hofretter” var glemt.

Nogle gange skal man give sig selv en pause, og dernæst lige minde sig selv om de simple ting, som tidligere har fungeret. Disse dage, hvor jeg har dedikeret mig til et sundere køkken, især i hverdagene, så har jeg lige været en tur gennem mine opskrifter, og her deler jeg nogle favoritter, der passer godt til sæsonen.

Min opskrift på blomkålsuppe med chiliristede sesamfrø er perfekt til de kolde vintermåneder. Den er både nem og billig at lave, og den smager aldeles fantastisk. Supplér eventuelt med sprøde bacontern, chorizopølse eller tigerrejer.

IMG_7397

Salat kan være enormt kedeligt, men gør du noget ud af snitteriet og ingredienserne, så salaten får forskellige teksturer, så gør det faktisk underværker for oplevelsen. Prøv med denne helt grønne salat eller den med gulerodschips og blue cheese, som overrasker.

2015-08-11 05.33.59

I den meget børnevenlige genre kan jeg anbefale min opskrift på glutenfri madpandekager med lækkert fyld. Rul dem op og skær dem i mundrette bidder, så du kan pynte med pinde og lignende, så vil ungerne elske dem. De kan med fordel laves dagen før, så de bare skal tages ud af køleskabet på en travl hverdag. Pandekagerne kan i øvrigt også bages og fryses ned (de skal bare ligge fladt), så du kan tage et par stykker ud af fryseren ad gangen. De er for eksempel også gode til madpakker og eftermiddagssnacks.

IMG_3409

Og så nærmer tiden sig jo til min aller yndlings-stenbidderrogn, så min opskrift på knust kartoffel med stenbidderrogn, den kommer også snart in handy. Jeg har ikke tjekket priserne på den eftertragtede rogn endu, men du kan med fordel holde lidt øje med den, for lige pludselig, så får du urimelige mængder for pengene, og der skal du bare hamstre og fryse ned. De gyldne rogn kan nemlig tåle at ligge 3 måneder på frost.

Stenbidderrogn_rabarbersaft_by.bak blog7

Jeg har aktiveret min interesse for aftensmaden påny, især fordi jeg er gået kreativt til opgaven. I stedet for at tænke i færdige retter og bladre i kogebøger, så har jeg kigget i fryseren og i skufferne for at finde ting, som er købt med gode intentioner, men ikke er blevet brugt. Jeg tager således udgangspunkt i 1-2 ingredienser, som jeg så bygger et måltid op omkring. Det gør madlavningen lidt sjovere, man får ny plads i køkkenskabene og sparer samtidig lidt på indkøbsbudgettet. Indtil videre har jeg hørt både mand og børn rose og sige “Uhmmm”.

Hvordan griber du mon hverdagen an? Er der nogle af jer, som sidder med guldkorn og superrutiner, som vi andre kan få gavn af? “Hverdag” klinger jo af både lækkerhed og trivialitet, så hvorfor ikke prøve at blive god til de kedelige dele og få mere plads til det sjove ♥

English recap

For a time now I have had some difficulties managing the dinner. The ideas just haven’t been there for a while and it became a bother to sit down with the family to eat borring food. I needed the break, and december was super busy so we started buying dishes that just needed heating or salads, which was okay for a short period, but now I’m putting some energy into making good food again. To kickstart I have been surfing in my favorite recipes on the blog and the I took a glance in my drawers and found ingredients that I have forgotten about. Those that are not too old have become inspiration for a dish. How do you manage the daily meals?

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.