Udgivet i 2 kommentarer

Sunde chokoladetrøfler og dyner

IMG_8989Foto: Dorte Bak ©

English recap

Jeg har syndet på en helt almindelig arbejdsdag og du kan gøre det samme. Fyld slikskålen med sunde chokoladetrøfler og smæk benene op med god samvittighed.

Jeg snuppede en administrativ dag med dyne sidste uge, hvor det var så koldt, at jeg ikke kunne få ro i kroppen, og til den søde tand lavede jeg sunde chokoladetrøfler, også kendt som kakao-dadelkugler. Det føltes næsten syndigt at sidde der med chokoladetrøfler og dyne på en helt almindelig arbejdsdag, men der er jo ingen, der kan se på mailen, at den er skrevet på blødt underlag, vel?

IMG_8994IMG_8987

Inden I får opskriften, så lad mig lige prøve at overbevise dig, som er skeptisk. Selv kunne det aldrig falde mig ind at spise en dadel og jeg nyder bestemt ikke peanutbutter. Dadelkuglerne smager imidlertid som slik, oprigtigt talt, og alt efter hvilken smag, du tilsætter kan du få dem til at minde om karamel, chokolade og lakrids. Prøv dig frem, eller prøv mine, ikke mindst dem med lakrids, som er min favorit.

Opskrift på på sunde chokoladetrøfler

Ca. 100 gram dadler uden sten
3 tsk mørk kakaopulver
1 tsk lakridspulver

1 spiseskefuld mandelmel
1 spsk peanut butter

2 tsk kokosolie
lidt vand

Udelad vandet men kør ellers alle øvrige ingredienser sammen i en minihakker eller med en håndmixer til en jævn masse. Det bliver ikke en dej, derimod en småklumpet, men på en ensartet måde. Vandet tilsættes med små skefulde, hvis du synes massen skal hjælpes lidt på vej.

Tril kugler i mundrette bidder og tril dem i kakaopulver eller guldstøv og stil dem på køl til de skal serveres – hvis altså du ikke bare spiser dem alle med det samme. Bon appetit!

Ugen er ligesom igang igen, og jeg nyder især at mærke at travlheden er ved at vende tilbage efter en stille januar. Nu skal de gode vaner stå deres prøve ♥

English recap

Healthy candy is a hit and just like the ones with liqurize I shared last week I thought I’d share these that resemble with chocolate truffles. How to make them: In a blender ad 100 grams of dates without stone, 3 tsp dark cocoa powder, 1 tsp licorice powder, 1 tbs almond flour, 1 tbs peanut butter and 2 tsp coconut oil and mix into a small crumble. If you feel like it ad just a bit water and blend again. Make little balls and roll them in gold powder or cocoa powder. They are SO tasty and the kids love them!

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

2 tanker om “Sunde chokoladetrøfler og dyner

  1. Uhm, dadelkugler er så godt! Også i “rå form”, men hjulpet lidt på vej af kakao og lakrids kan de vist kun blive endnu bedre 😉

    1. De er VILDT gode ja. Er helt klart mest til lakridsvarianten, men den med peanutbutter er altså også fin – prøv dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.