11   242
15   219
2   204
1   87
2   149
7   174
11   309
0   154
0   73
13   256

3 blogs, jeg kan lide

IMG_9239Foto: Dorte Bak ©

English recap

Lidt tanker om det er læse blogs, om hvordan min adfærd som læser har ændret sig, og så deler jeg 3 skønne blogs med jer, som jeg for tiden især nyder at klikke forbi.

indlægget indeholder reklame_grøn

 

Jeg ville egentlig have delt 3 fede boligblogs med jer i dette indlæg, men jeg blev ved med at kaste kærlighed efter nogle andre ting, så pludselig slog det mig, at jeg måske bare skulle tage et bredere perspektiv på delelysten.

Bloglæsning har ændret sig for mig. For 5 år siden, da jeg selv startede min blog, var jeg meget involveret i blogland. Jeg skrev hyppigt kommentarer og fik kommentarer retur. Hen ad vejen fulgte jeg så mange blogs, at jeg ikke kunne følge med lige så grundigt, og da det at læse med hos andre, har været en del af min egen udvikling som blogger, begyndte jeg også at følge blogs, som jeg synes var dygtige, men ikke nødvendigvis delte alle holdninger eller livsfaser med. Det giver utrolig meget at se, hvordan andre gør det, også selvom jeg selvfølgelig prøver at være tro mod min egen stil og stemme.

3 blogs, jeg kigger hyppigt forbi

IMG_9236

Brooklyn blonde – en modeblog med base i Brooklyn, New york. Meget aktuelt og måske også præcis fordi vores rejse gik til New York, har jeg interesseret mig for denne blog. Helena, som skriver på bloggen, viser outfits og en fin struttende gravidmave med New York som baggrund, og det i sig selv gør det jo lidt mere spændende at se på, ikke?!

IMG_9230

Our Food Stories – en blog med masser af glutenfri opskrifter, præsenteret i et fint, dystert og meget æstetisk udtryk. Bag bloggen finder du Laura og Nora, som er baseret i Berlin, hvor de, foruden at blogge, arbejder som madstylister og fotografer.

IMG_9228

Local Milk – en blog, der har hjemsted i Tennessee, og som bringer ens sind til en helt anden verden fuld af madglæde, æstetisk dekadence og følelsen af “gode gamle dage”. Beth, som står bag bloggen, arbejder også som fotograf og stylist, og jeg er fuldstændig forelsket i hendes fine univers.

I perioder læser jeg meget, andre perioder ser jeg mere billederne og det visuelle indtryk, og ved enkelte føler jeg, at jeg kender dem, og følger derfor automatisk lidt mere med i deres indlæg. Hvordan er det mon for dig, som læser med her – læser du mange blogs, lægger du kommentarer (ha ha, her prøver jeg så lige at lokke dig til det her) eller ser du også bare billeder? ♥

English recap

I love blogs, obviously, but my way of reading blogs has changed drastically since I first started 5 years ago. Now a days I mainly click by to get the visual impression, but of course sometimes I also read the posts. I read both international and danish blogs and find it very inspirering to see how other bloggers work – it becomes part of my personal development as a blogger, of course maintaining my own style and voice on my blog. 3 blogs I especially admire and enjoy these days are Brooklyn blondeOur Food Stories and Local Milk.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Se flere indlæg med hverdagslykke

Follow:
0
Share:

7 Comments

 1. 21. februar 2016 / 11:04

  Super gode anbefalinger. Det er altid inspirerende at høre hvem andre følger. Brooklyn Blonde er også en favorit hos mig. De to andre må jeg lige tjekke ud.

 2. 21. februar 2016 / 13:11

  Jeg læser lidt forskelligt – inkl. din blog, og ja, jeg lægger kommentarer, når der dukker en tanke eller to op til emnet. Det gør der ofte, og så synes jeg, at det rart at give bloggeren tanken/tankerne med på vejen. Jeg synes jo selv, det er rart med kommentarer, så det virker jo helt forkert, hvis jeg ikke aktivt udøver selv samme adfærd. 🙂

 3. Helle
  24. februar 2016 / 13:24

  Nix jeg orker ikke mere at bruge tid på at lægge kommentarer. (det sker meget sjældent og kun på blogs hvor jeg ved, at bloggeren “er med på den”) Kommenterer man, uden at være blevet direkte spurgt af bloggeren, er min erfaring, at man ofte får en reaktion retur, der tyder på, at man burde have holdt sin kæft (hvis man overhovedet får et svar) og burde blande sig uden om (jeg taler generelt i blogland – ingen nævnt ingen glemt) – man forsøger at lægge en konstruktiv kommentar, fordi man synes, at man har noget på hjerte at bidrage med i forhold til emnet og det kunne være spændende, at flere ville bidrage med deres syn på sagen, men desværre bliver kommentaren ofte opfattet som en kritik. Så med mindre man har en kommentar som “neeeej hvor fiiiint” – “hvor ER det bare lækkert” – “gid jeg havde mod som dig”…. ja så er det bedre at tie. Den tendens synes jeg, er viiildt kedelig, uinteressant og uinspirerende, så derfor holder jeg mig efterhånden fra det. Så min holdning er, at bloggere “ligger som der er redt” når de ingen kommentarer får. Det er en ond cirkel startet af bloggeren selv. Ja denne gang undlod jeg så ikke en kommentar her hos dig, når du nu spørger så direkte 😉

  Det handler også om, hvilken kvalitet indlæg har….. der ER ikke meget at kommentere på fx en opskrift…. og sponsorerede indlæg hopper jeg let og elegant over, fordi jeg ikke vil lade mig påvirke af en mere eller mindre “skjult agenda” fra et firma. Det firmaerne gør for opmærksomhed på blogs for at brande deres firma, har den nøjagtig modsatte virkning på mig. Der skal virkelig gode konkurrence præmier til for min deltagelse (og ikke kun sponsorerede goder til bloggeren) – firmaerne skal da selvfølgelig betale for al den reklame, de får.

  At tie betyder ikke at samtykke….

  • 24. februar 2016 / 22:33

   Hej Helle.
   Først og fremmest tak for din uddybende kommentar, nu tog du dig jo tid til det 🙂 Jeg kan godt genkende, det du beskriver, dog er jeg jo både læser og blogger, så jeg har nok nogle andre briller på. Jeg tror, det oftest er noget med at skriftlig kommunikation kan misforståes, så hvis du bruger kommentarfeltet til i grunden at ville starte et debatspor op, så tror jeg mange vil opfatte det som kritik. Jeg tror også, at blogmediet har ændret sig fra at være meget 1-til-1 med en direkte kontakt til bloggeren og til at være noget mere “upersonligt”, hvis du forstår? Det er jo i virkeligheden præcis det samme, jeg beskriver, som er sket for mig selv som læser.

   Jeg synes, det er interessant at høre din mening om sponsorerede indlæg. Synes du ikke der er forskel på dem alt efter temaet og bloggerens skriftsprog? Det synes jeg i hvert fald, og vi bloggere er i virkeligheden meget bevidste om hvilket sponseret indhold, som passer ind – fordi vi ikke ønsker at skræmme vores læsere væk, og ved at det kan være konsekvensen… Nå men nu fik du også lige en længere smøre retur. Kh Dorte

 4. Helle
  25. februar 2016 / 11:37

  Jeg er HELT enig! Det ER nemlig det der med at hensigten bag ordene opfattes MEGET forskelligt af forskellige mennesker. Som du kan se, skriver ex jeg meget direkte og det kan godt opfattes “hårdt”, uden at det er tænkt sådan. Man tager sig ofte ikke tiden til at uddybe ordene, som man jo kan gøre “face to face”…. Jeg synes jo, at det er interessant at få en debat i gang (om emnet der er omtalt i indlægget), da det jo netop er der, vi bliver klogere og dét, der giver mig noget som læser – stof til eftertanke (og det er nok det, vi som læsere ser meget forskelligt på – nogle læser blogs for at få et dejlig afslappet break i hverdagen, lækre billeder osv og holder dermed af “envejskommunikationen” og ikke at skulle tænke videre over ordene, mens andre mere søger noget “dybere indhold” – jeg ved godt, at det godt kan være en kombi). Men jeg kan forstå, at en del bloggere mere ser kommentarfeltet som et “pleaser” felt, hvor man søger bekræftelse.(min blog – “min envejskommunikation” – men jeg VIL stadig gerne have kommentarer, så jeg kan blive bekræftet i, at andre også synes om det, jeg skriver ;-))

  Ja det har nemlig ændret sig – vi ER bare blevet mere “dovne” og “magelige” når vi læser blogs, som jeg ser det – vi tager imod og nyder billeder osv. men gider ikke at ulejlige os med en kommentar – temmelig respektløst overfor bloggerens omhyggelighed med et indlæg. Men det er lidt en ond cirkel, fordi jeg gætter på, at bloggeren derfor heller ikke orker at gøre sig umage med at lave mere “indholdsrige” indlæg for læserens skyld. Men det SKAL de selvfølgelig heller ikke – de skal gøre det for deres egen skyld, fordi de kan lide at blogge og mener at have noget på hjerte som måske, måske ikke, kan ramme andre. Men hvorfor gøre det, når der ingen feedback kommer!? Jeg er bare af den opfattelse, at rammer man noget, der rammer noget hos mennesker, så kommer kommentarerne også – men måske det er naivt? Hmm…

  Jeg må indrømme, at jeg ikke synes, at der er meget forskel på sponsorerede indlæg – fordi de alle som et forsøger at pådutte mig noget, som jeg ikke selv har bedt om, ved at læse en blog. For mig er det bare ren “støj på linjen” – Fordi der kan ligge så meget bag, som jeg intet får at vide om. Synes ikke, det er i orden, at man forsøger at “omformulere” et sponsoreret indlæg og tilpasse det til sin blog – der er stadig kun ET eneste formål med indlægget (fra sponsorens side) og ordene, selvom de er “helt mine egne” og man har forsøgt at give indlægget noget indhold samtidig med. På denne måde forsøger man blot at gøre det mindre “gennemskueligt”, i stedet for at kalde en spade for en spade. Det kan godt være gjort vældig elegant, men det eneste jeg tænker på, når jeg ser teksten “sponsoreret indlæg” (og rent faktisk har læst videre!) er, hvor man nu har valgt at inkorporere reklamen og i stedet for selve indholdet af indlægget, som burde være det primære, så bliver det interessant i stedet for, at gennemskue reklamen…. NÅR man så har læst til ende og fundet ud af, hvad man skal påduttes og fortsætter over på en blog, hvor det er nøjagtig sammen budskab men blot forsøgt omformuleret, så bliver jeg som læser såååååå træt! (jeres tomatrejse med fokus på hvor SUND Knorr er blevet, er et glimrende eksempel – dååååååh – ja ja – firmaet Knoor vil gerne have brandet sig anderledes og kunne profilere sig på, hvor sunde og “autentiske” de faktisk er, ved at sende en håndfuld bloggere ud i en økologisk tomatmark sydpå……….Stik mig en anden plade…. lol – men dejligt at I havde en skøøøøøn tur ;-))

  Sikke noget rod, kommentaren blev – håber alligevel at du kan bruge det til et eller andet 😉

  • 4. marts 2016 / 19:38

   Altså, nu kender jeg dig jo efterhånden gennem kommentarfeltet og jeg var ikke længe om at forstå din direkte tone – har nok tænkt at du ville “skride”, hvis du var grundlæggende utilfreds med mig ? jeg tror du har ret – mange bloggere er der for bekræftelsen, eller udelukkende for sig selv … Jeg er nok en blanding af de to og så kombineret med at ville have jeres råd, vejledning, erfaring, for det er jo præcis det som er fordelen ved det her medie

   Mht det sponsorerede, så opfatter jeg det helt anderledes, men jeg respekterer selvfølgelig din opfattelse, som du sikkert heller ikke er ene og alene med. Jeg ved jo bare at jeg kun kan tage sponseret indhold som jeg kan tale om med min egen stemme – ellers mister jeg jo min stemme (læserne smutter). Derfor skriver jeg kun sponsoreret når det handler om noget som kunne være landet på bloggen anyway. Nå, men vi kan jo ping penge frem og tilbage længe om det. Dejligt i hvert fald at høre fra en ærlig læser. Nyd weekenden, klem Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.