Udgivet i 1 kommentar

Få plads til kreativitet med børnene

IMG_9001Foto: Dorte Bak ©

English recap

Vil du gerne gøre plads til lidt kreativitet med børnene i hverdagen, så behøver det ikke være et stort og vildt projekt. Her deler jeg med jer, hvordan jeg får plads til kreativ hygge med børnene, og det er virkelig et hit for os alle.

Disse uger bruger vi nogle eftermiddage om ugen til at lave sjov fastelavnspynt. Vi skal ikke nå noget, så der er ingen krav eller forventninger, men efterhånden som vi bliver færdige med de fine ting, så bliver de hængt på grenene, som står på vores trappe. Vi har også pyntet dem med de ting, som pigerne har lavet i børnehaven, og for en kortere periode er det ret hyggeligt at gå og kigge på.

Vi har lavet sjove figurer med toiletpapirsruller, der en eftermiddag blev malet og en anden dag blev pyntet. Vi bruger en limpistol og diverse snore, bånd, dutter og pailetter, som ligger i den store kreakasse. Det er virkelig en hyggelig sysleting at lave sammen, og der er tider, hvor vi sidder 3 tøser i dyb koncentration og hyggetavshed. Jeg elsker det!

IMG_9146 IMG_9138 IMG_9145IMG_9155 IMG_9154

 

 

Få plads til kreativitet i hverdagen

Det behøver ikke kræve så meget at kaste sig ud i lidt krea på en hverdag. Det har jeg erfaret efter vi har sat tingene lidt i system herhjemme. I en kurv har vi både tusser, farvekridt og en stor voksdug, så det er hurtigt at lægge frem, og så har jeg i en kasse samlet alt det kreasjov, som er rart at have ved hånden. Det er alt lige fra sjovt papir til lim, glimmer, pailletter, små pompom’er og så videre.

Når vi på en hverdag tager tingene frem, så har jeg i forvejen besluttet mig for, hvad vi kan, og hvad vi venter med til en anden dag. Er stemningen god, så kan der selvfølgelig gøres plads til spontane ting, men i udgangspunktet fungerer det super godt, når jeg faciliterer processen for pigerne. Det kan være, jeg har klippet 2 skabeloner ud, som de selv kan tegne efter og klippe ud for bagefter at pynte  dem.

Jeg henter typisk pigerne lidt tidligere end de fleste med fuldtidsjob kan gøre, men har du en eftermiddag, hvor trætheden ikke har overmandet dig og dit barn, så smæk dugen på bordet og brug 20-30 minutter på lidt krea. Det er super kvalitetstid, og børnene bliver så grundglade af at sidde med dig og nørkle ♥

English recap

Even on regular school days I sometimes manage to do some creative tasks with the kids. Only because we have all the things we need right at hand and we therefore in a few minutes can clear the table and setup for some cutting, glueing and decorating. In this period we’re making extra room for the creative afternoons since we want to make shrovetide decorations for our branches and we are having a lot of fun making cats and funny faces. We only spend around 20-30 minutes on an afternoon, but it’s enough to make the kids feel the attention from me and to actually get some things done. I always decide in advance what we’re making today to minimize the mess and arguments. It’s a great hit and I personally love to be able to do these kind of things with my girls.

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

 

1 tanke om “Få plads til kreativitet med børnene

  1. Det er rigtig godt, at du bruger og værdsætter kreatiden med dine børn 🙂
    Og sikke et flot fastelavnsris I har lavet:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.