Italiensk kaffekultur og dansk kælekaffe

Firenze kaffe 3Foto: Dorte Bak ©

English recap

Ved du, hvad en kælekaffe er? Det løfter jeg sløret for her, ikke mindst hvad italienerne siger til min kælekaffe, og så tipper jeg om noget så nærliggende som en god kaffebar i Firenze.

En god kop kaffe kan virkelig gøre en stor forskel på, hvordan min dag har været. Ikke forstået på den måde, at jeg får en dårlig dag, når kaffen udebliver, men når jeg får den der ekstra gode kop, så bidrager det altid til lidt ekstra fint humør. Ofte oplever jeg, når vi er ude at rejse, at det er knald eller fald, når det drejer sig om kaffen. I nogle lande er de eksperter udi kaffebrygning, mens andre slet ikke rammer mine smagsløg positivt, og jeg må tilstå, at jeg hellere vil undvære kaffen end drikke en, som ikke smager mig.

Italien er en sikker vinder med en gedigen kaffekultur. Espresso, machiatto og cappucino er drikke, jeg mistænker dem for at lære at drikke allerede fra barnsben, ikke mindst brygger de jo på egen hånd en virkelig fornuftig kop. Selv på tankstationerne får du serveret en kop, der nærmest overstiger de fleste kopper herhjemme, og så følger der i øvrigt en helt anden kultur med kaffen. En af de dage hvor vi kørte langt i sommerferien, stoppede vi på en tankstation for at proviantere, og jeg ville have min “kælekaffe”. Det kalder jeg den, når det er en take-away-kop med cappucino, som jeg kan sidde og holde varm med hænderne. Det er en kælekaffe, fordi det er en kælekop, og jeg føler virkelig, at jeg forkæler mig selv med den åndsvage papkop i hånden. God branding, hva?! Nå, men på tankstationen bad jeg om kaffen to go, hvilket de simpelt hen ikke forstod. Han ledte febrilsk efter et papkrus til mig, og fandt til sidst en skumkop, som jeg fik min kaffe i. Italienerne bruger kaffepausen som en reel pause, hvor kaffen drikkes stående ved et cafebord, og hvor de tilsyneladende ikke laver andet end lige være til stede i nuet. Telefonen er i lommen og den ene hånd holder på den lille espressokop, og når kaffen er drukket går de videre med dagens program. Det giver stof til eftertanke, eftersom jeg bekymrer mig en del over, hvor effektive vi efterhånden har fået gjort os selv i Danmark.

Firenze kaffe 1Firenze kaffe 4Firenze kaffe 2

Billederne er fra en fantastisk kaffebar i Firenze, som vores cykelguide tog os med til. Den var drøn hyggelig, og de lavede virkelig en god kop kaffe, som vi nød, idet vi ikke havde adgang til den gode kaffe det sted, vi boede. Skulle du befinde dig i Firenze på et tidspunkt, immervæk  værende kaffetørstig, så find Ditta Artigianale, Via Dei Neri 32r, tæt ved Museo Galileo.

Jeg selv er i New York disse dage, og her hopper jeg ind i en Starbucks dagligt, men jeg satser også på at finde nogle mere unikke kaffebryggere, som kan kæle en god kop frem til mig ♥

English recap

When in Italy you can definitely depend on getting that good coffee since the italians pretty much are taught as kids to drink and brew. They do have a whole different culture about their coffee though and take their time to just be in the moment with their coffee. Last summer as I asked for my cappucino to go and the italian barista just looked very confused at me. He couldn’t even find a to go cup and probably thought I was lunatic to want to bring my coffee to the car. 

These days I’m in New York and hoping to find some genuine coffee shops with a geekish interest in brewing, but I am sure some cups from Starbucks is inevitable.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebook
Instagram and Pinterest

Follow:
Share:

1 Comment

  1. 18. februar 2016 / 12:34

    Du har så ret. I Italien var en kaffepause en kaffepause med streg under pause. Jeg var i Milano på konference for et par år siden, og i lufthavnen så jeg præcis det scenarie, du beskriver. De hang der så heller ikke særlig længe, men pausen blev skam udelukkende brugt på kaffen… og måske et lille stykke brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.