0
Dessert, kage & slik Glutenfri opskrifter Opskrifter

Glutenfri mandelkage a la Christianshavnertærte

IMG_9500© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Jeg serverede denne glutenfri mandelkage, som er frisk og sød, og som fuldendes med en sød skum på toppen med friske bær. Vil du prøve den også, så følg min opskrift her…


indlægget indeholder reklame_grønOkay, den her må deles. Kagen, jeg bagte til min fødselsdag, som visuelt fører tankerne hen på Lagkagehusets Christianshavnertærte, men som i virkeligheden er helt sin egen og ikke kan sammenlignes med den ellers populære kage.

Kagen har en glutenfri bund i stil med lagkagebunde, dog ikke helt så luftige, og en sød skumtop med masser af friske bær. Den var frisk og sød, ja faktisk bare temmelig lækker, og I skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift.

IMG_9491

Opskrift – mandelkage

100 gram mandelmel
50 gram rørsukker
2 æg
1 tsk loppefrøskaller
1 tsk vanillesukker
2 dl yougurt naturel
50 gram flormelis
1/4 tsk eddike

  1. Bland mandelmel med rørsukker, loppefrøskaller og vanillesukker.
  2. Tilsæt yougurt og vend det grundigt til en jævn konsistens.
  3. Tilsæt 2 æggeblommer og hæld æggehviden i en anden skål.
  4. Vend æggeblommerne i dejen og pisk dernæst din æggehvide stiv. OBS! Brug altid et helt rent piskeris for at opnå stive æggehvider!
  5. Tilsæt eddike og flormelis i den piskede æggehvide og pisk helt stiv før det vendes i dejen.

Smør en springform indvendigt og læg eventuelt bagebapir i bunden, hvorefter dejen hældes i. Bank springformen let i bordet et par gange, så dejen lægger sig jævnt. Bag kagen midt i en forvarmet ovn på 175º c i cirka 35 minutter.

Når kagen er bagt skal den køle af, og du kan for så vidt bage den et par dage i forvejen, så længe du har den stående på køl. Laver du den samme dag, så kan du passende tage en kaffepause, mens den køler af.

IMG_9470Kaffepause(Forklædet er fra PYTT living, som jeg lavede samarbejde med i efteråret, og jeg er vild med det!)

Til toppen skal du bruge:

1/4 l piskefløde
1 spsk jordbærmarmelade
1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
jordbær, hindbær og blåbær
lidt flormelis

  1. Vask de friske bær og stil dem til afdrypning.
  2. Pisk fløden stiv og gerne lidt fastere end du normalt ville gøre.
  3. Tilsæt saft, flormelis og marmelade og pisk let til skummen er jævn.
  4. Hæld skummen på en sprøjtepose uden tylle, og læg den eventuelt på køl til du skal servere kagen eller minimin 30 minutter.

Når den er kølet ned, klipper du et relativt stort hul på posen og sprøjter bløde cirkler på kagen startende med den yderste og dernæst ind mod midten. På skummet anrettes de friske bær og kagen er klar til at blive serveret.

IMG_9499IMG_9494IMG_9478

Det er i øvrigt min lille Freja, der har fotograferet mig, så jeg er da rimelig stolt over hende, til trods for et stativ som hjælp til at stabilisere. Hun synes, det er helt vildt sjovt – dels at tage billeder, men nok også at kunne hjælpe mig. Hvem ved, måske hun kommer til at gå mig i fodsporerne angående interessen for visuel kommunikation?

Min mandag har været temmelig fantastisk. Har nået en hel del af de punkter, der stod på min to-do-liste, og energien er høj. Om lidt spiser manden og jeg take away, for vi har nærmest ikke haft en aften sammen, siden vi kom hjem fra New York for en uge siden. God aften til jer alle ♥

English recap

This must be shared. The cake has a gluten-free bottom in the style of sponge cakes, though not quite as airy, and a sweet frothy foam with lots of fresh berries. It was fresh and sweet, and to be honest just pretty delicious, and you will of course get the recipe.

Making the sponge cake

100 g of almond
50 grams of cane sugar
2 eggs
1 teaspoon psyllium husk
1 teaspoon vanilla sugar
2 dl yoghurt naturel
50 grams of icing sugar
1/4 teaspoon vinegar

  1. Mix the almond flour with cane sugar, psyllium husk and vanilla sugar.
  2. Add the yoghurt and turn it thoroughly to a smooth consistency.
  3. Add 2 egg yolks and pour the egg whites in another bowl.
  4. Turn the egg yolks in the batter and whisk then your egg white stiff. NB! Always use a completely clean whisk to obtain stiff egg whites!
  5. Add the vinegar and icing sugar in the whipped egg white and whisk quite stiff before it turned into the dough

Butter a springform inside and place any baking paper in the bottom, then the dough is poured in. Bank spring mold lightly on the table a few times, so the dough settles evenly. Behind the middle of the cake in a preheated oven at 175º C for approximately 35 minutes.

When the cake is baked it cool, and you can as far bake it a few days in advance as long as you keep in the fridge.

Making the foam

1/4 l whipping cream
1 tablespoon strawberry jam
1 tablespoon concentrated elderflower juice
strawberries, raspberries and blueberries
icing sugar

  1. Wash the fresh berries.
  2. Whip the cream stiff and let it be a little firmer than you normally would.
  3. Add the juice, icing sugar and jam and whisk lightly to the foam is smooth.
  4. Pour the foam on a piping bag and put it in the fridge for minimin 30 minutes.
  5. After cooling cut a relatively large hole in the bag and make soft circles on the cake starting at the tip and then towards the center. On the foam arrange the fresh berries and add some icing sugar on the top

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Klik her og find flere glutenfri opskrifter

Du kunne også være interesseret i

1 kommentar

  • Reply
    Maria Hoffbeck
    1. marts 2016 kl 9:42

    Uhm Meget lækker kage, som jeg skal prøve 🙂
    Godt med glutenfri og gode ingredienser 🙂
    En skøn dag ønskes:-)
    Ps. jeg er vild med din skjorte!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.