0
Hverdagsmad Opskrifter

Opskrift på farsbrød med feta i filodej

Opskrift på farsbrød med fetaFoto: Dorte Bak ©

English recap

Hverdagsmad skal være enkelt, appetitligt og sundt, og i dag deler jeg en opskrift med jer på klassisk farsbrød med et moderne og sundere twist. Farsbrødshapserne kan bruges i madpakken, til aftensmaden og til picnic’en.

indlægget indeholder reklame_grøn

Jeg har simpelthen så længe haft planer om at lave en opskrift på en moderne udgave af farsbrød, og nu fik jeg endelig kastet mig ud i det denne uge. Jeg er generelt ikke den største fan af traditionel dansk husmandskost, men min mand og mine børn elsker det, så jeg udfordrer gerne mig selv i ny og næ. Denne opskrift viste sig at være en succes – det besluttede jeg og manden i hvert fald, fordi begge piger var i det humør, hvor smagelysten ikke var til stede.

Hapserne består af en fars med masser af grøntsager og smag, som er pakket i filodej og bagt i ovnen. I grunden er det ret simpelt, men for mig betyder den pænere indpakning simpelthen så meget for min appetit, når jeg skal gå ombord i husmandskosten.

Opskrift på farsbrødshapsere med feta Opskrift på farsbrødshapsere med feta

Opskrift på farsbrød i filodej

500 gram hakket kalv og flæsk
2 æg

4 buketter blomkål
1 gulerod
3 forårsløg
200 gram fetaost

knivspids hvidløgspulver
salt og peber
filodej

 1. Start med at hakke løg, gulerod og blomkål i din minihakker. Du kan også snitte det fint med en kniv.
 2. Steg grøntsagerne bløde i lidt olie på en pande. Når de er blevet mere transparente og duften bliver sød hældes de i en røreskål med fars, krydderier, feta og 1 æg, som røres til en lind fars. Fetaen fordeler sig i både store og små stykker.
 3. Lad farsen hvile en times tid i køleskabet
 4. Tag din filodej og skær den i aflange baner på ca. 20x30cm
 5. Pisk et æg sammen og pensl dejen let.
 6. Tag en stor skefuld fars og læg i den ene ende. Pak filodejen omkring og tril mens du løbende pensler med æg på ydersiden af pakken.
 7. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem midt i ovnen ved 200ºC i ca. 10 minutter. Vend pakkerne og bag dem i 10 minutter yderligere.

Opskrift på farsbrødshapsere med feta

Jeg serverede hapserne med hjemmelavede ovnfritter og blancheret spidskål, og jeg må tilstå, at det var virkelig lækkert. Hapserne smager i øvrigt godt kolde også, så de kan bruges i madpakken eller til en picnic også. Hvis du vil spare tiden kan du i øvrigt sagtens stege farsen som almindelige frikadeller. De smager af mere og er lidt sundere…

Man må godt være lidt stolt af sig selv, når man har serveret en gedigen succes, ikke? Det er i hvert fald sådan jeg har det, især med kødretter, som simpelthen bare ikke er min spidskompetence. Lad mig endelig høre fra dig, hvis du har prøvet kræfter med opskriften ♥

English recap

I made these minced meat in filo’s and served with cole and oven roasted potatoes. To make them you need:

500 grams of minced veal and pork
2 eggs
4 florets of cauliflower
1 carrot
3 spring onions
200 grams feta cheese
pinch of garlic powder
salt and pepper
filo pastry

Start by chopping the onion, carrot and cauliflower in your mini chopper. You can also chop it finely with a knife. Fry the vegetables soft in a little oil in a frying pan. Once they have become more transparent and the smell is sweet poured in a mixing bowl with the sausage meat, spices and 1 egg, which touched a steady father. Let the mixture stand for an hour in the refrigerator.

Take your filo pastry and cut into elongated paths around 20x30cmBeat the eggs together and brush dough lightly. Take a large spoonful father and put on one end. Pak filo pastry around and roll while continuously brushes with eggs on the outside of the package.

Place packets on a baking sheet and bake in middle of oven at 200 ° C for about 10 minutes. Turn packets and bake for 10 minutes more. I have to admit that this was a hit, even more because they taste good cold from the fridge as well. Use them in the lunchbox or to bring on picnics. 

…………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Find flere hverdagsretter her

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.