Udgivet i Skriv en kommentar

Belgiske vafler – en klassisk opskrift

Opskrift belgiske vafler© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Opskrift på helt klassiske belgiske vafler, som smager skønt med en kugle vanilleis og sprøde sukkermandler. Mums, jeg siger det bare…

indlægget indeholder reklame_grønI søndags, da min M havde fødselsdag, besluttede jeg mig for at give mit nye vaffeljern en seriøs prøve. Prøven bestod måske i virkeligheden mere i at finde den rette opskrift, og da jeg har prøvet kræfter med det et par gange før uden at blive helt tilfreds, så besluttede jeg mig for at blande nogle af de afprøvede opskrifter sammen. Det ved jeg godt, måske lyder som en katastrofe, men det endte nu rigtig godt.

De ægte belgiske vafler, som jeg kender dem, føles tunge og klæbrige, og det er simpelthen fordi de er lavet på en gærdej. Jeg har også altid bidt mærke i den mørke, søde smag, så jeg har brugt lidt kardemomme, vanillepulver og brun farin. Nu kan du jo prøve den og se, om du synes, den lander godt også…

Vafler1

Belgiske vafler til 4-6 personer

Du skal bruge:

1 1/4 dl. lunken mælk / lukewarm milk
25 gram gær / Yeast

1 knivspids salt / Pinch of salt
1/4 tsk kardemomme / Cardamum
1 tsk vanillepulver / Vanilla powder
100 gram brun farin / Brown sugar
100 gram smeltet smør / Melted butter
250 gram hvedemel / Wheat flour
3 æg / Egss
175 gram rørsukker / Cane sugar

Start med at varme mælken og opløse gæren heri. Når gæren er opløst tilsættes vanillepulver, kardemomme, salt og brun farin, som opløses ved let omrøring.

Slå æggene ud i væsken og rør rundt, mens du tilsætter mel lidt ad gangen. Når al mel er brugt tilsættes smeltet smør og rørsukker. Lad dejen hvile cirka en halv time før du bager dem på dit vaffeljern. Jeg bruger Tefals Snack Collection, og i hvert fald er det væsentligt at vaffeljernet har de dybe huller. Når vaflen er bagt lysebrun, så drys et tyndt lag rørsukker på vaflen og luk vaffeljernet igen. Det giver en sød og nærmest karameliseret skorpe på din vaffel.

Vafler7 Vafler6 Vafler5 Vafler2

Lad vaflen køle ned, så den sætter sig. Herved får du den velkendte sejhed, og samtidig sikrer du, at din is ikke smelter lige med det samme. Jeg lavede karameliserede mandler og hakkede dem fint som drys. Velbekomme!

I morgen er det Nordisk Vaffeldag, så det giver jo en god anledning til at fyre op under vaffeljernet. Nyd fridagen derude, det gør jeg ♥

English recap

Want to make some classic belgium waffles? Here’s a recipe that I like – especially served with a scoop of pure vanilla ice and some caramelized almonds on top. 

Start by heating the milk and dissolve the yeast in it. When the yeast is dissolved, vanilla powder, cardamom, salt and brown sugar is added and dissolved too.

Beat the eggs in the liquid and stir while adding flour a little at a time. When all of the flour is used add melted butter and cane sugar. Let the dough rest about half an hour before you bake them on your waffle iron. I use Tefal Snack Collection, and in any case it is essential that the appliance has the deep holes. When the wafer is baked light brown, then sprinkle a thin layer of canesugar on the waffle and close the waffle iron again. It gives a sweet, almost caramelized crust on your waffle. Leave the waffle to cool and then serve with your favorite toppings. Bon appetit!

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.