Udgivet i 7 kommentarer

Rollemodeller, retouching og andre halvbevidste tiltag

2© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Uden hensigt endte det her indlæg med at handle om noget, som I for så vidt nu har muligheden for at give mig en røffel for. Det handler om rollemodeller, fotoredigering og bidragelsen til at skabe en perfekt verden…


indlægget indeholder reklame_grønJeg indrømmer gerne, at det her er endt med at blive et både skørt og muligvis også lidt rodet indlæg, men nu får I det bare oppe fra og ned.

For et par dage siden bad jeg en veninde om at knipse billeder af mig og min nye favoritkjole. Da jeg smed dem ind på Mac’en, begav jeg mig pludselig ud i at lege med Photoshop, og så kunne jeg altså ikke rigtig stoppe mig selv igen. Jeg leger med baggrunden og med stemningen i farver og slør, og selvom billederne her er blevet ret overdrevne i forhold til, hvad jeg plejer at vise, så har de altså noget stemning over sig, som jeg trods alt godt kan lide. Helt så slørede og rosa bliver billedstilen nok ikke fremover, men det er lidt sjovt lige at lege lidt med funktionerne, her mens jeg øver mig. Og således fik jeg taget hul på en måske giftig diskussion, som muligvis kan få mig i fedtefadet – se mere nedenfor, og hvis du har lyst, så giv dit input til emnet.

7541_ 3

Kjolen er ny – et køb fra New York, købt i den japanske tøjkæde, Uniqlo, som vist kan sammenlignes lidt med en Zara eller H&M. Den bliver nok en sommerfavorit, og jeg er allerede rykket halvpermanent ind i den // Skoene er fra H&M og udsolgte, men lignende kan du finde her // Tasken er fra Burberry

Når vi nu er ved det med billedredigering, så fik jeg en sjov bemærkning for nylig, som jeg har gået og tænkt lidt over. Der var en, som sagde til mig, i et meget konstaterende og venligt tonelejde vel at mærke, at jeg bidrog til at “holde facaden”. Mere eller mindre fik jeg at vide, at jeg fik livet og verden til at se bedre ud, end hvad der var realistisk, og selvom jeg ikke er typen, der lader mig genere af den slags bemærkninger, så har den altså givet mig stof til eftertanke af flere årsager:

 1. Jeg har aldrig egentlig taget stilling til, at jeg skulle være rollemodel eller på anden måde statuere et eksempel overfor andre – jeg blogger ikke for at kaste lys over, hvordan det er at være familie eller for den sags skyld st være klogere end jer andre. Omvendt bliver jeg selvfølgelig også mere og mere bevidst om, at der nok sidder nogle og læser med, som ikke kender mig i virkeligheden…
 2. Jeg er, og har altid været, overbevist om, at I godt ved, at bloggen kun er et udsnit af det univers, som befinder sig i mit hoved og omkring mig. At det ikke er hele sandheden omkring mit privatliv…
 3. For mig handler det ikke om at skulle holde facaden, og jeg pipper da også jævnligt om de sure pligter eller hårde perioder, men jeg synes bare ikke, at det er den slags, som bloggen skal fyldes med. I virkeligheden startede bloggen jo som en overspringshandling væk fra virkeligheden, som var triviel og fuld af babyer, og jeg bruger meget bevidst min blog til fortsat at gøre livet lettere og mere sødt…

Som et modsat eksempel har jeg også fået kommentarer om, at det er dejligt at se outfitbilleder på mig, som har buler og dobbelthage nogle gange. Jeg har ikke modelmodel, og det er der ingen, som er i tvivl om, så ligesom nogle kan tænke med en vinkel, tænker andre med en anden. Derfor prøver jeg egentlig også at vurdere selv, hvad og hvor meget, jeg har det godt med, i stedet for at spekulere i, hvilket signal det sender til jer.

Når jeg nu har taget hul på den her, og det er jo med fare for at modtage en reel kritik fra jer læsere, så er jeg blevet nysgerrig efter at høre, hvordan I opfatter det med facader, redigering af billeder, at man viser eller ikke viser opvasken, snotnæserne og vasketøjet? Kan ikke også I bruge en positiv flugt fra alt det, som vi alle naturligvis har i vores hverdag, eller synes I netop det er fedt at se den slags hos bloggerne? ♥

English recap

The other day I asked a friend to capture me and my new favorite dress. The dress is from Uniqlo, brought back from NYC, and I’m thrilled about it. As I wanted to do some minor editing to the otherwise dark pictures I suddenly started to play with the editing features i Photoshop and all of a sudden I was playing with blur background and graduated light in soft colors. I know that the shown pictures have had a bit too much, but on the other hand, I had to show them to you guys, since I love the atmosphere in them now. 

Showing you these non-realistic pictures made me think about what you, as my reader, expect from me. I don’t really know, but some while back someone indicated that I was “putting on a show”, that could make others feel that they had a lot to live up to. I was surprised to hear it and have been thinking a lot about it since. First of all because I never actually have decided to put my family life first as a topic and therefore never have given it thought that any one would believe they were viewing the full picture. Second of all I don’t wish to show the dirty corners of my home or the running noses – that’s not what this blog is about – as I started my blog 5 years ago it was an escape from exactly that. All the daily trivialities and I still use my blog as a positive place to go to – hopefully you guys get that? Hopefully you also enjoy that I don’t use this space to complaint? 

Maybe you would like to place a thought or two on this subject as well? I that case I would love to read it…

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

 

7 tanker om “Rollemodeller, retouching og andre halvbevidste tiltag

 1. Wauw, hvor er den kjole bare vildt smuk og så klæder den dig helt vildt godt 🙂

 2. Jeg synes ikke dine billeder er for photoshoppede, faktisk giver de et meget fint hverdagsagtigt feel. Det kan godt være fordi du ikke er “modelmodel” som du skriver, men det er også bare fordi det ikke ser så opstillet ud, når du viser outfit billeder. Du viser noget tøj som man kunne forestille sig at du reelt havde på, på en helt almindelig dag. Og ikke nogle alt for høje stiletter som almindelige mennesker ikke kan gå i, eller nogen så stramme bukser at man ikke ville kunne bukke sig uden de sprækker.
  Lidt lyserødt “pust” i luften/lyset gør ingenting, det gør det bare fint og blødt og kigge på. Havde du derimod retoucheret dobbelthager, skønhedspletter og des videre, var det en helt anden snak!
  Kh

  1. Hej Julie.
   Tak for din kommentar, og hvor er det dejligt at høre, du netop fanger den hverdagsfeel, som jeg jo selv synes er vigtig at indkapsle – på en positiv måde altså. Det er faktisk er svær balance at ligge i grænsefeltet mellem “positiv tilflugt” og almindelig hverdag, men jeg forsøger mit bedste. Jeg er lidt vild med det rosa pust, så det er dejligt at erfare, at jeg ikke skræmmer alle væk med det – og ja, så har du ret. Man skal ikke retouchere sig sig til en helt anden! Tak fordi du skrev, det gjorde mig glad – god dag til dig, kærligst Dorte

 3. Kritik….. Ikke fra min side. Når jeg jævnlig vender tilbage for at se med på din blog, så er det fordi, jeg kan lide dine indlæg, som jo handler om din verden – Photoshop eller ej. Det er dig, der er fortælleren, og vi der lurer med, har jo den frie selvbestemmelse til at zappe væk, hvis vi ikke kan lide det vi ser, eller ikke er enige i det vi læser. Jantelov er der rigeligt af i vores del af verdenen, og den bunder som regel i ren misundelse. Fortsæt du bare, du gør det godt.

  1. Hold da op hvor er det pænt af dig – tak! Og jeg har for så vidt også valgt at lytte mere til mig selv end til jer, der læser med, selvom jeg jo har gjort bloggen til min arbejdsplads også. Jeg tror på, det er vigtigt, at jeg holder fast i mig selv og mit univers, hvis jeg skal kunne blive ved med at blogge – det skal og bør være den rette balance 🙂 Tak for de søde ord og hvor er det dejligt, du har lyst til at følge med, kærligst Dorte

 4. Mange tak Katrine – jeg føler mig også uhyggeligt godt tilpas i den. Tror jeg flytter ind 😉

 5. Dorte, jeg er simpelthen bare vild med din blog uanset hvilke indlæg, der er på programmet! Findes, der virkelig stadig nogen, som ikke ved at glittede (nogle gange photoshoppede billeder ;-)) på blogs aldrig er hele sandheden?? Forstår simpelthen ikke den diskussion, der dukker op af og til omkring “at bidrage til at holde facaden”. Jeg kan kigge rundt hjemme hos mig selv, hvis jeg vil se bunker af vasketøj, nullerbørger og sure unger, jeg læser blogs blandt andet for at fortabe mig i flotte billeder, jeg elsker dine outfit posts, elsker at læse om, hvad du har lyst til i den pågældende måned osv. Så bare fortsæt!

  kh. Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.