fbpx

Sådan lærer mine piger at sy

IMG_9720© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Om at få syet lidt i en travl hverdag, og om hvordan du kan få dine børn i gang med lidt syprojekter også. Her er hvordan, vi herhjemme har taget fat på den interesse.

indlægget indeholder reklame_grøn

Jeg har længe truet med det, og i går lykkedes det mig at hive symaskinen frem. Godt nok kun i en times tid, men det lykkes da at få færdiggjort 2 par leggins, som pigerne er hoppet i her til morgen. Jeg har ladet maskinen stå fremme midt i stuen, så jeg nemt kan tage en halv time hist og pist, for der er flere leggins og nogle nederdele på to do-listen, og hvis tålmodigheden viser vejen, så har jeg et par ideer i hovedet til søde sommerkjoler til pigerne også.

IMG_9720IMG_9721IMG_9716IMG_9717

Pigerne selv har også taget hul på lidt kreativt, for de er begyndt at vise interesse for at sy. Vi er derfor gået igang med at indrette en sykasse til dem med garn, nåle, saks og hvor de kan gemme deres igangværende arbejder.

De er faktisk ganske ferme til det med nål og tråd, og især Anna suser derudaf med flere farver og et godt system. Hun vil lave et tæppe til kattene – eller til bamserne, fordi de har jo heller ikke noget, som hun siger. For at hjælpe dem godt igang, har jeg klippet et stykke fil, som har en størrelse, der er til at håndtere for pigerne. Med en kuglepen har jeg streget nogle diskrete linjer op, så de har en guide at kunne følge. Jeg har været ude at købe nogle store nåle, der kan gå gennem filt, men som ikke er super spidse, og så bruger vi bomuldsgarn i længder, der svarer til 2 gange på tværs af filten.

Jeg elsker virkelig, at pigerne og jeg begynder at dele nogle interesser, og selvom det stadig er i sin spæde begyndelse, så er jeg helt sikker på, at vi i fremtiden vil kunne få mange timer til at gå med fælles kreative sysler ♥

English recap

 

Yesterday was the day it happened – the sewing machine ran over some jersey and 2 pair of leggings were finished. I can’t show them to you today because the girls are wearing them to kindergarten today. The biggest hit of yesterday afternoon have to be the fact that the girls also did some sewing. I just love to learn that they are taking an interest in the creative activities and we have started to build them their own box for projects and tools. I am sure that we in the future will enjoy lots of common creative work and I really love that thought.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.