Udgivet i Skriv en kommentar

Top kaffebarer og spisesteder i Williamsburg, New York

IMG_9364© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Mange af jer har bedt om tips til New York, så mens jeg har det frisk i hukommelsen laver jeg et par guides af den slags, som jeg selv holder af at finde, når jeg skal rejse. I dette indlæg sætter jeg fokus på Williamsburg, men der følger flere indlæg med fokus på Meatpacking district og Greenwich Village, som sammen med Williamsburg var de områder, der fik mest opmærksomhed fra os på turen.

Vi er fjollede med Williamsburg, der ligger nord for Brooklyn, altså ikke på selve Manhattan, som du til gengæld har udsigt til. Ret fantastisk syn! Bydelen rummer kreative hipstertyper, lidt i stil med københavnske Vesterbro, og her er stemningsfuldt, inspirerende og livligt. Vil du snuppe Subway’en, så hop på linje L og stå af ved Bedford Avenue – så lander du lige i hjertet af alt det gode ved bydelen. Wythe Avenue er helt klart gaden, du skal dirigere efter, lad os kalde den for “strøget”, selvom der intet er i Williamsburg, som kan sammenlignes med Strøget.

Wythe Ave og alle sidegaderne rummer en perlerække af spændende butikker, frisører, restauranter, kaffebarer og alt muligt andet. Fra Wythe Ave kan man dreje ned mod vandet, hvor der blandt andet ligger boldbaner, en lille park og altså udsigten til Manhattan. I får lige et par stemningsbilleder, men nedenunder deler jeg en oversigt over alle de kaffebarer og spisesteder, som jeg tør anbefale jer …

Williamsburg New York bedste kaffebarer Williamsburg New York bedste kaffebarer Williamsburg New York bedste kaffebarerWilliamsburg New York bedste kaffebarer Williamsburg New York bedste kaffebarerIMG_9379

Bedste kaffebarer i Williamsburg

Williamsburg New York bedste kaffebarerWilliamsburg New York bedste kaffebarer

Sweatshop ♥♥♥♥♥
232 Metropolitan Avenue

The sweatshop havde jeg spottet flere steder hjemmefra, og da vi endte med at måtte tage en taxa over Williamsburg Bridge, valgte jeg at lade chaufføren køre efter den. Lige rundt om hjørnet ligger den bager, hvor Claus Meyer hver lørdag holder pop-up-shop med sit danske bagværk, indtil han åbner i Central Station.

Sweatshop er en magisk lille perle, som har et ungt og hipt publikum. Der er lige præcis plads til et par gæster udenfor og ellers er der naturligvis pladserne indenfor. Jeg fik en fantastisk morgenmad bestående af en tyk skive ristet bananbrød, som var helt luftig og lækker. På den var der mascarpone og knuste, usaltede pistacienødder samt honning og friske bær. Kaffen var rigtig god med en halvbitter bønne, der tydeligvis var helt friskristet.

Williamsburg New York bedste kaffebarer

Kinfolk Studios ♥♥♥
90 Wythe Avenue

På Wythe Avenue finder du et utal af lækre butikker, spisesteder og kaffebarer. Helt tilfældigt stødte vi på Kinfolk Studios kaffebar, som havde garageporten oppe, og det kunne vi altså ikke afstå os fra at nyde. Det handlede mest om at hvile benene for en stund, så her drak vi en kold drik i stedet for kaffe. Jeg fik en hjemmelavet, iskold hibiscus is-the, som var fremragende.

Williamsburg New York bedste kaffebarer

The Heyward ♥♥♥
258 Wythe Avenue

The Heyward er en super hyggelig diner med klassiske amerikanske retter på menukortet. Her var lidt hektisk, men fyldt op af kvarterets vidt forskellige typer af mennesker, som spiste morgenmad efter træning, drak juicer eller spiste usunde amerikanske retter. Det gjorde vi også! Jeg fik en giga portion klassiske amerikanske pandekager af den slags, man får mavepine af, mens kæresten fik en burger, som efter hans udsagn nok var turens bedste. De forstod forskellen på rare og medium done, hvilket ikke er en kompetence alle steder kan bryste sig af. Gode fritter havde de også.

På to-go-listen:

Vi nåede selvsagt ikke alle kaffebarer og spisesteder, heller ikke alle dem, jeg havde på min liste. Ikke desto mindre får du har lige en oversigt over dem, jeg havde i kikkerten i Williamsburg:

 • Egg, 109A N 3rd Street – morgenmadsjoint med super anbefalinger
 • Toby’s Estate Coffee, 125 N 6th Street – en kaffebar med store vinduer og en nordisk præget indretning
 • Five Leaves, 18 Bedford Avenue – amerikansk restaurant i hyggelige omgivelser
 • Devoción, 69 Grand Street – kaffebar
 • Tørst, 615 Manhattan Avenue, som er brødrene bag danske Mikkeler
 • Wythe Hotel, 80 Wythe Avenue – her skulle man angiveligt kunne indtage gode cocktails på taget og naturligvis med udsigt til Manhattans skyline, men de har også en populær restaurant

Der venter jer en guide til Meatpacking District og Greenwich Village også, så jeg håber, I sidder nogle derude, som bliver glade for nogle tips? ♥

English recap

We’re silly abut Williamsburg, located north of Brooklyn, NYC. The district includes creative hipstertypes, a bit like Copenhagen’s Vesterbro, and here is evocative, inspiring and lively. Grab the subway, the gray line and get off at Bedford Avenue – you will arrive right in the heart of all that is good in the district. Wythe Avenue is definitely the street, you must direct after, and all the side streets containing a string of interesting shops, hairdressers, restaurants, coffee bars and everything else. From Wythe Ave take a turn down towards the water. You will find a small park, sporting fields the direct view to Manhattans Skyline. 

Visit the Sweatshop at 232 Metropolitan Avenue. It’s this magical little gem that has a young and hip audience. There is just the room for a few guests outside and otherwise there is of course the seats inside. I got a fantastic breakfast consisting of a thick slice of toasted banana bread, which was quite airy and delicious. It had mascarpone and crushed unsalted pistachios and honey and fresh berries. The coffee was really good with half a bitter bean, which was obviously freshly toasted.

My list of recommended coffee shops and restaurants are:

 • Egg, 109A N 3rd Street
 • Toby’s Estate Coffee, 125 N 6th Street
 • Five Leaves, 18 Bedford Avenue
 • Devoción, 69 Grand Street
 • Tørst, 615 Manhattan Avenue
 • Wythe Hotel, 80 Wythe Avenue

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.