Udgivet i Skriv en kommentar

Guide til Greenwich Village i New York

Front_guide greenwich village New York© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

I skal i dag med til New York, hvor jeg besøger Greenwich Village og Bleecker Street. Jeg deler de syn, som gjorde mine øjne glade og tipper op god rissotto og kaffebarslykke.

Jeg har tidligere delt min guide med jer til både Meatpacking District og Williamsburg, og i dag er turen altså kommet til Greenwich Village, nærmere bestemt Bleecker Street og området heromkring. Området her var faktisk det første, vi besøgte, som ikke var det turistede og hektiske Midtown, så i virkeligheden har I fået serveret mine guides i omvendt rækkefølge, men det betyder jo egentlig ikke noget i forhold til det, som jeg håber, I vil bruge dem til – nemlig til at planlægge og forberede jeres dage i New York på bedste vis.

Greenwich Village og Bleecker Street

Området er et boheme sted med masser af historie. Faktisk får man lidt associationer til westernfilm med et moderne twist, når man kommer op på gadeniveau fra subway’en, fordi i modsætning til hele Midtown, så er bygningerne her ikke så højtragende og de fremstår alle med en rustik facade og med de velkendte brandtrapper. Historisk set har området også dannet rammen for mange ting, heriblandt det store opgør for homoseksuelles rettigheder tilbage i de sene 60’ere.

I dag er stemningen i området fortsat skør, kreativ, bohemisk og fantastisk, og som følge af dette, finder du også en masse spændende shops og spisesteder med mange point på charmekontoen.

Guide greenwich village New York Guide greenwich village New York Guide greenwich village New York Guide greenwich village New York

Guide greenwich village New York

Jeg faldt pladask for den smukke matcha- og kaffebar Chalait.

Risotteria_Greenwich Village New York

Risotteria ♥♥♥♥
270 Bleecker Street, NY 10014

Vi faldt over et magisk lille sted på hjørnet af Bleecker Street, som fokuserer på glutenfri retter (både pasta og pizza), men som har et udviddet og bredspektret menukort med risottoretter. Vi var heldige at få et bord, for der var fyldt til bristepunktet i den lille restaurant, men det forstås, når man oplever stedet og smager på den simple, men virkeligt velsmagende mad.

Lidt komisk var det, at vi sad og solede os i følelsen af, hvor unik en lille perle, vi her havde fundet, men det gik op for os, da vi forlod stedet, at det var fyldt med danskere. Det viste sig, at spisestedet er nævnt i Politikens “Turen går til New York”. Nuvel, det tager ikke oplevelsen fra os, fordi stedet var bare fantastisk.

Guide greenwich village New York

Turen til Greenwich Village skal handle om at slentre rundt i de små gader, ose i de små shops, beundre menneskene, som bor og lever her og spise. Det er ren langsom-nydelse, og det skal helt sikkert med i planlægningen, hvis du spørger mig. Den mexikanske, Tacombi, som figurerer på et af billederne herover, den så så stemningsfuld og autentisk ud, at vi talte om at vende tilbage for at spise frokost der en dag – men sådan blev det naturligvis ikke. Vi har den til gode til en anden gang, men stik lige næsen forbi, når du næste gang er i nærheden.

Det sidste indlæg i rækken af mine guides til New York bliver et mere praktisk indlæg med tips til god forberedelse og planlægning ♥

English recap

Back in february we went to New York and fell in love with the city. I previously shared my guide for both Meatpacking District and Williamsburg, and today I’m bringing you to Greenwich Village, specifically Bleecker Street and the area around it. 

The area is a bohemian place with lots of history. In fact, you get a little reminiscent of westerns with a modern twist, when you come up to street level from the subway, because unlike Midtown, the buildings here are not so abstruse and they appear rustic  and with the familiar fire escapes . Historically, the area has also been the setting for many things, including the Stonewall Riots for gay rights back in the late ’60s.

We came upon a magical little place on the corner of Bleecker Street, which focuses on gluten-free dishes (both pasta and pizza), but have an expanded and variated menu with risotto dishes. We were lucky to get a table and enjoyed the simple but really tasty food.

The trip to Greenwich Village has a main purpose of strolling around the narrow streets, browse in the small shops, admire the people who live here and eat. It is pure slow-indulgence, and it must certainly be part of the plan, if you ask me. The Mexican, Tacombi which appears on one of the pictures above looked so cozy and authentic and we considered to return for lunch one day – but that did not happen of course.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.