Udgivet i 2 kommentarer

Hverdagsmad på 18 minutter

Hverdagsmad 1© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Et særdeles nemt tip til en sund og velsmagende hverdagsret, der laves på lyntid. Alle ingredienser af færdigkøbt, så det handler primært om serveringen, og det er dejligt i en travl hverdag.

Det der med at lave madplan, det er noget, der kommer og går lidt herhjemme. Det er i grunden ret paradoksalt, at det er i de travle perioder, hvor man har mest glæde af en madplan, at man også giver køb på den, og således ryger vi periodisk ud i dårlige vaner med take away, som både er dyrt og mindre sundt end, når vi selv laver maden. Nu har jeg været forudseende for en gangs skyld, og derfor er jeg gået igang med at lave de nemme frysevenlige familieretter til endnu en travl måned, og dervd får jeg overskud til at gøre lidt ud af de andre dage, hvor der skal serveres mere “frisk” mad. Jeg prøver nemlig at finde en god balance mellem bolognese og “inspirerende retter”.

Retten her er meget simpel, og jeg er sikker på, at I bliver skuffede, hvis I tror, jeg deler en inspirerende opskrift med jer. Det er nemlig ikke pointen med indlægget, derimod vil jeg super gerne vise jer, hvor lidt der skal til at peppe middagen op med få ting og på få minutter – ligesom jeg gjorde det med raviolien i brunet smør. Denne er nok bare lidt sundere!

Hverdagsmad 4 Hverdagsmad 3 Hverdagsmad 2

Jeg har brugt en pakke kyllingbrystfillet skåret i wokstrimler, en håndfuld baby spinatblade, 1 forårsløg, en halv avocado, parmesanflager, grøn pesto og tortelinier med spinat og ricottafyld.

Mens du steger kylling og koger tortelini lægges spinat, forårsløg og parmesan i en stor, dyb tallerken. Når kyllingen er færdigstegt vendes pestoen med på panden, og tortelinierne vendes ligeledes med for til sidst at hældes i de friske grøntsager. Før du serverer vendes det hele forsigtigt rundt, så det præsenterer sig flot og appetitligt.

Børnevenligt tip: Hvis dine børn ikke er helt så åbne overfor denne slags anretninger, så kan du lave en tallerken ved siden af, hvor alle de samme ingredienser er lagt i tydelige bunker. På den måde har de sikkert mere mod på at tage for sig af retterne, og hen ad vejen bliver de så måske trygge og nysgerrige ved serveringen.

Jeg både elsker og hader madlavningen. Det kommer virkelig til mig i perioder, og det handler nok især om, hvilken respons jeg får fra familien på det jeg har lavet. Mon du genkender følelsen? ♥

English recap

This is actually not a recipe but I would love to be able to inspire you to create easy dinners for your family without spending hours preparing for it. All ingredients are bought ready to use, chicken that is sliced in wok sizes as well as tortellinis and pesto are not home made. The whole idea is to get healthy and inspiring dinners at the table that are realistic for you to get done when you get home from work. 

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Find flere hverdagsvenlige opskrifter her

2 tanker om “Hverdagsmad på 18 minutter

  1. Super lækker ret, prøvede den i går aftes og resten skal jeg nyde til min frokost i dag,
    tak for en hyggelig blog, love it…….

    God dag til dig 🙂

    1. Dejligt at høre. Vi snuppede også resterne dagen efter og faktisk blev det mindst lige så godt efter opvarmningen, hvor parmesanen smeltet og spinatbladene var tilberedte. Ekstra bonus. Tak for de søde ord og fordi, du følger med – kærligst Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.