Udgivet i Skriv en kommentar

På med din cykelhjelm og smid så de kilo

cykelhjelm_ HEL© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Om cykling med cykelhjelm, dobbeltmoral, vægttab og iværksætterprojekter. Jeg er sprunget sikkert ud i foråret, og hvis du, som jeg, har et svagt punkt for dansk iværksætteri, kan du måske gøre dig selv og et nyt dansk initiativ en stor tjeneste.


indlægget indeholder reklame_grøn(Indlægget er sponsoreret af LINN)

Jeg har taget en beslutning. En af den slags, som jeg godt ved, jeg måske kommer til at se i øjnene ikke at kunne overholde i helt så høj grad, som jeg stræber efter lige nu. Jeg skal til at cykle, og det skal jeg dels fordi jeg bruger dumme penge på busbilletter, dels fordi jeg kan mærke, at min krop skriger på motion, men mest fordi jeg sikkert vil elske det, når først vanen er skabt. Det er den bare ikke pt., og én af de ting, det koster mig, når jeg nu skipper bussen, det er tid til at lave de ting, som jeg ellers udnytter busturen til. For eksempel skriver jeg gerne kladder til indlæg, svarer på mails eller plejer mine instagramkonti, men jeg må jo se, om jeg ikke kan få skubbet den slags ind på andre tidspunkter i stedet.

Når jeg nu har besluttet at støve cyklen af, så gør det sikkert også mit mål om at smide et par kilo mere realistisk, og nu hvor jeg stille og roligt har taget fat på min nye kostplan, så ligger det immervæk lige til højrebenet at putte et par ugentlige cykelture ind i programmet.

cykelhjelm_ HEL

Flot stil der, Dorte, blink blink 😉

cykelhjelm_HEL

Én ting, jeg skal finde ud af, det er, hvordan jeg holder styr på looket, fordi jeg kører altså helst ikke uden hjelm. Jeg har ellers aldrig rigtig været den store hjelmbruger, men for et par år siden blev jeg ramt af frygten for at det skulle gå galt, alt imens jeg prædikede overfor mine børn, at de altid skal have deres på. Det er virkelig en selvfølge for dem, så hvorfor skulle det ikke også være det for mig? Jo jo, fordi det ødelægger frisuren, fordi jeg føler mig kikset og fordi jeg faktisk er virkelig vild med luft i håret, når jeg cykler, men tanken om et kraniebrud forstyrrer altså lidt de tanker.

Jeg har allerede en cykelhjelm, men jeg har alligevel valgt at give et stort “hep” til det helt nye Aarhusianske projekt, LINN, der står på randen til at kunne lancere en ny cykelhjelm til skandinavere. De har bedt om min hjælp til at gøre opmærksom på deres kickstarterkampagne, så vær søde at klikke jer over og se på deres fine projekt her.

cykelhjelm_HEL

Via linket herover finder du en masse spændende info om hjelmene, om hvordan du støtter dem til at nå til næste step, men også om sikkerheden, som ligger bag hjelmen. Ved første øjekast lægger du nok ikke mærke til det, men de er rent faktisk anderledes end andre hjelme på markedet. De er nemlig udformet mere aflangt/ovalt for at passe på skandinaviske hoveder. Andre hjelme er typisk mere runde, hvilket passer godt på asiatiske hoveder. Jeg føler, at hjelmen er mere klædelig end de fleste, og så skal det i øvrigt bemærkes, at hjelmen har mange fede features. Den lukkes for eksempel meget nemt med en lukkemekanisme, som forhindrer, at man kan få huden i klemme, men den lille skygge tager det værste lys, og den kan i øvrigt tages af, hvis man ikke er til den slags.

Læs mere om kickstarterprojktet – og endnu vigtigere, hvordan du kan hjælpe HEL-hjelmen til verden.

HEL er i øvrigt et fint navn til en cykelhjelm – det modsatte af itu, men det fangede du godt, ikke?  ♥

English recap

If you’re a fan of backing up on entrepreneurs you should give this project some positive attention. It’s a danish company producing bike helmets with a scandinavian touch – not just on a visual note but also in the shape that it oval, which matches our nordic heads much better that the usual helmets on the market, that are designed round. To learn more and give a pledge go to the kickstarter project here.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.