Glutenfri cupcakes med hindbær og hvid chokolade

glutenfri Cupcakes med hvid chokolade og hindbær© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

En opskrift på glutenfri cupcakes med hvid chokolade og hindbær, men vigtigst af alt med masser af frosting på toppen og den fineste pynt. De smager fantastisk, og kan nydes af alle, også selvom man ikke går op i glutenfri kost.

indlægget indeholder reklame_grønJeg ved godt, at mange synes, det lyder skørt, men det her med at bage kage med bønner, det virker bare! Jeg prøvede jo de meget populære chokolademuffins til min egen fødselsdag, så jeg følte mig modig nok til at videreudvikle på opskriften til pigernes fødselsdagsfest her i weekenden. Det blev til de skønneste glutenfri muffins med hvid chokolade og hindbær, og naturligvis med frosting og pynt til den store guldmedalje.

Uanset hvor skørt du synes, det lyder, så lov mig at prøve opskriften af. Mine piger og manden er vilde dem, og det siger altså en hel del! Disse ryger i hvert fald direkte i arkivet med glutenfri opskrifter her på bloggen.

glutenfri Cupcakes med hvid chokolade og hindbærglutenfri Cupcakes med hvid chokolade og hindbærglutenfri Cupcakes med hvid chokolade og hindbærglutenfri Cupcakes med hvid chokolade og hindbær

Opskrift – glutenfri cupcakes med hindbær og hvid chokolade

200 gram kogte hvide bønner
150 gram rørsukker
100 gram blødt smør
150 gram smeltet hvid chokolade
1/2 dl flormelis
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
lidt salt
1/2 tsk vanillepulver
100 gram optøede hindbær
2 dl fuldkornsrismel
5 æg

 1. Blend de kogte bønner med rørsukker og smør til massen er jævn og glat. Jeg bruger en stavblender.
 2. Tilsæt smeltet chokolade og blend igen.
 3. Bland flormelis, natron, bagepulver, vanillepulver og salt i en skål og blend i dejen.
 4. Tilsæt rismel og blend for at afslutte med 1 æg ad gangen.
 5. Tilsæt hindbær inkl. saft og blend.

Find dine muffinsforme og fyld dem op til en lille centimeter fra kanten. Bag i varmluftsovn ved 180ºC i ca. en halv time – hold øje med dem, da bagetiden kan variere alt efter ovn og størrelse på dine muffinsforme. Stik en strikkepind i midten for at teste – hvis den ikke er klæbrig, når den tages ud, så er kagen færdig.

glutenfri Cupcakes med hvid chokolade og hindbærglutenfri Cupcakes med hvid chokolade og hindbær

1Fondant

Jeg sprøjter frosting på toppen (brug denne opskrift), og pynter med fondantfigurer. Vil du pynte med fondantfigurer, så skal du bruge udstikkere og fondant. Jeg brugte fondant fra Odense marcipan denne gang, og det var faktisk super fint og nemt at arbejde med. Vi bukkede sommerfuglene let og lod dem tørre i en form af sølvpapir, så de så lidt mere flyvende ud. Desuden pyntede jeg med et frossent hindbær, hvid glimmer og guldstøv.

Hvis du nåede helt herned i indlægget, må det være fordi, du er sliksulten og har lyst til at prøve opskriften af – lad mig vide, hvordan det går og tag mig gerne på Instagram, hvis I vil dele resultatet med mig ♥

English recap

For the girls birthday party, I baked these glutenfree cupcakes with white chocolate and rasberries. The frosting was thick and sweet and perfectly decorated with fondant butterflies, a frozen raspberry and some glitter. All kids seemed to be mesmerized by the cakes – understandably, and they did taste fantastic. 

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Find flere opskrifter på kager og andre søde sager her

madplan

Follow:
Share:

4 Comments

 1. Anja
  5. september 2016 / 12:02

  Er opskriften mon fryseegnet?

  • 5. september 2016 / 12:31

   Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men jeg oplever generelt at de glutenfri bagerier bliver gode og nogle gange endda bedre efter en nedfrysning. Det er som om fugten ved optøning giver noget ekstra til bagværket… lad det komme an på en prøve? Og giv gerne en melding, når du er blevet klogere på det, så jeg kan give informationen videre til andre, kærligst Dorte

 2. Maja
  9. januar 2020 / 18:42

  Hej 🙂

  Et bud på hvor mange kager portionen giver sådan ca.? Synes ikke jeg kunne læse mig til det, men måske jeg har set mig blind på det. Det lyder som en lækker opskrift!

  • Dorte Bak
   Forfatter
   9. januar 2020 / 20:04

   Hej Maja.
   Ja, det kunne jeg da godt have oplyst om ? Jeg mener den giver ca 12 stk, men det afhænger selvfølgelig af hvor store forme også ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.