0
Bolig inspiration Haveliv

Havemøbler, hyggestemning og planter

Udeliv_drømmen om en have© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Det med at have sin egen have, det er noget, jeg har skulle vænne mig til. Her er lidt af det jeg elsker ved min have, og så er der lidt om de havemøbler, planter og den hyggestemning, som jeg drømmer om at få på plads i min have.

indlægget indeholder reklame_grønMed adskillige fantastiske solskinsdage lagt bag os, er det virkelig gået op for os herhjemme, hvor meget federe eftermiddagene og weekenderne er, når vi kan tage haven og terrassen i brug. I år er jeg (efter massiv fobi-behandling) rent faktisk landet et sted, hvor jeg hviler i havelivet mere end nogensinde før, så selvom jeg ved, der bor edderkopper i min have, føler jeg mig aldeles villig til at dele arealet med dem (så længe de ikke er store og aggressive altså!!)

Med det i tankerne har jeg nogle drømme om, hvad vi kunne gøre ved uderummet i år, og jeg har efterhånden brugt en rum tid på at surfe haveinspiration på det seneste. Måske I kan bruge lidt fra den skuffe også?

Collage-info: 1. Plantegitter som dine efey, clematis og andre kravlere, kan klatre op ad / 2. Hvid rattanstol / 3. Rustik lanterne / 4. Højtaler og lampe i ét / 5. Kasse med rum til organisering af såbreve m.v. / 6. Bregner / 7. Cool haveslange / 8. Smukke og robuste Akelejer, som kommer igen år efter år / 9. Dækstol til avislæsning og solbadning / 10. Dekorativ hængekøje til en lur

Drømmen om en oase i min have

Jeg synes, vi mangler nogle havemøbler, og jeg vil gerne have en hængekøje i solhjørnet på terrassen. Egentlig var ideen en liggestol, som kunne blive helt flad og bruges som loungesofa, men jeg tror faktisk, vi vil blive mere glade for en hængekøje. Jeg har en ide om at der skal høje og lavere krukker til at skabe en mere grøn og eksotisk stemning, så jeg er på udkig efter små buske, palmelignende træer og andre fine planter.

Foran vores udestue er solen skarp det meste af dagen, så det hjørne vil være ideelt til lidt køkkenhave. Vores have er ikke stor, så det kan ikke blive til så meget, men det er temperamentet heller ikke til, så et par højbede til salater og andre spireprojekter måtte der gerne stå.

Udestuen skal forvandles til det rum, der forbinder ude og inde. De seneste måneder har den dannet rammen for mit frisørarbejde, men nu hvor jeg flytter ind i den nye salon, så får vi rummet tilbage. Mit marmorskrivebord flytter derud til at kunne forberede sommerens grillmad ved. Jeg forventer, at rummet visuelt forstærkes, når det slidte gulvtæppe udskiftes med ny lineloum, som minder mere om de mørke planker, vi har på terrassen og så skal der naturligvis grønne planter og et hyggehjørne til også.

Alle drømmene lugter af et dybt greb i den pengekasse, jeg ikke har pt., så nu må vi se, hvor langt vi kan komme med de bare næver, fantasi og et par håndører. Her er lidt billeder fra havens nyeste skud…

Haveliv 4

Mine Akelejer, som vender trofast tilbage hvert forår

Haveliv 5 Haveliv 7

Min store Hortensiabusk med tidlige skud

Haveliv 8

Brændestakken, som jeg hader at elske – der bor sorte 8-benede krabater i den, men jeg kan lide synet

Haveliv 2

I årevis har vi flået efeu’en væk, når den har vist sig, men i år tror jeg faktisk, jeg vil lade den leve videre på denne side af plankeværket

Haveliv 3

En anden stabil og duftende havesucces, det er lavendler

Haveliv 9

Farlig tiger….

Haveliv 1En af fordelene ved en have, det er at kunne hive de støvede planter ud til en brusetur og grooming, før de igen får frisk jord og mere plads til rødderne. 

Et lille tip: Mine søde blogkollegaer Signe og Signe har lige startet et fint haveunivers, The Garden Tale, så hvis du vil have mere have, er det blot et klik herfra.

Der varsles højere temperaturer igen til weekenden, hvilket falder perfekt, fordi vi skal holde 2 børnefødselsdage – først for veninderne fra børnehaven, dernæst for familien. Det skulle være skønt med havefest og badebassin ♥

English recap

I love my garden but that wasn’t the case to begin with. I had to get used to spiders and the work that came with owning a garden – and gardening never really had my interest in the first place. Over the 5 years we’ve lived here I have grown to like, and now love my garden, and I am dreaming about finishing the terrace this year in regards to furnishing and creating the right mood. 

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Mere udeliv? Find det her

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.