fbpx

Kreta – Chania, strande og gode spisesteder

f6c4-e618-017d-2dfa© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Har du planlagt en tur til Kreta her i foråret eller henover sommeren, så se her, hvilke strande, spisesteder og andre ting, du skal besøge, når du er på den græske ferieø.

indlægget indeholder reklame_grønDet er lidt mere end et halvt år siden, jeg var på Kreta på pressetur, men turen lever absolut stadig i mine tanker. Jeg tror ikke, der går en uge, hvor jeg ikke har rundet et af minderne fra turen – dels fordi det sociale var i top, men også fordi programmet var så forskelligartet, at jeg blev udfordret, forkælet og nysgerrig. Jeg forestillet mig, at I sikkert er flere, som er på vej til Kreta inden længe, så jeg ville samle et overblik over mine personlige highlights.

Kreta 4Kreta 3Kreta 2Kreta 6

Kreta 5

Kreta 1

Min Kreta love-liste

 • En god madoplevelse på Symposium, hvor de serverede kvalitetsretter endda med mulighed for at bestille glutenfrit. Restauranten har en fin stemning og virker intim og i øvrigt meget populær, så selvom den ligger midt på den turistede hovedgade i Platanias, så er der ikke meget turistfælde over Symposium
 • Tag på bådtur, og vælg den rette model for dig og dit temperament. Der findes både større ture med færger og mere intime ture i mindre både, og uanset dit valg følger der storslåede naturskønne oplevelser med. Vi deltog på en færgetur til et par smukke laguner
 • Port Loutro med de hvide huse med blå skodder. Der findes ingen veje hertil, kun færge, og vi fik blot dette glimt af byen, fordi vi uheldigvis kom med en forkert færge efter vandreturen i Samariakløften. Havde jeg ikke været så fuldstændig mast efter vandreturen, så havde jeg sikkert insisteret på at stå af og gå en tur for at få stillet nysgerrigheden. Jeg aner ikke, hvad den lille havneby har at byde på, men det er nok også præcis det, der virker tiltrækkende på mig. Om ikke andet er der sikkert masser af gode fotomuligheder for en knipselysten type som jeg
 • Besøg de smukke strande og laguner, som er så kendetegnende ved Kreta. Jeg besøgte Gramvousa og Balos, som helt sikkert var smukke, men jeg tror en anden gang, at jeg vil tage turen til den lyserøde strand, Elafonissi. Det lyder da som noget, der passer lige ind i mit sind, ikke?!
 • Den fantastiske burgerjoint i Chania, som ikke alene lavede gode fritter og gode burgere, men forstod at servere det, så alle bloggere hev kameraerne frem. Det siger jo ikke så lidt, ha ha
 • Chania by skal besøges. At vandre i de små stenbelagte og kuperede gader med blomster op ad husmurene og med den ene charmerende gadedør efter den anden, det i sig selv er virkelig hyggeligt. Chania byder også på nogle mere konventionelle shoppingmuligheder som Zara og Starbucks, hvilket ikke var tilfældet i Platanias, så hvis man får vestlige abstinenser, er det meget godt.

Find alle bloggens indlæg om Kreta her

Jeg oplevede de lokale som ekstremt servicemindede og imødekommende, dog uden at være anmasende. Måske var det fordi, vi var der udenfor højsæsonen, men ikke desto mindre, så er jeg ikke afskrækket efter at tage afsted igen. Jeg tror, jeg er nødt til at skulle til Kreta igen på et tidspunkt, fordi der er nogle oplevelser, jeg må genopleve og andre, jeg ikke nåede. Først venter dog en skøn sommerferie i Singapore.

Mandag starter fantastisk med fælles arbejdsdag i byen. Det er slet ikke dumt at starte ugen på den måde, når der har været knald på hele weekenden. Senere i dag kommer sidste uges lykkebidder ♥

English recap

Last fall I went to Crete on a press trip and I keep remembering the things I experienced on that trip – both socially and culturally. The pictures are from my trip.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Ena Schiermer Mørkeberg
  29. juni 2016 / 13:20

  Har du en adresse på den burger joint i Chania, du anbefaler?

  • 29. juni 2016 / 13:53

   Jeg har ikke adressen, men den ligger lige over for Zara, som der kun findes en af – håber det kan bruges! Bon appetit ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.