Lav dine egne lyserøde popcorn

Pink popcorn_front© All photos belong to Dorte Bak unless other is written

English recap

Vil du prøve noget sødt, salt, sjovt og lyserødt? Så lav dine egne kandiserede, lyserøde popcorn. Har du de 5 ingredienser i huset, så tager det 10 minutter at lave dem, og så gør du hele familien lykkelig. Prøv min opskrift nedenfor

indlægget indeholder reklame_grønJeg er simpelthen fjollet med de kandiserede popcorn, som man kan købe sig aldeles fattig i, så jeg har længe villet prøve kræfter med det selv. Det skulle jeg have gjort før, for det viser sig at være aldeles nemt og hurtigt at have med at gøre, og det er jo væsentligt billigere på den måde også. Vil du prøve selv, så er her naturligvis opskriften til dig, og det er en perfekt lørdags-treat.

Pink popcorn 4Pink popcornPink popcorn 3 Pink popcorn 5Pink popcorn 2

Opskrift – lyserøde popcorn

2 spsk frysetørret hindbærpulver
12 spsk økologisk rørsukker
40 gram smør
1 dl vand
1 pakke popcorn

Start med at poppe popcornene i microbølgeovnen. Hvis du ikke er til den saltede version, skal du poppe dem i en gryde på gammeldags maner og uden salt. Jeg synes ikke det gør noget med saltet overhovedet!

I en tykbundet gryde varmes alle ingredienser op, og så snart sukkeret ikke knaser hældes popcornene i gryden. Med en grydeske vendes og røres stille og roligt indtil bolsjemassen bliver tykkere og ikke længere virker tynd og vandig. Straks herefter hældes det hele på bagepapir til afkøling. Mens de afkøler kan du med fordel løsne dem fra hinanden og vende dem lidt rundt, indtil de størkner og får den mere rosa farve.

Servér de lyserøde popcorn i små papirsposer og husk så tandbørsten efterfølgende.

Jeg køber ofte mine “sjove” ingredienser hos Bagetid, som ind i mellem også har hindbærpulveret. Det fås nu også i diverse supermarkeder, så har du det ikke på hylden, kan du jo prøve med andre smage – lakrids måske?

Klokken 11.00 går det løs herhjemme med børnefødselsdag, hvor de lyserøde popcorn blandt andet skal serveres. Jeg glæder mig til at holde fest, og håber, at pigerne får en fantastisk oplevelse ♥

English recap

If you want to make some pink popcorn you can easily do so, having the right ingredients of course. In a caserole mix 12 tablespoons of sugar, 2 tablespoons of dried raspberry powder, 40 grams of butter and 1 deciliter water. Bring it to a boiling point and when the sugar is no longer crunchy add a bag of popcorn. Keep stirring gently as the mass wraps the popcorns and as soon as it’s no longer watery and fluid pour everything onto a cookie sheet to cool. Yum yum, enjoy

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Follow:
0
Share:

2 Comments

 1. Maria Rokkedahl
  19. februar 2020 / 11:15

  Har du prøvet at lave dem en dag i forvejen?
  Nu prøver jeg dagen før at lave dem, men mine popcorn bliver bare små og slatne af at komme ned i massen. Mon jeg gør det for tidligt? Eller har du prøvet noget ligende?

  • Dorte Bak
   Forfatter
   21. februar 2020 / 11:17

   Hej Maria. Jeg oplever at de bliver bedst på dagen, og så tror jeg ikke de skal puttes ned i karamelmassen for tidligt, da de i så fald suger fugt til sig. Jeg har kun prøvet at lave dem som der står angivet i opskriften, og det har jeg til gengæld prøvet flere gange med succes 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

< script type = "text / javascript" > var vglnk = { nøgle : 'ebc75b068c240ca1ab79a4121b3949c4' }; ( funktion ( d , t ) { var s = d . createElement ( t ); s . type = 'tekst / javascript' ; s . async = sand ; s . src = '//cdn.viglink.com/api/vglnk.js' ; var r = d . getElementsByTagName ( t ) [ 0 ]; r . parentNode . insertFør ( s , r ); } ( dokument , 'script' ));