0
Opskrifter Salater

Sommersalat og grønt tilbehør til grillmaden

Sommersalater 5Copyright

English recap

Jeg deler i dag 2 salater, som er hurtige at lave og smagfulde som tilbehør til grillmaden. Den ene med knasende, sprød spinat og asparges, den anden en mere sødlig og rustik blomkålssalat.

indlægget indeholder reklame_grøn

Når vi griller, så er det vigtigste for mig faktisk salaten. Det hænger nok sammen med, at jeg ikke er den store kødspiser, så derfor skal der være salat, der mætter godt ved siden af grillmaden. Min mand er heldigvis glad for mine salater, så det gør jo også motivationen for at lave dem så meget større.

For nylig proklamerede jeg, at jeg vil dele nogle af mine bedste sommersalater med jer, så i dag deler jeg endnu en simpel, men velsmagende sommersalat.

Sommersalat 1Sommersalater 4

Sommersalat med spinat, asparges og fersken

Spinat
Ferskner
Forårsløg
Grønne asparges
Olivenolie

  1. Vask dine asparges og knæk dem i mindre stykker – husk at frasortere de kedelige ender
  2. Steg dem i lidt olie på en pande, så de stadig har bid. Strø lidt flagesalt over dem.
  3. På et fad anrettes skyllede spinatblade og dine asparges hældes over
  4. Skær ferskner i både og forårsløg diagonalt på langs og strø begge dele ud over salaten. Er nogle af fersknerne meget bløde, så mas eventuelt lidt af saften ud over salaten
  5. Slut af med lidt olivenolie og vend alle ingredienserne rundt til det ser pænt og appetitligt ud

Find flere lækre salater her

TilbehørSommersalat 2

Friteret blomkål med sød dressing

Blomkål
Goma dressing
Sesamfrø

Det her er virkelig en favorit for tiden, og selvom den lyder simpel, så kan jeg garantere dig for, at den smager, mætter og overrasker. Ikke mindst er det en budgetvenlig måde at få grønt på.

  1. Start med at skære dit blomkål ud i kviste og vaske det let
  2. Halver kvistene, så de alle får en flad side
  3. På en brand varm pande svitses blomkålene på begge sider. De skal tørsteges, så hold olien fra panden og huske så at de gerne må tage farve, dog uden at blive helt sorte. Duften vil være sødlig, når du steger dem.
  4. Når de er færdige anrettes de i en skål, hvor de overhældes med gomadressing og sesamfrø. Servér straks mens de er lune og fulde af smag

I øvrigt oplever jeg generelt, at blomkålet er lidt overset – der er kommet lidt mere fokus på den sjove grøntsag nu hvor mange erstatter ris med revet blomkål, men jeg hører mange, som kun kender blomkålet som de rå kviste eller aldeles udkogt. Det er synd, fordi det smager faktisk godt, er super sundt og samtidig billigt at købe ind ♥

English recap

Summer salads are very important to me and I actually find it so much easier to live healthy during the summertime than in the winter. I have never been the big meat lover and therefore I always put in extra effort in my salads – since they need to be heavy enough to make a full stomach. These two salads are great in different ways – one is with cauliflower that has been fried on a pan (or the grill) and then served with goma dressing and sesame seeds. The other is made with fresh spinach, peach, spring onions and fried asparagus. Ad a bit of salt flakes and some olive oil and the serve it with your barbecue disches

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.