Udgivet i Skriv en kommentar

3 mellemmåltider med resterne fra salatskålen

MellemmåltiderCopyright

English recap
Den lille sult, som melder sig om eftermiddagen, behøver ikke kalde på chokoladebarer. Her er 3 mellemmåltider, som du kan lave med resterne fra aftenens salatskål, og som smager så godt, at du tæller timerne til de skal nydes…

ScreendumpKender du ikke det, at der lige præcis er lidt tilbage i salatskålen efter aftensmaden? Ikke nok til at gemme til dagen efter, omvendt helt vildt ærgerligt bare at smide ud. Jeg har øvet mig i at smide mindre ud, men for mig er det væsentligt at det føles lækkert, hvis jeg skal sætte tænderne i det dagen efter. Ligner det nogle slatne rester, så finder jeg på alle mulige undskyldninger for, hvad jeg i stedet skal spise.

Du kan sagtens bruge dine salatrester til et lækkert og sundt mellemmåltid, og her kan du se, hvordan jeg laver 3 sunde mellemmåltider med aftensmadens salatrester.

Rispapirruller

Rullerne er hurtige at lave og kan godt opbevares til dagen efter, så længe de er i en pose eller på en tallerken med tætsluttet vitawrap omkring. Det er et fantastisk velsmagende mellemmåltid midt på eftermiddagen…

2016-01-12 02.58.27

Start med at lægge et stykke rispapir i kogende vand, som er hældt i en tallerken eller tærtefad. Efter et minuts tid kan du forsigtigt tage det op med en gaffel og lægge det på bordet eller et skærebræt. Pas på, at det ikke klapper sammen, men vær ikke bange for at arbejde med det. Fyld dine rester på og hæld lidt olie eller akaciehonning over, kun lidt, og rul dem så og luk enderne.

PS. Den fine skål er de nye Kaolin fra Kähler

Salat hotdog

En sprød og sund hotdog med masser af smag. Denne er også nem at lave dagen i forvejen, og hvis du synes, den skal pakkes lidt ind, kan den få et madpapir og en let snor omkring sig. Opbevar den i køleskabet til når den lille sult melder sig.

IMG_4056

Kog en håndfuld nudler (eventuelt disse velsmagende glutenfri nudler med græskar og ingefær). Vask et blad fra et hjertesalat og fyld nudler og dine salatrester i bladet. Det er en god ide at hakke salatresterne i mindre bidder og så at give lidt smag. Jeg kan anbefale en smule sød chilisauce!

A jar of salad

Overskrift på engelsk i mangel på bedre, men det er som det står skrevet; et glas med salat, og det er fremragende at hive frem som mellemmåltid om eftermiddagen. Så meget bedre og mere tilfredsstillende end en chokoladebar, som jeg ellers er mere end tilbøjelig til, når jeg ikke har forberedt mine måltider dagen inden!

Små ting sundt mellemmåltid 3

Find dit glas og byg op fra bunden med dine våde salatrester. Fyld også quinoa, et par pastaskruer eller ris i. Suppler med mere grønt, smagsgivere som citronskal, feta, parmesan eller andet lækkert. Slut af med lidt olie og hakkede nødder på toppen og sæt så låg på. Skal du bringe den med på job, så stil den i køleskabet i en frysepose med en lille gaffel, så er den lige til at kaste sig over.

Er jeg mon den eneste, der går sukkerkold hver eftermiddag? Nej, det tænker jeg ikke, men det handler i virkeligheden om at være mæt nok i løbet af dagen, således kroppen ikke skriger på næring. Får du nok til morgenmad og frokost, så er du også nem at overtale til de sunde mellemmåltider, og så er det man går mæt og glad i seng.

Nu hvor vores køkken endelig er til at arbejde i igen, så er vi gået i gang med at lægge madplaner og handle strategisk ind. Det trives vi nu engang bedst med herhjemme, og nu hvor der også skal laves madpakker til pigerne, så laver jeg faktisk også madpakke til mig selv de fleste dage ♥

English recap

Ideas for afternoon snacks that are healthy! Use the leftover salads from dinner to fill up some rice paper, a lettuce leaf or a jar full of salad. Its easy, it’s tasty and it looks inviting. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.