Udgivet i Skriv en kommentar

3 stop i København for børnefamilier

2014-07-12 03.35.51Copyright

English recap

København er ikke kun for de unge, derimod har vi oplevelser for børnefamilier i et flæng også. Her er 3 stop du skal gøre, hvis du har en dag i København med familien.

ScreendumpSkulle du være så heldig henover sommeren at indfinde dig i min by, og skulle du være endnu heldigere at vejret strålede om kap med dit humør, så er der 3 familievenlige stop, du kan gøre dig i indre by, som garanteret vil give dig og din familie en god oplevelse. Dem får du her…

Familievenlig morgenmad i København

Start med kaffe og morgenbrød i Torvehallerne.

Det perfekte sted at starte på en hvilken som helst dag, det er i Torvehallerne lige ved Nørreport Station. Her er alt, du kan ønske dig, om det er smoothies, juice, en god kop kaffe, kage, glutenfri mad eller grød med masser af toppings. Når du alligevel er der, kan du jo samtidig beundre den smukke nyrenoverede Nørreport Station, som virkelig har fået et æstetisk og tiltrængt løft. Mit foretrukne kaffespot et helt klart Coffee Collective, mens jeg kan anbefale bagerbrødet hos Cafe Rosa. De glutenfri panini-sandwiches med spinat og humus, som fås hos Vita Boost er aldeles fantastiske, men det er vel nok først senere på dagen, og ikke lige til morgenmad.

Torvehallerne_4Torvehallerne_Coffee Collective 2

Leg og underholdning under åben himmel

Kongens Have ligger lige ved Nørreport Station og har kig til Rosenborg Slot, hvor man i øvrigt kan købe indgang og se Kronjuvelerne. Selve haven er smuk med store græsarelaer, som typisk er fyldt op med familier og unge mennesker, der flytter ind på plænen, så snart vejret er til det. Der er rig mulighed for at medbringe picnickurv, tæpper, havelegesager, løbehjul og så videre. Midt i haven ligger en naturlegeplads, som man strategisk kan placere sig i nærheden af, og på den lille scene ovre ved Orangeriet, spilles der korte gratisforestillinger af dukketeater for børn. Se mere om det på Marionetteaterets hjemmeside.

Efterår hygge 13

Pause på vandet

En kanalrundfart er det perfekte break, som holder børnene underholdt og voksenhjernerne i ro. Der findes flere ruter, men jeg vil egentlig bare anbefale Nettobådene, som er den billigste tur. Så vidt jeg husker, varer turen lidt over en time, og hvis du tager en sandwich og lidt drikkevarer med, er det altså en skøn måde at få lidt luft på, samtidig med at du kan slappe lidt af. Man passerer blandt andet Den Lille Havfrue og Amalienborg.

Se også mine anbefalinger af Københavns legepladser og andre familievenlige aktiviteter 

Jeg er selv stor tilhænger af at lege feriebarn i København. Man bruger jo bare ikke byen på samme måde, når det er hverdag vel? ♥

English recap

Copenhagen is my city, and I love living here. Vacations are mostly spend other places but when I have the oppotunity I like to pretend to be a tourist in my own city and these 3 spots are like a perfect plan for a one-day-trip in Copenhagen – if the weather is good of course: Starting with breakfast and coffee at Torvehallerne just by Nørreport. Next stop Kongens Have just a few meters walk from Nærreport. Here you’ll find playgrounds, grass to play on and a free Daily marionet theater for the kids. Go to Nyhavn and take a canal tour to get some fresh air – dont forget to bring sandwiches and softdrinks, since it takes about 1 hour and thereby becomes the perfect break.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.