Udgivet i Skriv en kommentar

Friterede hyldeblomster (glutenfri opskrift)

Friterede hyldeblomster glutenfri opskriftCopyright

English recap

Med den lille håndfuld hyldeblomster, jeg fandt forleden, har jeg lavet friterede hyldeblomster, som I får opskrift på i dag. De smager syndigt og af mere…

indlægget indeholder reklame_grønJeg er vild med alt, som er friteret. Altså i praksis, fordi når jeg tænker over det, synes jeg faktisk det er et lidt voldsomt koncept. Nu sker det heldigvis ikke så ofte, at vi friterer vores mad herhjemme, så en undtagelse i ny og næ går nok.

Jeg var heldig at komme forbi en hyld i søndags, som jeg godt kunne tage en buket fra, uden at træde nogen over tæerne. Der var ikke nok til at lave saft, så jeg besluttede i stedet af lave friterede hyldeblomster, som simpelthen smager så skønt med flormelis drysset på toppen.

Lykke 4Hyldeblomst 1 Hyldeblomst 2ingredienser 1 Ingredienser 2Friterede hyldeblomster glutenfri opskriftFriterede hyldeblomster glutenfri opskrift

Husk at skylle dem grundigt og lade dem tørre let inden du steger dem. Husk også at det er meget varm olie, du arbejder med, så hold børnene på afstand og pas på dig selv – og vand og varm olie, det er et no go!

Opskrift på friterede hyldeblomster (glutenfri)

1/2 spsk bagepulver
1,5 dl glutenfri universal bagemix fra Urtekram
1,5 dl mælk
1/2 dl brun farin
1/4 tsk vanillepulver
1 æg
ca. 2 spsk vand

1/2 liter smagsneutral vegetabilsk olie
Lidt flormelis

Slå ægget ud i en skål. Si bagepulver over og rør grundigt, så det ikke klumper. Tilsæt vanillepulver og farin og rør igen grundigt. Tilsæt mel og rør til en fuldstændig jævn dej før du tilsætter mælk og rører sammen. OBS. Dejen skal have lov at hvile i 5-10 minutter, så melet kan suge væsken til sig.

Oplever du dejen for tyk derefter kan du tilsætte en anelse vand, men pas på, fordi dejen skal være tyk nok til at sætte sig omkring dine hyldeblomster.

I en stor gryde varmes olien til den er sydende varm. hold på stilken af din hyldeblomsthat og dyp den i dejen og løft den straks meget forsigtigt over i gryden. Lav blot 1 ad gangen, hvis du synes, det er svært at holde styr på, og brug en hulske til at løfte den op ad gryden igen, når den er svulmet sprødt op og har en dyb gylden farve.

Læg de friterede hyldeblomster på et stykke køkkenrulle, så de kan køle af og affedte lidt, og server derefter med et drys af flormelis over. Mmm mums, de er så gode.

Vil du prøve noget anderledes med hyldeblomster, så prøv også hyldeblomstvodka, som Lisbeth delte i går!

Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er en lokal-specialitet det her med friterede hyldeblomster – kender I dem mon alle sammen? ♥

English recapIt’s season for elderflower harvesting and of course you could make wonderful homemade lemonade, but there are other thing to do with the sweet flowers. I frittered some and served them with sugar on top and that is definitely a big hit too.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Find flere desserter og søde sager lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.