Udgivet i 1 kommentar

Hvordan fortæller man sit barn noget trist?

Copyright

English recap

Vi er i chok herhjemme, og slikker sårene. Vi accepterer, at vilkåret er tårer i tide og utide, og så må vi ellers se fremad og huske på alle de gode ting.

Det er blot nogle måneder siden, jeg delte indlægget om at græde, og netop nu er det altså højaktuelt herhjemme. Vi har mistet vores uimodståelige, fluffy hankat, og tårerne triller således i tide og utide. Jeg ved godt, det for nogle “bare er et dyr”, men for mig, og for mine piger, er det altså et familiemedlem, ikke på lige fod med os andre, men dog betydningsfuldt.

Netop var vi ankommet til Fårup Sommerland, en weekend i legens og glædens tegn, da vi fik opkald fra vores dyreklinik. Allerede der ved man jo godt, at noget er los, og det var desværre også tilfældet. Vores store, dejlige, vamsede hankat var blevet påkørt og stod ikke til at redde. Lige knap 2 år blev han, og her stod jeg så midt i Sommerland med en uanende familie. Jeg blev ret rystet, ikke mindst fordi jeg pludselig stod med tvivlen om, hvordan man lige tager den snak med sine børn – ikke mindst hvornår?! Jeg tog hurtigt beslutningen om, at pigerne ikke skulle have weekenden spoleret, så min mand fik beskeden diskret, og således kunne vi jo lige fordøje den triste nyhed og samle kræfter til at være der for pigerne, da de endelig skulle informeres i går eftermiddags.

Hvordan fortæller man den svære nyhed til sit barn?

Jeg havde besluttet mig for, at jeg skulle gøre det kort og præcist. At jeg ikke skulle pakke det ind med ord, som kan tolkes, så jeg sagde til dem, at dyreklinikken havde ringet med triste nyheder om Arthur. Arthur er blevet ramt af en bil og er død, så han kommer ikke hjem igen. De blev selvsagt kede af det, og jeg kunne da heller ikke holde tårerne tilbage efter flere dage med hengemt sorg. Når jeg valgte den her model, er det selvsagt for at de forstår helt præcist, hvad det er jeg siger. Det gør jo ondt uanset hvad, og jeg tror på, at jeg gør dem en tjeneste ved at være kort og præcis. Freja sagde ved aftensmaden “Jeg vil være død med Arthur”, men jeg regner ikke med, hun mente det.


På Instagram nød jeg at dele billeder af min dejlige bamse, når han dagligt indtog sin faste plads i vinduet. Jeg har i går aftes afsluttet kavalkaden med et sidste billede af kongen, og så er det altså forbi med #bigarthurinhisspot.

Jeg er spændt på, hvordan vores damekat klarer sig fremover, og om hun kan finde ud af, at han ikke kommer her mere. Jeg synes, det virker som om, at hun leder efter ham – hun går ind og ud og sidder bare og kigger ud over haven i den retning, han plejede at komme fra, når han vendte hjem efter nattens spas. Jeg tror ikke, hun er bevidst om det, men hun opfører sig i hvert fald anderledes.

Jeg vil positivt bemærke, hvor betydningsfuldt det er for os, at en tilfældig dame har indleveret vores kat til den nærliggende dyreklinik. Vi kunne have risikeret selv at finde ham, hvilket havde været traumatisk, men vi kunne også have gået i uvished længe. Jeg undrer mig altid over, hvorfor det ikke er en selvfølge for mennesker at reagere på katte, som de ville gøre det med hunde. En påkørt hund, ville man jo ikke bare lade ligge vel? Så af hjertet tak, hvem end du var ♥

English recap

These days we’re feeling sad over the loss of our big cat Arthur who was hit by a car and killed. It’s a fact that he was too young and that he will be missed – and it was definitely not my favorite moment breaking that sort of news to the girls. They were devastated of course! 

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

1 tanke om “Hvordan fortæller man sit barn noget trist?

  1. Det gør mig ondt med jeres dejlige hankat.
    Altid stor sorg at miste et elsket kæledyr og ven af familien.
    God måde du fik sagt det på og smukt at en dame havde kærlighed og omsorg nok i mente, til at aflevere katten hos dyrlægen.

    Jeres anden kat kan være i sorg længe. Vores kat nægtede at spise i lang tid efter Amelie døde.

    Tanker herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.