Kvinde, du er dejlig, som du er

Vintage 14Copyright

English recap

Kan alle kvinder klæde sig, så de ser knald godt ud, og behøver vi alle tilstræbe os de samme modetendenser? I dag handler det om kvinders selvbillede, ikke mindst om de forbilleder, vi kunne lade os inspirere af…

ScreendumpForleden lod jeg mig betage af en livsbekræftende og inspirerende flok kvinder i udsendelsen “På pension i stilletter og pels på DR K. Jeg er vild med de kvindfolk, som tager verden med storm uanset alder, stil og meninger. Jeg nævnte for noget tid siden en lignende betagelse efter at have set Netflix-udsendelsen om Iris Apfel, som også indgår i dokumentaren, men der er altså bare noget, de kvinder kan lære os. Noget med at ville sig selv, at slippe den hårde selvkritik og få det meste ud af det mindste. Vi kvinder skal simpelthen lære os selv at være mere venligstsindede – både overfor os selv og overfor hinanden. Mange siger, at kvinder klæder sig på for andre kvinder, og det tror jeg faktisk er rigtigt. Det er andre kvinders accept, som tæller – ikke vores mænds.

Meget apropos var jeg til et helt særligt event i fredags. Et af den slags, som emmer af magi – som at blive skudt tilbage i tiden, dog med masser af moderne refleksion om kvinder i vor tid. På mange måder er der en usynlig forbindelse mellem de ovenfor nævnte udsendelser og dette event. Pia Storm, bag bloggen Storms Magasin, har designet for Nanna, bag sy-universet How To Do Fashion, og begge har med hver deres tilgang et dedikeret fokus på det positive kvindebillede.

Sy tøj, der fremhæver dine bedste features

Sammen lancerer Pia og Nanna nu de her nye snitmønstre, så du kan sy tøj, der sidder godt og får dig til at se godt ud. Det handler om at fremhæve dine stærke sider, og minimere fokus på dine svage vinkler. Vigtigst af alt understreger de begge, hvordan vi ikke alle skal forsøge at klemme os ned i samme model som naboen, for dernæst at slå os selv i hovedet, fordi vi ikke ligner hende. Vi er forskellige, men vi kan alle være lækre, smukke, inspirerende, attråværdige, uanset om vores figur er høj og ranglet eller lille og bred.

Mønstrene består af 2 grundmønstre, men du kan tilpasse til din figur og lave små unikke detaljer. Når du køber mønsteret følger der flere størrelser med, og du kan endda købe hele sæt med stof og mønster samlet, så det er lige til at gå til. Kan I gætte, hvilket af sættene, som fanger mig mest?

vintage 1Vintage 2Vintage 4Vintage 5Vintage 6Vintage 7Vintage 8Vintage 3Vintage 9Vintage 10Vintage 11Vintage 12Vintage 13

Det er nemlig den sirligt stribede med flyvervingerne på de sidste to billeder, som jeg sukker efter, og jeg synes, Pia ser aldeles smuk ud i det look. Find blusesættet her, hvis du vil se mere.

En magisk verden

Rammerne omkring eventet var nu også magiske og helt perfekte til seancen. Det var den smukke shop og showroom, Else Schneider, som ligger i Bredgade, der lagde rum til. Det er et gammelt apotek med usansynligt højt til loftet, en breathtaking svungen trappe og masser af smukke vintagefund. I de fine gamle champagneglas serverede pigerne boblende Raspberry Bellinis, ligesom vi blev forkælet med kager fra Charity Bakery. Det hele passede aldeles smukt til de to damer, som havde inviteret os.

Jeg synes, at vi skal lave en aftale; at vi skal behandle os selv som vi behandler vores bedste veninde. Træd ud af dit eget hoved, når du ser dig i spejlet, og se det spejlbillede, som din veninde ser det ♥

English recap

I watches a documentary the other day about the elderly New Yorker women who just can’t stop dressing with style and personality. I loved it and I love those women that inspire me to think better about myself and not care so much about my faults. The show appeared just a couple of days after I attended a magical event with a focus on positive body images for women. Well in fact the event was a launch of two sewing patterns, but Pia Storm and Nanna Martinussen are both women with a focus on wearing clothes that make you shine. See more on How To Do Fashion.

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

 

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.