Udgivet i Skriv en kommentar

Sommersalat a la Tabouleh

Sommersalat taboulehCopyright

English recap

Her er endnu en skøn sommersalat, som jeg lavede her til aften. Den er tæt på at være en klassisk tabouleh, men dog alligevel ikke helt – i hvert fald er det lækkert som tilbehør, og i dag blev den serveret til mørbrad. Se her, hvordan du laver den…

indlægget indeholder reklame_grøn

Det er blevet tid til at dele endnu en sommersalat, og denne gang er det faktisk en af mine favoritter, som skifter ingredienser fra tid til anden, fordi pointen er, at man bruger det, som nu lige er i køleskabet. Hvad gør så denne salat så fantastisk? Simpelt… det er den finthakkede struktur, som gør at hver mundfuld har smag af alle ingredienser og at man nemt får spist mere af det grønne, fordi det er nemt at konsumere.

Tabouleh er oprindeligt fra Libanon og består helt klassisk af bulgur, tomat, persille, mynte og forårsløg samt citron og olivenolie. Jeg undgår helst bulgur, da jeg får mavepine af det, så jeg laver gerne min tabouleh helt grøn eller eventuelt med quinoa i stedet.

Sommersalat tabouleh 2 Sommersalat tabouleh 3 Sommersalat tabouleh 4Sommersalat tabouleh 1

Sommersalat a la Tabouleh

Spinat
Mynte
Forårsløg
Agurk
Sukkerærter
Snackpeber
Citronsaft
Olivenolie

Spinat, mynte, forårsløg, agurk, sukkerærter og snackpeber hakkes meget fint og blandes i en skål. En smule olie og citronsaft hældes over, hvorefter din tabouleh vendes endnu engang.

Find flere lækre salater her

Du kan sagtens tilføje flere ingredienser, og vil du have det med i madpakken, så tilsæt for eksempel quinoa, som indeholder store mængder af protein. Det er en skøn mellemmåltidsløsning til eftermiddagen. Jeg har brugt rød peber i denne salat i stedet for tomat, simpelthen fordi jeg synes, det mætter lidt mere, men som jeg indleder med, kan du jo prøve dig frem med præcis de ingredienser, som du foretrækker – ikke mindst lidt syrligt fra for eksempel grape eller pomelo.tabouleh

Vi har fået køkken igen, så nu kan vi få gang i madlavningen igen. Det trænger vi virkeligt til, så jeg er særligt glad for, at manden har taget koordinatoransvaret for placeringen af alle vores ting i skabene. Det er nemlig den slags opgaver, som han er meget mere effektiv med, end jeg. Anyway, det begynder at ligne noget, og vi er top begejstrede for resultatet. Snart kan jeg vise jer lidt mere.

Jeg håber, I nyder denne sommerweekend. Det fantastiske ved dansk sommer er, at vi alle suger de gode dage intensivt til os, fordi vi lever med bevidstheden om, at det kan slutte når som helst ♥

English recap

Time to share yet another summer salad and this one is easy to make, has good taste and healthy ingredients. It reminds a lot of tabouleh but in a nordic way. We served with tenderloin and potatoes – a simple dish that works. 

……………..

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak 
©

Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.