Udgivet i Skriv en kommentar

Chinatown Singapore: Min guide

Chinatown singapore guideCopyright

English recap

Jeg har blandede følelser for det typiske Chinatown, men opdagede nye sider af området denne gang vi var i Singapore, så jeg har lavet en mini guide til en god rute gennem chinatown i Singapore.

Jeg tror, det er 5. gang jeg har været i Singapore nu (eller 6.??!), men i hvert fald har jeg aldrig rigtig fået det mest positive indtryk af Chinatown. Denne gang fik vi dog et tip fra vores hjemmevante værtspar, og derfor fik vi en aften set nogle andre gader i Chinatown, end dem man som turist sædvanligvis tvinges gennem.

Vi “fik lov” til at gå ud en aften uden børnene, hvor vores værter havde booket en god restaurant til os, som ligger i Chinatown. Beliggenheden var dog en helt anden and det Chinatown vi kendte i forvejen, idet det var et mix af vestlig kvalitetslivsstil og autentisk kinesisk hverdag. Et ret skørt mix i virkeligheden, men skønt og på alle måder klædeligt.

Fordi jeg selv er gået i turistfælden så mange gange får, tænkte jeg, at en lille guide var på sin plads. Min mini guide starter i det mest hyggelige og mere rolige Chinatown og slutter midt i det karikerede og larmende Chinatown.

Sådan oplever du det bedste Chinatown i Singapore

Der er jo mange måder at opleve Chinatown på, og mange forskellige præferencer, så tag blot denne foreslåede rute som min udgave. Jeg er klart fan af det ikke-turistede, men jeg synes også ind imellem, at det turistede hører sig til, ikke mindst fordi vi rejser med børn, som underholdes ved det karikerede.

Chinatown Chinatown singapore guide kort

Jeg ville starte på hjørnet af New Bridge Rd og Bukit Pasoh Rd (MRT til Outram Park). Gå ned ad Bukit Pasoh og nyd de gamle shophouses. Det er en ganske kort gåtur, og du kan som regel finde skygge på en af vejsiderne. Her er stille og ikke særlig befærdet, og du møder en del lokale, som bare tusser rundt og laver deres sædvanlige. Her i gaden finder du blandt andet Restaurant André, som er Singapores bedste restaurant med 2 michelinstjerner.

Chinatown singapore guideChinatown singapore guideChinatown singapore guide

Fortsæt til venstre ad Neil Rd. Har du tiden, så gå ned i Duxton Plain Park, som er en skyggefuld grøn oase, der løber parallelt med Bukit Pasoh. Her finder du masser af lokal charme, legepladser og bænke, og parken strækker sig et godt stykke vej.

Chinatown singapore guide

Når du fortsætter ad Neil Rd drejer du ned ad Keong Saik Rd, hvor du finder et utal af eksklusive spisesteder, desserthuse mv. Her ligger blandt andet også Cure, hvor vi nød vores aftensmad i minimalistiske, rolige rammer. Skønt!

Chinatown singapore guideChinatown singapore guideChinatown singapore guideChinatown singapore guide

Tilbage ved Neil Rd fortsætter du ned mod S Bridge Rd og lige før de to gader mødes får du et fantastisk syn af gammel low range Chinatown med spritny skyline bagved. Det er så skørt, men meget fint.

Chinatown singapore guide

Herfra møder du mere og mere det Chinatown, som er turisters foretrukne. Først det store og meget imponerende Buddha Tooth Relic Temple og dernæst det indiske Sri Mariammam Temple, begge beliggende på S Bridge Rd. Det indiske tempel ligger i øvrigt her, fordi det var her Singapore kunne udstykke jord til det, så selvom du også finder Little India i Singapore, skal du altså til Chinatown for at finde dette. Jeg har ikke været i Buddha-templet, men det indiske tempel har vi besøgt flere gange, og det er en fin oplevelse.

Chinatown singapore guideChinatown singapore guideChinatown singapore guide

Efter besøget i templet tager vi altid turen ned ad Pagoda Street, den typiske og aldeles, vanvittigt turistede Chinatown-gade, hvor du kan købe alskens dims og souvenirs. Sjovt for børnene at opleve og det er her vi ofte køber små sjove gaver til legekammeraterne derhjemme.

Jeg er sikker på, at der i området gemmer sig mange små ynflingsspots, så hvis du sidder på en hemmelighed, skal du endelig være så sød at dele den med os andre herunder. Knus fra Dorte ♥

English recap

My experience with chinatown (anywhere) is pretty colored by the many touristy features and noise. I really don’t appreciate it and therefore it took me by surprise to suddenly fall in love with a piece of Chinatown in Singapore. The tip was given to us by our host couple and we went there to dine at Cure, but the area around it turned out to be charming and low key – in opposite to the streets that we as tourists usually find our way to. If you ever go to Singapore you should visit Bukit Pasoh Rd and Keong Saik Rd that has these old shophouses with the cutest facades, but also many great restaurants are to be found here. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.