{A pot of gold} Sommerens cocktail med agurk

IMG_1627

Copyright

English recap

Skal I ikke lave en skøn og sommerlig cocktail på sådan en halvgrå fredag? Her er en opskrift på en cocktail med agurk, som hedder A pot of gold. Den er skøn, let og en smule sød…

ScreendumpMåske husker I, at vi herhjemme holdt cocktailfest for nylig, og det er altså en af gæsternes opskrift, jeg har valgt at dele med jer i dag. Den er nemlig let, elegant, sødlig og alligevel frisk. Den kunne godt være ven med en klassisk mojito, og den kunne faktisk også godt stikke af med æren af at være sommerens drink, hvis I spørger mig.

Det var Frida, som kom med denne cocktail, og hun vandt godt nok ikke på stemmerne, men den vandt mit hjerte 

Opskrift cocktail agurk a pot of gold

A pot of gold – cocktail med agurk

(Til 2 personer)

En håndfuld agurk i stykker 
2 skiver agurk skåret tyndt på langs
16 mynteblade
4 cl. St. Germain (hyldeblomstlikør)
8 cl. Vodka
2 dl. Ginger Beer (det skal være beer, ikke Ale)

Du skal bruge en shaker, en si, en mudler, knust is og sugerør.

I din shaker smidder du en god håndfuld agurk og moser det med mudleren (jeg bruger bare den fra min morter). Mængden af agurk kan varieres alt efter om du vil fremhæve agurksmagen eller ej. De skal moses grundigt før likør og vodka tilsættes. Shake grundigt og tag låget af.

Tilsæt nu mynteblade og mos forsigtigt, således bladene ikke går helt i smadder. Tilsæt Ginger Beer, sæt låg på shakeren og vend den stille et par gange, så ingredienserne blandes uden at al brus rystes ud af cocktailen.

I et glas pyntes med agurkestrimler og fyldes op med knust is. Double strain drinken ned i glasset og pynt med mynte og sugerør.

Opskrift cocktail agurk a pot of goldOpskrift cocktail agurk a pot of goldOpskrift cocktail agurk a pot of goldOpskrift cocktail agurk a pot of goldOpskrift cocktail agurk a pot of goldOpskrift cocktail agurk a pot of goldOpskrift cocktail agurk a pot of gold

Du kan godt købe hyldeblomstlikør, som er knap så dyrt som St. Germain, men jeg hører “derude”, at pengene er godt givet ud med den ægte vare. Sådan er det i øvrigt altid med spiritus, synes jeg! Jeg tænker, jeg lige skal se i lufthavnen om den kan fås, for så er det da en oplagt surprise at bringe med til Singapore, så vi kan sommerhygge med vores værtspar.

Jeg har ferie nu! De sidste kunder er klippet, pigerne skal hentes, garderoberne tømmes og vækkeuret slåes fra. det føles fantastisk og tiltrængt! Rigtig god fredag aften til dig, Dorte ♥

English recap

A pot of gold is a cocktail with elderflower liquor and cucumber which was served by one of the guests at our cocktail party last month. I fell in love with it as it reeks of summer, and therefore I need to share it with you. 

Throw a handful of cucumber in your shaker and muddle it with roughly before adding 4 cl. St. Germain liquor and 8 cl. vodka. Shake thoroughly and remove the lid. Now add 16 mint leaves and muddle gently so the leaves do not go completely to pieces. Add 2 dl. Ginger Beer and put a lid on the shaker. Don’t shake, just turn it carefully a few times, so the ingredients are mixed without letting the sparkles from the ginger beer go to waste.

In a glass garnished with cucumber strips and filled with crushed ice double strain the drink and garnish with mint and a straw. Enjoy outside with your feet up and some good company.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Find flere opskrifter på hyggemad og drinks her

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.