DIY – rå murstensvæg

Rå murstensvæg DIYCopyright

English recap

Det grisser en del, men er ikke svært, at lave en rå murstensvæg i dit hjem, og det giver masser af rustik charme til din øvrige indretning. Her er en DIY til at lave en rå murstensvæg a la en New Yorker-penthouse

ScreendumpI min nye salon har vi lavet en rå murstensvæg, som alle tilsyneladende er vilde med – jeg selv inklusiv! Muren er en indervæg, så derfor er flere af murstenene sandfarvede, da det historisk set har været billigere at bruge end de kendte røde. Det var jeg nu glad for at opdage, fordi rummets størrelse ikke helt ville have kunne bære en mørk, rød murstensvæg på samme måde. Jeg tænkte, at jeg ville dele en DIY med jer, fordi flere har allerede spurgt mig til, hvordan vi gjorde. Vi fik hjælp og vejledning fra min mors kærligshedven, som er selvstændig murer med mange års erfaring.

Rå murstensvæg vejledning 1Rå murstensvæg 2Rå murstensvæg 3Rå murstensvæg 4

Før du går i gang med din rå murstensvæg

Før du går igang skal du kende til et par forholdsregler:

Der er ingen garanti for, om der findes mursten bag den væg, du kaster dig over. Heller ikke om de er røde, sandfarvede eller noget helt tredje. Du kan prøve at banke et lille område fri for at se, hvad der gemmer sig bag pusset, og finder du ikke noget, kan du således pusse hullet op igen og gøre det pænt.

Sørg for at have materialer og værktøj i orden før du går igang. Når først der er taget hul på processen, så støver det massivt, og man vil derfor gerne i mål hurtigt!

Du skal bruge

  1. Hammer og mejsel – banke pus af
  2. En stor børste, enten i stål eller også bare en hård fejekost
  3. Murbinder, spand og tapetseringsbørste
  4. Støvsuger
  5. Afdækningsplastik og eventuel gamle lagner
  6. En mursten
  7. Maske og eventuelt arbejdsbriller

Start med at dække af ved døråbninger, så du minimerer mængden af støv i resten af dit hjem. Der vil komme støv uanset hvad, dog! Bruger du gamle lagner, som er vredet op i vand, så hænger de tungere og suger støvet til sig, hvilket altså kan lægge en dæmper på svineriet.

Med hammer og mejsel bankes pus og gips væg indtil du har en væg med det ønskede look.

Rå murstensvæg 9Rå murstensvæg 8

For at løsne støv og pus på overfladen (det, du kan se på billedet her ovenfor) bruges en mursten til simpelthen at køre op og ned over hele overfladen.

Når væggen står fin og stort set fri for overflade-pus, så børst den med en hård børste og støvsug efterfølgende overfladen. Slut af med en nedvaskning i almindeligt vand og dernæst murbinder, som du blander efter de angivne blandingsforhold. Giv kun 1 lag – det er nok og sikrer, at din overflade forbliver mat og rustik. Murbinderen sikrer, at din væk ikke drysser, og det tror jeg, du vil være taknemmelig ved. Mange bruger saltsyre, men vi blev altså frarådet det, da det ville æde fugerne. Husk altså at spørge en professionel til råds, inden I kaster jer ud i det.

Vi har ladet vores mur stå meget rå, fordi det er et arbejdsrum, men man kan jo til en stue vælge at afslutte projektet med nye fuger, så helheden bliver lidt mere “ordentlig” 

English recap

In my new salon we have created this New York style brick wall. I get lots of comments on the wall and I have to admit that it does thrill me. I work in this room every day and really enjoy to be in surroundings that flatter my eyes. Many times I have wanted to make it buy felt scared to jump ahead and do it – it sure is messy while in proces, but it’s not hard to do and og you plan the work, it can be over with without too many struggles and irritations. Do you like it?

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.