0
Rejser Singapore

Tag med til skønne Tiong Bahru i Singapore

TB sing 5Copyright

English recap

I Tiong Bahru, en lille kinesisk bydel i Singapore, finder du vestligt inspirerede hipster cafeer og livsstilsbutikker, men i en spændende asiatisk ramme, som tilfører stilen noget helt uventet og charmerende. Tag med os til Tiong Bahru…

Tiden flyver, og vi har nu blot 1 dag tilbage, før vi rejser hjem til Danmark. Jeg er slet ikke klar, og så alligevel, fordi vi har været her længe nok til at have set nye dele af Singapore denne gang, og vi er ved at være visuelt mætte.

En af de ture vi har været glade for at tage, var turen til bydelen Tiong Bahru. En kinesisk del af byen, som ikke har fyldt meget på landkortet, men som de senere år har nydt en uventet opblomstring som følge af åbningen af små hipster cafeer og livsstilsbutikker. Du kan sagtens bruge det meste af en dag her, hvis du starter med morgenmad, hænger ud og shopper og dernæst snupper en sen frokost. Her er en mini guide til området baseret på den smule jeg har opsnappet og gjort mig erfaringer med.

TB sing 7 TB sing 6Småt 7TB sing 8

Tiong Bahru er først og fremmest et lokalt boligområde, hvor især kinesere bor. Kigger du godt efter, vil du dog indse, at der er rykket et andet mere vestligt orienteret klientel ind i nogle af lejlighederne også, hvilket tydeligt ses på indretning og stand blot ved et enkelt kig til terrassen eller valg af gardiner. Området er således ved at udvikle sig til et af Singapores mere hippe bydele, hvor stilbevidste unge ses i gadebilledet, og hvor interessen for sundhed og kvalitet er i højsædet.

Gaderne, som vi især fandt interessante at bevæge os omkring, var helt klart blevet kulturbærere for områdets opblomstring, og således fandt vi den ene restaurant, cafe og butik efter den anden, som midt i de lokale kinesiske streetcafeer og rislagere, fangede ens opmærksomhed med stemningsfuld indretning og fristende tilbud.

TB sing 22 TB sing 21TB Sing 30TB sing 32 TB Sing 31

Jeg er vild med alle de hvide bygninger og grønne planter.

Where to go in Tiong Bahru

Kort Tiong Bahru

Vi tog en taxa til hjørnet af Chay Yan Street og Yong Siak Street (Du kan også bare sige Books Actually til chaufføren). Yong Siak går rundt i en bue, og består af en perlerække af visuelt skønne pletter og tilbud. Det er her, du finder den berømte Books Actually, en gammel boghandel med et anderledes udvalg af bøger på både kinesisk og engelsk, samt flere spisesteder.

Når du har gået buen, så drej med fordel ned af Seng Poh Rd og snus rundt i gaderne omkring. Du kan snildt gå ruten helt op til Tiong Bahru Rd, hvor du blandt andet kan stikke ind og se på typiske kinesiske kager i Tiong Bahru Galicier Pastery, for så at vende tilbage til Yong Siak til en eventuel frokost.

TB Sing 43 TB Sing 50 TB Sing 51TB Sing 33

Foruden spisesteder og kaffebarer, så finder du butikker og facader, som er smukke og stemningsfulde at passere eller kigge indenom, deriblandt Books Actually, Nana & Bird og Strangelets.

Spisesteder og cafeer i Tiong Bahru

Du finder et stort antal af spisesteder og cafeer, som du vil fristes af, i hvert fald områdets størrelse taget i betragtning. Vi drak kaffe og iste på Flock og spiste frokost på 40 Hands, men flere af de omkringliggende tilbud fristede en del, og jeg overvejer rent faktisk, om man lige skulle nå at spise en frokost mere i området i dag. Jeg tror desværre ikke, programmet tillader det, men jeg har disse steder på radaren til et næste besøg:

 • Flock Cafe
 • 40 Hands
 • The Orange Thimble
 • PS Cafe
 • Poteato
 • Whisk
 • Tiong Bahru bakery
 • Drips bakery
 • Open door policy
 • Plain vanilla – cupcake shop
 • IKYU – japansk restaurant 

TB sing 20TB Sing 34 TB Sing 35 TB Sing 36TB Sing 1

Parkeringsmulighederne lader i øvrigt til at være fine her, ligesom taxaers fremkommelighed, men du kan også tag en MRT til Tiong Bahru og så gå ned ad Kim Pong Rd til du rammer Moh Guan Ter, lige hvor du finder Flock Cafe i øvrigt.

Find også info spisestederne i Tiong Bahru hos Ladyironchef, en stor singaporeansk blogger, som især deler inputs om byens restauranter og spisesteder, eller om shopping på Travelshopa.

Næste gang jeg skriver er det højst sandsynlig fra dansk jord. Nu glæder jeg mig til et par almindelige fridage med familien derhjemme i vandte rammer og til min egen seng 

English recap

Have you been to Singapore or heard of Tiong Bahru? It’s a hip part of the city with a hughe chinese influence but being interrupted by western hip cafe’s, diners and shops and there’s actually a very comfortable route to take if you just want to browse the area and maybe have a breakfast or lunch. 

I recommend you start at the corner of Chay Yan Street and Yong Siak Street, just where you’l find Books Actually and then a lot more little shops and diners. We had a small lunch at 40 hands, but also I felt curious and attracted to PoTeaTo just next door to 40 hands. Commend down Seng Poh Rd and browse the little streets that will keep surprising you with a mix of classic chinese street diners and western hip cafe’s in an almost nordic interior or american classic diners style. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.