God is i København – 5 favoritsteder

is københavn - 5 forslagCopyright

English recap

Leder du efter en god is i København, så er du landet på den rigtige side. Her deler jeg 5 fantastiske steder, du skal besøge, hvis du er lidt nørdet omkring din is…

ScreendumpI går tog vi på en lille tur til Østerbro, fordi vi slet og ret havde lyst til at prøve noget andet is, end den sædvanlige hos vores lokale, og nu hvor sommeren har meldt sin ankomst, er det vel meget nærliggende at dele et par tip til, hvor i København, du finder de bedste is? Naturligvis er Amager fint repræsenteret, men vi kommer altså heller ikke udenom Østerbro og Nørrebro. Her er mine 5 tip til dig…

Vildglad – hjemmerørt italiensk is på Amager

På Amagerbrogade, Amager Strandpark og på Nørrebro finder du deres butikker, hvor de sælger deres hjemmelavede italienske is. De laver blandt andet et par sorbeter med friske unikke smage, som jeg bare elsker. Ind imellem laver de en med Baobab, men ellers har de også æble/lime og hyldeblomst, som hitter. Find mere Vildglad-info her.

god is københavn - 5 forslag

Nicecream – vegansk is på Nørrebro

god is københavn - 5 forslagPhoto via Nice Cream

Nyder utrolig megen opmærksomhed på diverse sociale medier, men det er da også en fint koncept, som passer glimrende til danskernes fokus på sund livstil. Det er nemlig is lavet udelukkende på frugt og grønt uden brug af sukker, mælk og soja. De laver ispinde, is-sandwiches og Acaibowls med fristende toppings. Find mere info på Nicecreams hjemmeside.

Ismageriet – ishus på Amager

Ligger hengemt i et helt almindeligt boligkvarter længere ude på Amager. Faktisk er du nødt til at vide, det ligger her, da du ikke bare kommer tilfældigt forbi. Der er til gengæld mange, der kender til det, så indstil dig på at stå i kø til de lækre sager. Jeg kan anbefale isen med citron, hvid chokolade og lakrids – den er vanedannende. Butikken fremstår i øvrigt med originale detaljer fra 1958, hvor huset blev bygget og stilen er videreført i Ismageriets visuelle identitet, hvilket muligvis har været med til at få samtalerne om stedet igang. Mere info på Ismageriets hjemmeside her.

Østerberg Is – hjermmelavede vafler og is på Østerbro

god is københavn - 5 forslag

Populær isbod på Østerbro, hvor de selv laver både is og vafler i butikken. Der er lækre, klassiske smagsvarianter i frysemontren, men også mere atypiske smage, som tager dig på en tur rundt om kloden. Jeg fik for nylig serveret en gin-sorbet, som var uovertruffen og læskende, og så sent som i går nød vi havtornsorbet og is med rød dragefrugt. Mere info på Østerbergs hjemmeside

Olufs Is – italienske ispinde på Østerbro

god is københavn - 5 forslagPhoto via Olufs Is

Det koncept bliver jeg bare ikke træt af. For det første er smagsvarianterne og det visuelle udtryk simpelthen så fristende, for det andet – og måske vigtigst af alt – så laver de både små og store ispinde, således ubeslutsomme typer som jeg kan få 2, 3, ja endda 4 is og altså prøve flere smage. Elsker det!

Nå, men herhjemme er konklusionen klar. Vi er tre med jetlag, så alt mens manden kan passe normale senge- og vågnetider, står vi andre op klokken 5! Håber det betyder, at vi i morgen tidlig nærmer os noget mere normalt, i hvert fald rykker vi da nærmere.

Vi tager på landet senere i dag, forhåbentlig lufter det lidt deroppe, men i hvert fald glæder vi os til at se min mor og hendes kærlighedsven. Nyd din lørdag, kærligst Dorte 

English recap

OMG the heat is killing me back home. In Singapore we could at least escape into the airconned houses, but here there’s no escape. Yesterday we went on a trip off the island (Amager), because we wanted to go try a different ice cream shop that our usuals. I therefore decided to share these 5 great ice cream shops in Copenhagen with you.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.