0
Børn Glutenfri opskrifter Opskrifter

Glutenfri madpakkemuffins med æble og kanel

Madpakkemuffins 2Copyright

English recap

At fylde fryseren med sunde snacks, som er nemme at give børnene med i madpakken, det skal ikke undervurderes. Her er mine glutenfri madpakkemuffins med æble og kanel, som jeg netop har introduceret for pigerne… 

indlægget indeholder reklame_grønVi har været en del glutenfrit brød igennem på det seneste, som dog er landet i skraldespanden, fordi datteren pludselig ikke kan lide det. Jeg tror, hun har behov for at være lidt på tværs her midt i skolestarten, så forhåbentlig hopper hun ombord igen på et tidspunkt, men lige pt. føler jeg mig ærligt talt slået tilbage til start. En ting, der er sluppet gennem nåleøjet hver gang dog, det er den glutenfri havrebrødsblanding fra Finax, og derfor har jeg nu bagt disse madpakkemuffins med smør, æble og kanel, som jeg håber bliver taget godt imod som 10’er snack i madpakken.

Madpakkemuffins glutenfri æble kanel

Madpakkemuffins med frugt er en god måde at tanke op på, da der både er fuldkorn og frugt, hvilket holder blodsukkeret stabilt. Med den søde smag, bør det samtidig motivere til at prioritere det lille måltid.

Find flere glutenfri opskrifter her

Madpakkemuffins glutenfri æble kanel Madpakkemuffins glutenfri æble kanelMadpakkemuffins glutenfri æble kanel

Madpakkemuffins (glutenfri)

900 gram havrebrødsblanding fra Finax (en hel pakke)
8 dl lunkent vand
1 brev tørgær 
1 tsk god flagesalt
4 revede æbler med skræl
1 spsk kanel
75 gram blødt smør
Lidt mandelmel som drys

  1. Opløs gær og salt i vandet
  2. Når vandet er klar hældes det i en stor røreskål sammen med melblandingen. Brug en elpisker med dejkroge eller en røremaskine. Der skal røres i 5 minutter, hvorefter dejen stilles til hævning i ca. en halv time
  3. I en mindre skål blandes kanel, smør og revet æble. Brug en gaffel for at få det blandet godt sammen og lad det hvile på køkkenbordet til dejen er klar
  4. Tag ca. 1/4 af dejen og læg på et meldrysset bord. (Jeg bruger fuldkornsrissmel). Brug hænderne til at mase det ud til en firkant – du kan ikke på samme måde som med almindelig bolledej ælte og rulle.
  5. Smør pladen fuld med din smørblanding og rul, hvorefter du skærer tykke snegle og maser dem let ned i en muffinform. Drys med lidt mandelmel på toppen
  6. Bag midt i ovnen først ved 180º C i ca 25 minutter, men hold øje med dem undervejs.

Tip! Straks ude af ovnen og stadig varme, lægger jeg dem i en pose som lukkes. På den måde bliver de mere fugtige og lækre.

Kryds fingre for at børnene tager godt imod de lækre madpakkemuffins, men om ikke andet spiser jeg den selv, fordi jeg finder dem tilfældigvis svært fristende ♥

English recap

These glutenfree snails with apple and cinnamon are made in an attempt to make our mandays to friday easier. One snail represents the perfect snack for my girls containing both sweet taste of apples and fibres from the bread that together will keep a balanced bloodsugar level during the school day. 

How to:

Dissolve 1 package of yeast and 1 tsp salt in 8 dl lukewarm water. When dissolved ad 900 grams of Final Outbreak blend and stir in a mixer for 5 minutes. Leave the dough to rise for approx 30 minutes. In a small bowl mix 4 grated apples with 1 tablespoon of cinnamon and 75 grams of soft butter. Not put some rice flour on your table and use your hands to spread out the dough to a square. Butter the applebutter on top and roll – cut thick snails and put them in muffin cups and sprinkle with almond flour. Bake in the middle of the oven at 180º C for approx 25 minutes but keep an eye on them though. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.