Udgivet i 2 kommentarer

Marrokansk rissalat med falafel

Marrokansk rissalat med falafelCopyright

English recap

Frokost lavet på rester fra aftensmaden, men som bestemt ikke ligner rester. Her er en marrokansk inspireret rissalat med mynte, falafel og grøntsager.

indlægget indeholder reklame_grønJeg har før været inde på det, men det der med at få spist frokost, når man arbejder hjemme og har en kalender fyldt op med kunder dagen igennem, det er lidt af en udfordring for mig. Jeg er begyndt at forberede mine frokoster forud for de meget lange eller travle dage, simpelthen så jeg får energi til dagens spektakler og ikke ryger panisk i slikskålen umiddelbart efter aftensmaden. Tirsdagene er min lange dag, hvor jeg står med kunder fra klokken 9 til 18, så til de dage handler det om at kunne tage et par hurtige bidder ud af køleskabet, som kan hapses mellem kunder, mens kaffen laves eller farven trækker.

Marrokansk rissalat med falafel Marrokansk rissalat med falafelMarrokansk rissalat med falafel

Nu nævner jeg selvfølgelig lige, hvad der er i skålen, men det er ikke tænkt som en opskrift, der skal følges slavisk. Det er mere for at inspirere dig til at tage de par skefulde, som er tilbage, når du tager af bordet, og forvandle dem til noget, som føles som en rigtig lækker mundfuld. Det her er trods alt meget mere lækkert end en rugbrødsklapsammen, hvis du spørger mig.

  • Et par skefulde ris
  • Lidt finthakket babyspinat, gul peber, æble, majs, marrokansk mynte og tomat
  • 2 stk. falafel
  • Dressing bestående af olivenolie, citronsaft, gurkemeje, karry, paprika, spidskommen, salt og peber

Det eneste, jeg gør, før jeg nyder min frokost, det er at varme falaflerne ganske kort i microbølgeovnen og så skiller jeg dem fra hinanden med en gaffel og strøer ud over salaten. Mmm mums, det er virkelig godt og virkelig nemt, og så reducerer det madspild. Win, win og win.

Får du mon brugt nogle af resterne til noget godt eller er det svært at finde kreativiteten frem til formålet? ♥

English recap

This marrocan inspired salad is made with some leftovers from our dinner: rice, falafel, menthe, apple, spinach, tomato, corn and others. The dressing is made from lemon juice and olive oil and some spices like cumin, turmeric, curry, paprika, salt, pepper or what ever you prefer. It’s the perfect lunch no matter if you are at home or bringing it to the office…

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

2 tanker om “Marrokansk rissalat med falafel

  1. Mmmm det ser lækkert ud!
    Jeg tror vist snart, jeg skal have lavet falafler igen 🙂

    1. Jeg elsker falafler og den her salat var ugens bedste ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.