Udgivet i 7 kommentarer

Tip til nem madplan (gratis download)

Hverdagsmad 1Copyright

English recap

Her op til weekenden får I et gratis download, som kan hjælpe til planlægning af madplan og ugentlige indkøb. Jeg sætter også ord på, hvordan vi herhjemme strukturerer ugen, så vi får tid og overskud til de mere sjove ting.

ScreendumpHerhjemme kører hverdagen bare bedst, hvis vi planlægger og strukturerer. Det er ikke nødvendigvis et spørgsmål om, hvad vi er bedst til, eller at vi synes, det er det sjoveste og mest sexede i hele verden, men planlægningen frigiver energi og overskud til nogle meget sjovere ting. Det gælder for så vidt både mentalt og fysisk overskud, som penge sparet og det kan ingen vel modargumentere vel?!

Jeg er stor tilhænger af madplaner, omend jeg i perioder mister gnisten. For, at det skal være realistisk for mig, at opretholde rutinen med at lave madplaner, så gør jeg det så nemt som muligt at have med at gøre. Det handler ikke om, at alt skal være lavet fra bunden, derimod at der rent faktisk kommer mad på bordet, er handlet ind på et strategisk godt tidspunkt, så køleskabet ikke er gabende tomt, og så at jeg ikke skal genopfinde den dybe tallerken hver uge. Sorry for den med tallerkenen, ha ha!

Herhjemme har vi underkastet os nogle cheat-dage, hvor den enten står på rugbrød, færdigretter/take away eller vi har en tilbagevendende ret, som bare fungerer for os. Det giver til gengæld motivation til at gøre sig mere umage på de andre dage, og på den måde får vi rutiner omkring indkøb, eksekvering og får samtidig variation. Jeg har desuden en række “hofretter”, som jeg bare laver på ren rutine, og som jeg ved alle spiser – det har du garanteret også?!

Find opskrifter på lækker og nem hverdagsmad her

Madplan_free printable_Dorte Bak copyright

Typisk madplan hos os

Mandag: “Hofret”

Tirsdag: Jeg spiser alene, resten af familien spiser hos min mor (fordi jeg til gengæld arbejder længe i salonen)

Onsdag: “Hofret”

Torsdag: Rester fra ugen eller en ret lavet med resterne som ingrediens – eventuelt suppleret med rugbrød

Fredag: Pizza – vi køber en pizza, hvis ugen har været for vild, men ellers laver vi gerne selv. Dejen til bunden laves om onsdagen og holder sig fint i køleskabet til fredag, hvor pizzaerne hurtigt kan laves med vores favoritfyld

Lørdag & Søndag: Står altid åbne til besøg og til at være lidt mere hyggelige og kreative i køkkenet.

Jeg har bikset en skabelon sammen til jer. I skal blot downloade og print for at komme igang med planlægningen. Der er gjort plads til indkøbsoversigt under hver dag, så det er nemt at klippe sedlen fra og snuppe med i lommen. Eller måske er jeg den eneste, der er så gammeldags, at jeg har en fysisk seddel med??

Hent den gratis madplan som download her

Jeg tænkte på, om I har lyst til at udveksle “hofretter” med mig og hinanden? Det kunne jo være en fed inspiration for os alle lige at høre, hvilken ret hinanden tyr til i en travl hverdag. Byd endelig ind med din bedste hverdagsret, klem fra Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

7 tanker om “Tip til nem madplan (gratis download)

 1. Vores nyeste “hofret” er blevet “fars gong gong suppe”. Børnene som ellers er mega kræsne spiser den med brød til og det er nemt at lave. Opskriften er fundet på nemlig.com http://www.nemlig.com/opskrift-fars-gong-gong-suppe-938.aspx

  1. gong gong suppe?! Det må jeg vist se nærmere på – tak for tippet og nyd weekenden, kh Dorte

 2. Nyeste hit herhjemme er humus med stegte grøntsager i mexicanske pandekager (vegatar-dag?)

  1. Uhmmmmm det lyder godt nok også dejligt. Lavet I selv humus eller kender du til en god købt?

   1. Jeg laver den faktisk altid selv

 3. Hov, hvad blev der af den gratis madplan?! Den koster 25 kroner!!! Okay, dit indlæg er fra 2016, og hvis forholdene har ændret sig siden, så er det fair nok. Men måske bare lige fjerne den del med, at den er gratis.

  1. Hej Gitte – beklager, men som du selv bemærker er indlægget flere år gammelt. Skal nok ændre ordlyden ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.