Udgivet i Skriv en kommentar

Tilberedt salat til mexikanske retter

Tilberedt salat mexikanske retterCopyright

English recap

En opskrift på en tilberedt salat, som går fantastiske til dine mexikanske retter. Det bedste er, at du kan lave den flere timer før middagen skal serveres…

indlægget indeholder reklame_grønSidste uge havde vi en leg-spis-skrid-date med nogle venner, så manden havde et par i forvejen lavet en omgang Chili Con Carne. På dagen røg den i stegesoen, og jeg kunne således kanalisere mit fokus over i tilbehøret i stedet for selve hovedretten. Dejligt!

Jeg besluttede at lave en tilberedt salat, som passede til det mexicanske tema, dog skulle den være mild og ikke spicy. Det var en god beslutning, og salaten blev taget godt imod, så den skal naturligvis dokumenteres her på bloggen, ha ha.

Tilberedt salat mexikanske retter Tilberedt salat mexikanske retter

Forberedelserne

Snack peber
Sukkerærter
Rå blomkål
Gulderod
Søde kartofler (køb eventuelt dem frost)
Avocado
Citron
Olie
Gurkemeje
Salt
Stødt spidskommen
Sesamfrø
Marrokansk mynte
Persille

Det gode ved den her salat er, at den rent faktisk er super at lave i forvejen, så derfor behøver du ikke stresse over at skulle lave denne samtidig med din mad eller lige før spisetid. Forbered det hele og stil det på køl indtil det er tid til at spise.

  1. Tænd ovnen på 180ºC. På en bradepande lægger du peberfrugter, som er vendt i en smule olie – bag dem ca 30 minutter i ovnen til de er bløde og har fået farve på skindet. Lad dem herefter køle af. 
  2. Skræl et par gulerødder og brug skrælleren til at skrælle strimler af hele guleroden. Lad dem ligge et øjeblik. 
  3. Skær blomkålskvaster i rustikke skiver/stykker. På komfuret varmes en pande op med lidt (virkelig ikke ret meget) olie, gurkemeje, salt og spidskommen. Et godt drys med alle 3 krydderier er fint. Når de er opløst og olien er varm, hældes blomkål på panden. Vend dem engang imellem, så de bliver møre fra begge sider, men lad dem ikke blive overtilberedte – de må gerne have lidt bid. Når de er ved at være som du ønsker dem hældes gulerodsstrimlerne ovenpå, mens du vender det hele rundt på panden. Når gulerødderne skifter til en mere glasagtig farve tages det hele af varmen og stilles til afkøling på en tallerken. 
  4. På et skærebræt moses avokadoer med lidt jugurt, citron og god krydderier (hvidløgspulver, paprika, salt, koriander…) 
  5. I lidt olie steges de søde kartofler let sprøde og lægges til side efterfølgende

Tilberedt salat mexikanske retterTilberedt salat mexikanske retter

Sådan anretter du din salat

Find en skål, gerne en rustik en, og smør kanten op med avokadocreme. Læg peberfrugter, søde kartofler, blomkål og gulerod i skålen og vend det forsigtigt uden at ødelægge avokadokanten.

Snit sukkerærter på langs, hak persille og mynte og strø udover salaten. Pres citronsaft udover salaten og vend elementerne let sammen endnu engang. Slut af med et par drys med sesamfrø.

Tilberedt salat mexikanske retterTilberedt salat mexikanske retterTilberedt salat mexikanske retter
Har du rester tilbage fra salaten kan du med fordel tage dem med på arbejde næste dag. Blot opbevar den i en lukket plastikbøtte i køleskabet – citronsaften holder elementerne friske både i smag og farve. Du kan i øvrigt også lave salaten og blot servere den som en hovedret med varme tortillas og salsa til.

I dag starter mine små bitte piger i skole, er det ikke bare for vildt?! Aj okay, måske er det mest for mig, det er vildt, men i hvert fald tjekker jeg snart ind med nogle tanker omkring det med skolestart og ny hverdag. Rigtig god dag, knus fra Dorte ♥

English recap

This salad was perfect served to a Chili Con Carne. The heavy ingredients have all been softened by cooking them a bit and combined with juice from lemons, avocado creme and sesame seeds the salad is a warm blooded, soft bite on the side to the spice mexican dishes. You could easily just serve this with some hot tortillas as well.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.