Udgivet i 2 kommentarer

Arme riddere med fyld af blåbær og banan

arme-riddereCopyright

English recap

Arme Riddere, også kendt som french toast, er noget af det lækreste, når din morgenmad skal have et usundt twist. Her er min favorit med banan- og blåbærfyld i midten og en dejlig karameliseret skorpe.

indlægget indeholder reklame_grøn

Jeg elsker arme riddere, men laver dem sjældent. Jeg kan bedst lide dem på den usunde måde, hvor de nærmest er karameliserede i kanterne, og derfor er det ikke lige en morgenmad, der egner sig til hver- og hveranden dag. Denne udgave er lidt ekstravagant med en overraskelse af banan og blåbær i midten, og jeg kan lige så godt understrege, at du skal lade være med at prøve opskriften her, hvis du ikke er indstillet på at gentage menuen hurtigt igen.

arme-riddere-4arme-riddere-1 arme-riddere-3arme-riddere-8

Sådan laver du Arme Riddere med fyld i midten

(2 stk.)

2 boller (eller franskbrød, som skæres i ekstra tykke skiver)
2 æg

1/2 dl mælk
1 1/2 spsk rørsukker
1/2 tsk kanel
Lidt banan
Lille håndfuld blåbær
Smør til stegning

arme-riddere-7

Skær toppen og bunden af din bolle og lav dernæst en lille lomme i dit brød, som fyldes godt op med tynde bananskiver og blåbær. Jeg snupper blot en lille håndfuld fra fryseren.

arme-riddere-9

I en skål piskes æg med mælk, sukker og kanelsukker

arme-riddere-5arme-riddere-6

Læg nu din fyldte bolle i æggeblandingen og lad den suge godt før den vendes. Først når bollen er godt svampet er den klar til panden.

På panden smeltes smørret, og bollen lægges forsigtigt i det sydende smør. Strø eventuelt ekstra sukker på bollen, men vær opmærksom på, at den så også branker. Det kan jeg nu virkelig godt lide.

arme-riddere-2

Når den er mørkt gylden og kanterne også er blevet stegt kortvarigt på panden, serveres dine arme riddere med lidt ekstra frugt som pynt. Den skal spises straks, ellers mister den altså lidt sin glans, til gengæld er det en gave i sig selv, mens du nyder den.

Må din tirsdag blive fin og magisk, også selvom den måske ikke lige starter med Arme Riddere – det kan du jo gøre en anden gang. Senere i dag annonceres en heldig vinder af den meget lækre ProAnimal støvsuger fra Bosch, stay tuned, som de siger, blink blink. Klem Dorte ♥

English recap

About French Toast – and this one is with a filling of blueberries and banana and with a caramelized crust. Sorry, but if you’re on a diet, this one is definately not something to try. It’s sweet, burned in that right way and addictive in every way, so dont try it, I mean it!…

If you have decided to try it out anyway, then mix 2 eggs with 1/2 dl milk, 1 1/2 tbsp sugar and 1/2 tsp cinnamon. Cut a pocket in your loaf and stuff it with bananas and blueberries before soaking it in the egg mixture. When its soaked cook it on a pan in melted butter and do this on all sides to leave it caramelized and the serve it – and enjoy.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

2 tanker om “Arme riddere med fyld af blåbær og banan

  1. Wow det ser helt vildt lækkert ud! God inspiration 🙂

    1. Jamen det er virkelig også super lækkert – overvejer rent faktisk hvornår jeg lige kan gentage det denne uge. Det er lidt farligt at gå igang med ha ha. Men prøv det, klem Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.