Udgivet i 4 kommentarer

Dengang jeg var barn…

efterar_1Copyright

English recap

Avs! Vores piger er vokset ud af stort set alt, så vi er på bar bund med vinterudstyr og efterårstøj. Her er lidt tanker om, hvordan vi gjorde i gamle dage versus i dag…

Screendump

Det er lige gået op for mig, at vi har 2 piger, som er vokset ud af stort set alt – kjolerne ligner miniskirts, der er hul i samtlige strømpebukser og skoene klemmer. Det fremkalder både klappen i hænderne og halvangst, fordi jeg elsker at surfe rundt og få indkøbt de nye ting til dem, men omvendt skal der jo graves dybt i lommerne, når det både er gummistøvler, skibukser, huer og sko, som mangler. Avs!

Jeg kan huske som barn, hvordan tøj gik i arv. Jeg havde et par ældre kusiner, som jeg arvede fra, og jeg elskede det virkelig. Det med at gå ind i en butik og vælge tøj prøvede jeg først som stort skolebarn, men sådan var det nok bare dengang? Jeg husker det som aldeles magisk, når 2 store sække blev åbnet, hvorefter min mor trak et stykke tøj op ad gangen – overraskelseselementet gav mig simpelthen kriller i maven, og den dag i dag kan jeg stadig huske noget af indholdet fra sækkene.

Mine piger har ikke prøvet den slags magi. Tiden er blevet en anden, og det er en selvfølge, at man sælger det brugte tøj videre, og hvis ikke det kan sælges, så foræres det jo til velgørenhed. Eller sådan er det i hvert fald herhjemme. Når vi mangler tøj, starter jeg i stedet min søgen med lidt hyggekiggeri, dernæst finder jeg ud af, om der er gode kampagner online, som jeg skal slå til på. Ofte har både Ellos og Boozt jo kampagner, som er værd at tage med, når der skal købes hele garderober eller vinterudstyr.

Jeg synes nu også, at det er fint nok, sådan er tiden nu engang, og mulighederne er jo nogle andre, end dengang. Vil I se lidt af det, jeg går i lurer på netop nu?:

  1. T-shirt fra Ellos
  2. Leggins fra Ellos – er vild med farvekombinationen
  3. Nederdel, som sammen med 1 og 2 bliver til et perfekt sæt
  4. Super hverdagskjole i økologisk bomuld
  5. Gymnastiktaske eller rejsetaske i cool print
  6. Kavat chelsea boots – vi har jo været ufatteligt glade for flere par sko fra Kavat, så disse skulle bestemt også blive et hit
  7. Hvor hyggelige er de her hjemmesko ikke?
  8. Wheat laver det skønneste thermotøj, her er det en lækker thermojakke
  9. … og disse thermobukser
  10. Gummistøvler fra Bisgaard – er der mon nogle af jer, som har erfaring med dem? Dur de til smalle fødder mon?
  11. Foerede gummistøvler, som jeg tror pigerne ville knuselske med lak-looket
  12. Reima regnsæt – sødt ikke?
  13. Skibukser fra Pomp de Lux – tror vi skal igang med de todelte sæt i år. Skolebørn og flyverdragter, lyder ikke umiddelbart praktisk, synes jeg…
  14. Blondetop i skøn gul farve – fås også i mørkeblå
  15. Blondenederdel
  16. Strømpebukser fra Milk Copenhagen – dem har vi haft mange af efterhånden, og de holder sig lækre og bløde

Hvordan griber du det an, når unger vokser ud af det hele på en gang? Er det arvetøj eller onlineshopping, eller hiver du måske symaskinen frem? Det gad jeg i øvrigt godt… 

English recap

I just realized how much the girls have grown and after that I became aware that we need to invest in many new things for the new season. Ouch! When I was little I remember hos I always enharited clothes from my elder cousins and boy did I feel lucky back then. It seems to be an old tradition that had died because we don’t do that anymore – we either sell or we give it to charity. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

4 tanker om “Dengang jeg var barn…

 1. Jeg har 2 piger med 2,5 års aldre forskel, og den bette elsker når noget af storsøsters tøj går i arv til hende. Da hun var mindre blev hun helt estatisk når hun fik noget af Karoline, og udbrød – nøje er det til mig. Nu kan hun så finde på virkelig at træde i det, når hun har overtaget et af storsøsters ynglings stykke tøj som er blevet for lille til hende.

  1. Ja med større søskende og samme køn er der virkelig fordele at hente. Vi har lige omvendt et budget der altid indebærer dobbeltkøb – temmelig hrdt når det ind imellem er alting som skal udskiftes 🙂

 2. Hej Dorte
  Jeg synes Bisgaard er brede – helt om i anklen, så de kan godt virke voldsomme. Viking laver smallere og lettere termostøvler, dog i knap så smart design. Ellers skal du prøve Aigle – de er smalle og lette, men ikke så holdbare.
  Jeg kender dig ikke deres nye model’ woodypop fur’
  Pøj pøj med indkøbet ?

  1. Mange tak Helle – du lyder virkelig velfunderet, så jeg tager dit ord for det. Det er svært lige præcis med gummistøvler 🙂 Kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.