Udgivet i 3 kommentarer

Hitliste over grønne planter til dit hjem 

planter-indretning-6Copyright

English recap

En hitliste over de bedste og flotteste planter, du kan peppe din indretning op med, og naturligvis mine grunde til at være særligt begejstret for netop disse…

Screendump

Jeg har netop tilført et par nye grønne planter herhjemme og samtidig benyttet lejligheden til at give lidt ekstra kærlighed til dem, som allerede bor her. En tur på planteskolen er altid en visuel øjenåbner for mig, og jeg har svært ved at begrænse mine indkøb. Jeg har dog efterhånden fundet ud af at købe planter, som går for at være stærke – jeg er ikke verdens bedste plantepasser, måske du har det anderledes?

Jeg har nogle klare favoritter på min hitliste over planter – dels fordi de er nemme at holde, men bestemt også fordi de er smukke og lækre at se på i hjemmet. Her er min topliste…

2015-08-15 23.39.58

Medinilla – en eksotisk og smuk plante, som får store pink klokkeblomster 1 gang om året. Eller sådan har det i hvert fald været med min indtil videre. Den skyder nye blade og stilke uden at du skal gøre noget særligt for det, og den er ufatteligt charmerende med de tunge klokkeblomster.

Bosch

Sukkulenter – de gummiagtige planter er jo fantastiske at have med at gøre og smukke at se på. Jeg er især vild med de gråviolette af slagens, men paradistræet er også fint – det herover har jeg efterhånden haft i 10 år!

IMG_2387

Asparagus – en sirligt fin og let plante, som er nem at passe. Den tåler udtørring og kan stilles i direkte sol til let skygge – en passevejledning med et perfekt match til mig.

IMG_2384

Monstera – også kaldet finger philodendron. Jeg er helt forelsket i de store blades udformning, og det faktum at den bare vokser og formerer sig, gør mig simpelthen så glad. Jeg har lige samlet 2 i en større krukke og er nu spændt på, om den nye jord og plads giver den et nyt boost. Hvad skal det mon ende med?

Planter 24

Calathea – den smukke violette plante, som altså også findes i en almindelig grøn udgave. Den passer sig selv og viser dig, hvis den trænger til vand. Giver du det til den, når den hænger lidt, siger den tak ved at rejse sig en halv time senere. Smuk plante …

Figentræ – kan stå indendørs til det når en vis størrelse, men så skal det altså også ud. Vores har fået en lidt hård medfart, men vi har besluttet, at det bliver flyttet ud af krukken til næste år, og så krydser vi fingre for, at det bliver glad. Jeg er vild med de smukke blade

2015-04-05-21-42-32

Zamioculas – kan blive virkelig stor, og hvis ellers du flytter den til mere jord og større krukke en gang i mellem, så skal du bare se den vokse. Fås i øvrigt i de fleste supermarkeder.

img_0687

Kaktusser – kaktusser fås jo i mange formater og størrelser, og jeg er vild med dem. Jeg synes, de tilfører en rustik charme til indretningen, som er svær at opnå på andre måder.

planter-indretning-6

Guldranke – en klatreplante, der vist nok er beslægtet med monsteraen. Denne udmærker sig ved at være luftrensende, så den er en fin fætter at hænge i sit hjem, foruden blot at pynte i en flot macramé fra loftet.

På min ønskeseddel står der nu et smukt avocadotræ, som jeg jo burde prøve at fremelske selv med stenen fra en avocado, men det er mislykkedes tidligere, så måske jeg blot skulle købe et træ i stedet. Har I erfaring med den slags dyrkninger?

Har du mon de samme plantefavoritter på din liste, eller skal jeg tilføje nogle til listen her? Husk at du også kan finde min guide for plantedummies, knus fra Dorte ♥

English recap

About plants for your home. These are my absolute favorites that are very pretty and cool to look at, that brings charm to your home decor and that are easy to keep alive and make grow. 

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

3 tanker om “Hitliste over grønne planter til dit hjem 

  1. Har forsøgt at dyrke avocado træ, hvor man sætter pinde i stenen og så halvdelen ned i vand – der skete bare aldrig noget :/
    Hvis du piller den tynde skrald af, så stenen er “hvid”, lægger den i et stykke fugtet køkkenrulle, puttet dette i en plastik pose og lukker til, herefter lægges den i en solrig vindueskarm – så kommer der efter 3-6 uger en fin lille rod frem 😉
    Det kræver tålmodighed, men har haft 100% succes med denne måde, alle sten er blevet til noget 🙂

    1. Det er præcis hvad jeg også oplevede – blev så skuffet, ha ha! Vil prøve dit trick af ved lejlighed, det lyder som en succesopskrift, så tak fordi du gad at dele. God aften, klem fra Dorte

  2. […] hedder og eventuelt hvor den kan fås i Odense? (EDIT: Den hedder Medinilla, som jeg fandt ud af i dette indlæg af Dorte). Aftensmaden blev endnu en gang yndlings svampetoast, som jeg endelig har fået lavet en […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.