0
Drinks & Snacks Hverdagsmad Opskrifter

Opskrift på rugbrødschips og hummus

rugbrodschips-og-hummusCopyright

English recap

Saltede rugbrødschips og lækker, hjemmelavet hummus er begge dele let at lave og tilfældigvis er det også et fantastisk makkerpar. Her deler jeg 2 nemme opskrifter med jer…

indlægget indeholder reklame_grøn

Vi elsker rugbrødschips i vores familie, både til madpakken, som en hapse-snack og som tilbehør til maden. Vi plejer at købe dem i Lagkagehuset, men hånden på hjertet, så er det jo lidt af en udskrivning, hvis man sådan på regelmæssig basis har dem i huset. Jeg ved ikke, hvorfor det har taget mig så lang tid at kaste mig ud i selv at lave dem, fordi det er alt alt for nemt at gøre og langt billigere trods alt. Jeg kan godt lide lidt hummus til at dyppe dem i, så jeg deler her både min vejledning til hvordan du laver rugbrødschips og en super simpel opskrift på hummus – sådan en “spring over gærdet hvor det er lavest-opskrift”.

rugbrodschips-10 rugbrodschips-9 rugbrodschips-8

Lav dine egne rugbrødschips

Snup en håndfuld rugbrødsskiver, optimalt set de sidste halvkedelige skiver i pakken. Skær dem i tyndere skiver, om muligt hele skiver, men ellers mindre flager – begge dele er helt fint.

Hæld lidt olivenolie i en lille skål og pensl begge sider med olie. Du skal ikke oversjaske dem, men heller ikke spare på olien. Læg skiverne på et stykke bagepapir på en bagerist og bag dem 20-30 minutter ved 160º C midt i ovnen.

Straks ude af ovnen strøes de gavmildt med god flagesalt.

rugbrodschips-2 rugbrodschips-4 rugbrodschips-3 rugbrodschips-5

Nem opskrift på hummus

1 dåse kikærter
1 spsk tahin (kan undværes)

1 tsk hvidløgspulver (eller 1 fed presset hvidløg)
1 tsk citronsaft
1/2 tsk stødt paprika
1 tsk salt
1 1/2 dl olivenolie
1 spsk sesamfrø

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem. Blend dernæst alle ingredienser til du har en dejlig cremet konsistens og hæld det på et glas med låg.

Jeg skal tilstå, at jeg ikke ved, hvor længe det kan holde sig på køl, da jeg får spist det relativt hurtigt, når nu det er der. Hummus er fantastisk til så mange ting, og bare for at give et par meget brugbare eksempler, så prøv en sandwich eller rugbrødsmad med hummus, spæde spinatblade, avocado og måske kylling eller stærk salami, men du kan også smøre indersiden af en skål og blande din salat i op i det.

I dag er der rugbrødschips og hummus med i pigernes madpakke, og det er lidt spændende, om de godkender begge dele. God tirsdag til dig, klem Dorte ♥

English recap

In Denmark we love our rye bread, and these rye bread chips are no exception. Slice the bread into thin slices, brush both wides with olive oil and bake in the oven for 20-30 minutes at 160º C. Enjoy them hummus, avocado or simply as a crunchy snack on your way through the kitchen.

……………..

LINKS & CREDITS

Photos by Dorte Bak ©
Follow this blog on BloglovinFacebookInstagram and Pinterest

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.